Κυπριακό πρόγευμα στα ξενοδοχεία μας. Σε κάποια το βρίσκουμε… και σε κάποια το ψάχνουμε.

Ε’ ναι. Ο τουρίστας ή ο επισκέπτης που πάει σε μια χώρα, αναμένει ότι στο πρόγευμα του ξενοδοχείου, θα γευτεί κάτι από την τοπική κουζίνα. Ένα – δυο τυριά, κάποιο παραδοσιακό αλλαντικό, μια δυο συνταγές φαγητών, κάποια γλυκά, τοπικά φρούτα εποχής και ροφήματα. 
 
Στα πλείστα ξενοδοχεία της Κύπρου, που επισκεφθήκαμε με την εταιρεία μας, νιώσαμε πραγματικά περήφανοι που είδαμε και δοκιμάσαμε τα κυπριακά μας εδέσματα και προϊόντα και είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για αυτά στους συνεργάτες μας από το εξωτερικό, που τους φιλοξενούμε αρκετά συχνά στο νησί μας.
 
Σε κάποια άλλα, δυστυχώς – και το λέω με βαριά καρδιά – δεν “παίζει” στον μπουφέ, ούτε το χαλούμι μας. Θα δεις πολλά τσένταρ, γκούντα, προσιούτο, ελιές με γέμιση καρότο, κρουασάν, βάφλες, κρέπες και οτιδήποτε άλλο ξενόφερτο υπάρχει.
 
Γιατί ρε παιδιά; Στην Κύπρο έρχονται οι άνθρωποι. Τόσα προϊόντα έχουμε. Βοηθήστε λιγάκι τον τόπο μας και τους παραγωγούς μας και δώστε μια σπρωξιά να πάει η παράδοσή μας ακόμη λίγο παραπέρα. 
 
Υ.Γ
Με πολλή αγάπη
Ένας Κύπριος που αγαπά τον τόπο του

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Εμπειρία αστέρων στο Sky7. Όλα όσα ζήσαμε στο υπέρλαμπρο δείπνο του βραβευμένου με δυο αστέρια Michelin chef Vitor Matos (Greek & English)

Το Sky7, η “πρεσβεία” των βραβευμένων σεφ στο νησί,  υποδέχτηκε μια ανεπανάληπτη γαστρονομική εμπειρία με τον βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin σεφ Vítor Matos, ο οποίος παρουσίασε ένα υψηλού επιπέδου