Για ψαγμένη ιταλική κουζίνα, ψηφίζουμε Mediterraneo. Δοκιμάσαμε αψεγάδιαστα… (Greek & English)

Η κλασικά αγαπημένη ιταλική κουζίνα έχει τη γαστρονομική της “πρεσβεία” στο Mediterraneo. Το απόλυτο ιταλικό εστιατόριο του ξενοδοχείου Annabelle, που έχει πλέον καθιερωθεί τόσο στους ντόπιους, όσο και στους επαναλαμβανόμενους επισκέπτες του Resort, ως η έδρα για να απολαύσουν αυθεντικές, μα και ψαγμένες γεύσεις από όλα τα μήκη και πλάτη της ιταλικής χερσονήσου, με τα πάντα να φτιάχνονται στις ανοιχτές κουζίνες του by the sea εστιατορίου.

Η προνομιακή του τοποθεσία επί του παραλιακού πεζόδρομου θα διευκολύνει και τη δική σου παρέα, πριν ή μετά τη βόλτα της στο πανέμορφο, σαν καρτ ποστάλ, θαλασσινό σκηνικό που εκτείνεται από το Κάστρο της Πάφου μέχρι και την παραλία του Σόδαπ κι ακόμη παραπέρα.

Πρώτο τραπέζι “πίστα” για τη δική μας συντροφιά, που είχε φροντίσει ν’ αποθανατίσει τις στιγμές με φόντο το εντυπωσιακό φοινικόδασος που σκιάζει το γκαζόν μπροστά από τη θάλασσα, τσιμπολογώντας ποικιλία από μπρουσκέτες από προζυμένιο ψωμί με αγκινάρα, πάστα τρούφας, μαριναρισμένες ντομάτες, αλλά και προσούτο Πάρμας με μοτσαρέλα και ρόκα.

Μπυρίτσες για τους μεν, κρασάκι για τους δε, και μοιραζόμαστε αμέσως την ολόδροση σαλάτα τραγανών φυλλωδών λαχανικών, που δροσίστηκαν με σκελίδες πορτοκαλιού, τυρί taleggio και σουσάμι. Ένα υπέροχο ξεκίνημα που μας προϊδέασε και για τα εξίσου μοιρασιάρικα κριτσανιστά καλαμαράκια, με νότες από λεμόνι και μαϊντανό, με τη μαγιονέζα κάπαρης να διαφοροποιεί μεγαλοπρεπώς στο στόμα το θαλασσινό μεζεδάκι.

Η περαντζάδα του κόσμου, των παραθεριστών και των κολυμβητών, πραγματικά ατελείωτη, δημιουργεί ένα ζωντανό σκηνικό, μέσα στο οποίο πρωταγωνιστείς κι εσύ με όλες σου τις αισθήσεις, ειδικά όταν οσφρανθείς από μακριά την τρούφα που έχει αρωματίσει τις al dente –όνομα και πράμα – ταλιατέλες, εκλεπτυσμένα αγγιγμένες με σκορδάκι και φασκόμηλο, με την παλαιωμένη παρμεζάνα να ολοκληρώνει υπέροχα τον κύκλο των γεύσεων.

Με όπλο το χαμόγελο και τη φιλοξενία τους, τα παιδιά της εξυπηρέτησης δικαίωσαν στο έπακρον τις περγαμηνές που συνοδεύουν τον κολοσσό των Thanos Hotels στον χώρο του σέρβις, έναν χώρο που δυστυχώς “πονεί” και υποφέρει παγκόσμια την τελευταία δεκαετία, μα ιδίως στη μετά-κορωνοϊού εποχή.

Οι φίλοι γαστρονόμοι που μας πρότειναν εδώ και μέρες το ριζότο με καραβίδες είχαν τελικά απόλυτο δίκιο, γιατί όντως το πιάτο παινευόταν για την ισορροπία του, μα πρωτίστως ήτανε ευλογημένο με μια βουτυρένια σάλτσα από παρμεζάνα, που στο τέλος-τέλος η μύτη σου εισέπραττε αρώματα από κονιάκ.

Το φαγκρί που ακολούθησε δεν άντεξε και πολύ στην πιατελίτσα του, γιατί πάνω απ’ όλα ήτανε φρεσκότατο, ορθά ψημένο για να μην χάνεται η θαλασσινή, αρωματική του υπόσταση, μα επίσης γιατί ήτανε παντρεμένο με έναν καλοδουλεμένο πουρέ παστινάκι, πλάι σε ζωντανό χρωματικά σπανάκι και τραγανό προσούτο Πάρμας. Θάλασσα, ξηρά, βοτανικότητα και αλατότητα σε μια μαγική μπουκιά, που ό,τι και να σου γράψω, θα δυσκολευτώ πολύ να στο περιγράψω ακροθιγώς.

Να σου και φτάνει και το Black Angus ribeye, κομμένο a la ταλιάτα, για να γίνει μαγική μπουκιά με ρόκα, παλαιωμένο βαλσάμικο, ντοματίνια μαριναρισμένα σε βιολογικό ελαιόλαδο και πατατούλες baby, κομμένες στη μέση, τραγανές και λυγερές. Ένα πιάτο υψηλής ποιότητας πρώτης ύλης, που απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι τα πάντα ξεκινούν από το προϊόν, τη φρεσκάδα και την προέλευσή του. Υπέροχο δάγκωμα, αρωματικό εκ φύσεως, κέρδισε με μέτρο την καπνιά από τη σχάρα, για να μετατραπεί σε ένα πιάτο-πειρασμό, που είναι από μόνο του προορισμός.

Μας είχαν προειδοποιήσει από το ξεκίνημα φίλοι και γνωστοί: Αφήστε, μας είπαν όλοι, μαζί και τα άτομα του σέρβις, χώρο για τα γλυκά. Και ήτανε κάτι γλυκά τόσο νόστιμα και σπιτικά, φρεσκοφτιαγμένα και περιποιημένα, που για αυτά και μόνο εγώ κλείνω τραπέζι και αύριο ακόμη, για να τα ξαναδοκιμάσω.

Μέγας πρωταγωνιστής το τιραμισού με μπισκότα σαβουαγιάρ, αγγιγμένα με χαρμάνι από καφέ και αέρινη κρέμα μασκαρπόνε. Δίπλα του μια πανακότα λεμονιού, με κρέμα από λιμοντσέλο και τραγανό τριμμένο αμύγδαλο, που δεν ξέρω ούτε πότε ήρθε μα ούτε και πότε χάθηκε από την πιατελίτσα. Και παραδίπλα, μια vegan σοκολατόπιτα που συναντήθηκε στο στόμα με φρέσκα σμέουρα.

Να πας κι εσύ, να πάρεις και τους φίλους, την οικογένεια και τους συνεργάτες σου, και στο εγγυώμαι ότι η εμπειρία σου θα είναι πάνω από όλα γευστική, μα συνάμα πλημμυρισμένη από όμορφες εικόνες και άφθονο γαλάζιο. Μεσογειακό γαλάζιο, για να χορτάσουν τα μάτια και η ψυχή σου.

Λεωφόρος Ποσειδώνος 10, 8042, Πάφος
26 885 000

REVIEW IN ENGLISH

For sophisticated Italian cuisine, we vote Mediterraneo. We tasted perfection…

The timeless charm of Italian cuisine has found its “embassy” at Mediterraneo — the signature Italian restaurant of the Annabelle Hotel. It has become a firm favorite among both locals and returning guests of the resort, known as the spot to indulge in authentic yet refined flavors from every corner of the Italian peninsula. Everything here is freshly prepared in the open kitchens of this elegant by-the-sea restaurant.

Its privileged location right on the coastal promenade makes it easy for you and your friends to stop by before or after your walk along the postcard-perfect seafront that stretches from Paphos Castle to the Sodap Beach and beyond.

Our group had the “front-row” table, capturing the moment against a backdrop of tall palm trees shading the lawn by the sea, while nibbling on an assortment of bruschette — with artichoke, truffle paste, marinated tomatoes, and Parma prosciutto paired with mozzarella and rocket.

Cold beers for some, a glass of wine for others, and soon we were sharing a refreshing salad of crisp greens tossed with orange segments, taleggio cheese, and sesame seeds. A wonderful start that prepared us for the equally shareable, golden-fried calamari with hints of lemon and parsley — a delightful contrast with the caper mayonnaise that elevated this seafood classic.

The endless flow of people — locals, swimmers, and holidaymakers — created a lively atmosphere, one in which you become part of the scene yourself. Especially when you catch that irresistible aroma of truffle wafting from the al dente tagliatelle, delicately kissed with garlic and sage, and finished with aged parmesan that rounds out the flavors beautifully.

Armed with smiles and warm hospitality, the service team lived up to the impeccable reputation that accompanies the Thanos Hotels group in the world of fine dining — a field that, sadly, has “suffered” globally in recent years, particularly in the post-COVID era.

Friends who had been urging us for days to try the crayfish risotto were absolutely right — the dish was perfectly balanced and, above all, blessed with a buttery parmesan sauce that, at the very end, revealed a gentle hint of cognac on the nose.

The red snapper that followed didn’t last long on the plate. Perfectly fresh, grilled just right to preserve its delicate sea aroma, and beautifully paired with a smooth parsnip purée, bright green spinach, and crispy Parma prosciutto. Sea, earth, and herbaceous notes all harmonized in one magical bite — a flavor so nuanced that words can barely do it justice.

Then came the Black Angus ribeye, sliced à la tagliata, ready to be enjoyed with rocket, aged balsamic, cherry tomatoes marinated in organic olive oil, and baby potatoes cut in half, crisp and tender. A dish of outstanding quality that proved once again that everything here begins with the product — its freshness and origin. Each bite, naturally aromatic and gently smoky from the grill, transformed into a temptation on a plate — a destination in itself.

We had been warned from the start by friends, regulars, and even the service staff: “Save room for dessert.” And they were right. The desserts were so delicious, homemade, freshly prepared, and beautifully presented that I’d gladly book a table again just for them.

The undisputed star — the tiramisu, with ladyfingers soaked in rich coffee blend and layered with airy mascarpone cream. Next to it, a lemon panna cotta with limoncello cream and a sprinkling of crunchy almonds — I honestly couldn’t tell when it arrived or when it disappeared from the plate. And right beside it, a vegan chocolate tart that melted on the tongue with fresh raspberries.

Go yourself — take your friends, your family, your colleagues — and I guarantee your experience will be more than just a culinary one. It will be filled with beautiful scenes and endless shades of Mediterranean blue — enough to satisfy both your eyes and your soul.

10 Poseidonos Avenue, 8042 Paphos
+357 26 885 000

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Εμπειρία αστέρων στο Sky7. Όλα όσα ζήσαμε στο υπέρλαμπρο δείπνο του βραβευμένου με δυο αστέρια Michelin chef Vitor Matos (Greek & English)

Το Sky7, η “πρεσβεία” των βραβευμένων σεφ στο νησί,  υποδέχτηκε μια ανεπανάληπτη γαστρονομική εμπειρία με τον βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin σεφ Vítor Matos, ο οποίος παρουσίασε ένα υψηλού επιπέδου