
Ταβερνείο το Ιστορικόν, πάει να πει νηστεύω γευστικά, πλουσιοπάροχα και με επιλογές που δεν τελειώνουν σε μια και μόνο επίσκεψη. Για αυτό η παρέα μαζεύτηκε και πάλι, στο γεμάτο ζεστασιά Ταβερνείο του Αγίου Δομετίου, που για ακόμη μια φορά πλημμύρισε απ’ άκρη σ’ άκρη, με όμορφες παρέες όλων των ηλικιών, που απολάμβαναν όλοι τους τις σχαρολιχουδιές και της γάστρας, τα σπιτικά πιάτα, του σεφ Λούκα Παπαλαζάρου.
Στην παρέα μας και αρκετοί νηστεύοντες, vegetarians και vegan, που για μην στα πολυλογώ, φεύγοντας ξανάκλεισαν τραπέζι για να δοκιμάσουν και τα υπόλοιπα νηστίσιμα μεζεκλίκια. Από τα πιάτα ημέρας, είπαμε με το “καλησπέρα”, ναι στην ολόδροση σαλάτα με ρόκα, κόλιανδρο, ντοματίνια και κατσικίσιο τυρί, που απογειώθηκε με ντρέσιγκ βοτάνων και φυσικά στα άπαιχτα μανιτάρια πλευρώτους σχάρας και στους λατρεμένους της παρέας, μπουμπουριστούς χοχλιούς.



Ο Κύπρος, ο άρχοντας του μαγαζιού, καλά έκανε και μας είπε τα καλύτερα για τις σπανακο-φλογέρες του, που ήταν όντως κριτσανιστές και ζουμερές, όπως και τα αγαπημένα όλης της παρέας, στικς κοκκινοχωρίτικης πούλλας, που μίλησαν “κυπριακά” στο στόμα, αγγιγμένα με ξηρό κόλιανδρο και λεμόνι.

Ταχίνι και παντζάρι με χούμους, τραγανά κλωνάρια ξιδάτης κάππαρης, αγαπημένα και λατρεμένα, όπως κάθε φορά, έγιναν νόστιμη μπουκιά με τις ζεστές πιτούλες που φώλιασαν μέσα τους τις εξαίρετες, από κάθε άποψη, beyond meat, βίγκαν σιεφταλιές, που ήρθαν παρέα με αλάθητες τηγανιτές πατάτες.


Σημείωσε κι εσύ οπωσδήποτε τους χειροποίητους ρεβιθοκεφτέδες (φαλάφελ) του Ταβερνείου που μοσκοβολούν κύμινο, αλλά και μην παραλείψεις σε καμία περίπτωση, τους με ορθότατη οξύτητα, τραχανοκεφτέδες, που ισορροπούν τα όξινά τους χαρακτηριστικά, με τη γλύκα από τη σπιτική μαρμελάδα ντομάτας, πάνω στην οποία αναπαύονται.


Το γλυκάκι σου, απαραίτητο στο τέλος, για αυτό τσίμπα λίγο από τον ολόφρεσκο μπακλαβά, αλλά και τίμα τα χειροποίητα παγωτά του Κύπρου, με πρώτα και καλύτερα, τη νοτσιόλα του που μοσκοβολά καβουρδισμένο φουντούκι και φυσικά το κρεμώδες του, πιστάτσιο.


Μάρκου Δράκου 5, Άγιος Δομέτιος
22 780555

Το νέο εστιατόριο στη Μαρίνα Λεμεσού επαναπροσδιορίζει τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα Η Μαρίνα Λεμεσού υποδέχεται το δέλτα συμμέθεξις, τη νέα πρόταση του ομίλου PNS Restaurants,

Αυτή την Παρασκευή, στη μοναδική τιμή των €30 το άτομο! Αυτή την Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου, το Holy Cow Neocanteen σας προσκαλεί σε μια ξεχωριστή βραδιά

Ένα τραπέζι μπορεί να ενώσει ανθρώπους και να αλλάξει ζωές; Σίγουρα ΝΑΙ! Το βραβευμένο εστιατόριο της Πάφου The Lodge Southern African Steak and Seafood Restaurant,

Κρυμμένο μεταξύ ουρανού και θάλασσας, ανάμεσα στο πλούσιο πράσινο του resort και των πανέμορφων πισίνων του, θα βρεις το Pelagos. Ένα ταβερνάκι απλό, προσιτό για

Το Cap St Georges Hotel & Resort υποδέχεται με υπερηφάνεια τον διάσημο Πορτογάλο σεφ Vítor Matos, βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin, για δύο μοναδικές βραδιές
