
Γλυκατζήδες είμαστε εμείς οι Έλληνες και παινευόμαστε για αυτό από αρχαιοτάτων χρόνων. Άφθονες οι γλυκοδημιουργίες μας, άλλες παραδοσιακές, άλλες δημιουργικές κι άλλες fusion, με στοιχεία από διάφορες κουζίνες και επιρροές.
Δυο μάλιστα εκπρόσωποι των γλυκών μας αλχημειών και συγκεκριμένα, δυο ζαχαροπλαστεία μπήκαν στην λίστα των 150 καλύτερων στον κόσμο, σύμφωνα με το εγνωσμένου αξίας Taste Atlas. Στην 50η θέση, το 60 ετών θεσσαλονικιό γλυκοπωλείο “Τρίγωνα Ελενίδης” που αποθεώνει φυσικά τα τρίγωνα Πανοράματος, ενώ στην 57η θέση ανέβηκε το χανιώτικο μπουγατσάδικο, “Ιορδάνης”.
Την πρώτη θέση κατέλαβε το περίφημο Pastéis de Belém” στη Λισαβόνα, με το παραδοσιακό γλυκό της Πορτογαλίας pastel de Belem ή pastel de nata.


Το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας 2025 παρουσιάζει τη θεατρική περφόρμανς με βίντεο projector του διεθνώς αναγνωρισμένου καλλιτέχνη και συνθέτη ηλεκτρονικής μουσικής Pandelis Diamantides. Η παράσταση με

Το να διαθέτει κανείς μαγειρική φαντασία είναι, σαφώς, ένα μεγάλο χάρισμα. Το να δημιουργούνται όμως από τον σεφ και δημιουργό, πρωτόγνωρες γεύσεις που εκστασιάζουν τους

Άμα κλείνεις τα δεκάχρονα σου, πρέπει και να το γιορτάζεις μεγαλοπρεπώς. Στο Holy Cow τίμησαν δεόντως την πολυετή γαστρονομική τους παρουσία, που σημείωσε ότι γράφει

Κάθε Δεκέμβριο, το Colors Café του ξενοδοχείου Four Seasons μας υποδέχεται σε μια ζεστή, γιορτινή ατμόσφαιρα, όπου κάθε λεπτομέρεια αναδεικνύει την πιο μαγική εποχή του
