
Απλά επικοινωνώ μαζί σας για να θέσω ένα θέμα που νομίζω πρέπει να τύχει νομοθετικής ρύθμισης, το οποίο αφορά τα εστιατόρια. Οτιδήποτε φαγώσιμο αγοράζουμε από μια υπεραγορά, είναι υποχρεωτικό να αναγράφεται πάνω στη συσκευασία του, το βάρος, η ποσότητα, τα γραμμάρια, τα κιλά του…
Πας σε ένα εστιατόριο και βλέπεις στη λίστα π.χ λαυράκι με πουρέ σελινόριζας, βοδινό φιλέτο Αργεντινής με πατάτες wedges, σολομός με φινόκιο… Δεν έπρεπε να υπάρχει μια νομοθεσία που να επιβάλλει στον ιδιοκτήτη ενός εστιατορίου να αναγράφει το βάρος, τουλάχιστον της πρωτεΐνης των φαγητών που πωλεί στη λίστα του, έστω και στην τελευταία σελίδα του μενού;
Δεν έπρεπε, εγώ ως καταναλωτής να γνώριζα σε τι αντιστοιχούν τα €26 του πιάτου με σολομό σε εστιατόριο της Λευκωσίας που πήγατην Παρασκευή, γιατί αν ήξερα ότι αντιστοιχούν στη μικροσκοπική μερίδα των 125 γραμμαρίων – ρώτησα το διευθυντή και έμαθα όταν είδα τη μερίδα – εγώ δε θα παράγγελνα το συγκεκριμένο πιάτο. Ούτε θα παράγγελνα το ριζότο με γαρίδες των €28 αν ήξερα ότι όλες κι όλες έχει 3 γαρίδες, ίσαμε το μικρό μου δακτυλάκι.
Πείτε μας την άποψη σας στα comments:
Η Alpha C.K. Art Gallery παρουσιάζει τη νέα ατομική έκθεση του εικαστικού Zenon Jepras, με τίτλο «Relocations», η οποία εγκαινιάζεται την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2025,
Ό,τι και να γραφεί για το μυθικό και ένα από τα κορυφαία Château στον κόσμο, το Château Angélus, δεν μπορεί πραγματικά να αποτυπώσει το μεγαλείο
Ετοιμαστείτε για τη μικρή… αναστάτωση του φθινοπώρου! Αυτή που μας λέγανε ότι δε θα ξανάχουνε μα τελικά την αφήσανε και εφέτος. Την Κυριακή αλλάζει η
Από Αθήνα μέχρι και στην Άλωνα και συγκεκριμένα στην γκαλερί του νεοαφιχθέντος εστιατορίου Αλώνια & Σαλόνια, θα περιοδεύσει «Η Τελευταία Συνεδρία του Φρόιντ» που ανέβασε
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στις 16, 17 και 18 Οκτωβρίου οι sold-out, από την πρώτη κιόλας ανακοίνωση, οινογαστρονομικές βραδιές στο NissiBlu Beach Resort, με πρωταγωνιστή