Αυτά είναι τα 5 κριτήρια των επιθεωρητών της Michelin, που θα αξιολογήσουν και στα δικά μας εστιατόρια αν……

Αν, μεγάλη η χάρη μας, έχουμε την τιμή και την τύχη να κριθούμε στην Κύπρο από τους μυστικούς επιθεωρητές της Michelin, αυτά τα πέντε κριτήρια θα λάβουν υπόψη τους επισκεπτόμενοι τα εστιατόριά μας και αξιολογώντας τους σεφ μας:

Υπάρχει ποιότητα υλικών σε κάθε πτυχή κάθε πιάτου;

Η επιλογή άριστων πρώτων υλών είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για ένα δημιουργηθεί ένα εξαιρετικό πιάτο. Τα υλικά πρέπει να είναι φρέσκα, να είναι εποχικά όπου είναι δυνατό και να αντικατοπτρίζουν την καλύτερη εκδοχή του είδους τους. Ο σεφ καλείται να αναδείξει τη φυσική νοστιμιά τους χωρίς να την επισκιάζει ή να  καλύπτει σε μεγάλο βαθμό τα οργανοληπτικά τους στοιχεία.

Υπάρχει αρμονία γεύσεων ή στην προσπάθεια για fusion πιάτα, δημιουργείται confusion;

Κάθε δομικό στοιχείο σε ένα πιάτο πρέπει να συνεργάζεται γευστικά με τα υπόλοιπα για να δημιουργεί ένα ισορροπημένο και ολοκληρωμένο αποτέλεσμα. Οι γεύσεις πρέπει να ενισχύουν η μία την άλλη, χωρίς υπερβολές ή αστοχίες στη σύλληψη και την εκτέλεση, επιφέροντας ένα ολοκληρωμένο οσφραντικό και γευστικό σύνολο που να ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ.

Διαθέτουμε τεχνική μαεστρία και αρτιότητα;

Η άρτια τεχνική κατάρτιση του σεφ αντικατοπτρίζεται στη διαχείριση των υλικών, την ακρίβεια  και την αριστεία στο μαγείρεμα και φυσικά στην άψογη παρουσίαση. Η σωστή χρήση παραδοσιακών και σύγχρονων τεχνικών είναι απαραίτητη για τη δημιουργία υψηλού επιπέδου γεύσεων και υφών.

Διαθέτει προσωπικότητα ο σεφ και μαγειρική ταυτότητα;

Ένα κορυφαίο εστιατόριο πρέπει να φέρει την υπογραφή του δημιουργού σεφ του. Η μοναδική μαγειρική άποψη και η προσωπική αισθητική του σεφ δίνουν χαρακτήρα στο μενού και αφήνουν μια διακριτή εντύπωση στον επισκέπτη.

Υπάρχει συνέπεια και σταθερότητα σε ολόκληρο το εδεσματολόγιο, σε κάθε επισκέψη των επιθεωρητών – κριτών;

Η ποιότητα δεν πρέπει να είναι περιστασιακή αλλά σταθερή. Η συνολική εμπειρία —από τα amuse-bouche μέχρι το επιδόρπιο— πρέπει να διατηρεί υψηλό επίπεδο σε κάθε επίσκεψη, αποδεικνύοντας επαγγελματισμό και δέσμευση στην αριστεία. Δεν μπορεί ένα εστιατόριο να βραβευθεί επειδή έχει 5 εξαίρετα πιάτα από τα 15 που διαθέτει η κάρτα του, αλλά και δε θα διακριθεί αν κάποιες μέρες είναι εξαίρετο και όταν είναι fully booked είναι μέτριο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Château Angelus. Συνέντευξη με την Anna Tkachenko Marie, Export Director Europe του μυθικού οινοποιείουτου Saint-Emilion, με την ευκαιρία της εκπροσώπησης των κρασιών στο νησί από την IconVines (Greek & English)

Ό,τι και να γραφεί για το μυθικό και ένα από τα κορυφαία Château στον κόσμο, το Château Angélus, δεν μπορεί πραγματικά να αποτυπώσει το μεγαλείο

Διθύραμβοι για τις τρεις οινογαστρονομικές βραδιές με τον Λευτέρη Λαζάρου στο NissiBlu Beach Resort. Πήγαμε κι εμείς…

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στις 16, 17 και 18 Οκτωβρίου οι sold-out, από την πρώτη κιόλας ανακοίνωση, οινογαστρονομικές βραδιές στο NissiBlu Beach Resort, με πρωταγωνιστή