
Σκέψου τώρα να φτιάχνεις ένα κοκτέιλ και από τα πρώτα κιόλας λεπτά, να συνειδητοποιείς ότι τα πρωτογενή αρώματα των επιμέρους ποτών, σιροπιών, χυμών και βοτάνων που έχεις με τόση αγάπη αναμίξει, να έχουν αλλοιωθεί λόγω της τήξης του πάγου.
Οι ειδικοί το έχουν πάρει ένα στάδιο παρακάτω και στη συγκεκριμένη περίπτωση, μιλάμε για τον πάγο Kuramoto, που “ναι” έχει κερδίσει όλα τα φώτα της δημοσιότητας, ειδικά στο χώρο των avantgarde cocktails.
Το νερό για τον συγκεκριμένο πάγο, συλλέγεται από το ιαπωνικό όρος Haku, όπου ακολούθως καταψύχεται επί 48 έως 72 ώρες για να κάνει εν συνεχεία ένα ταξίδι σχεδόν 9000 χιλιομέτρων για να φτάσει στα αμερικανικά bar.
Βασική επιδίωξη η δημιουργία ενός πάγου με ελάχιστες ακαθαρσίες, απειροελάχιστες φυσαλίδες, με πολύ λεπτές νιφάδες. Ένας πάγος συμπαγής σαν γυαλί, που δεν λιώνει εύκολα, συντελώντας έτσι στη δημιουργία Craft Cocktails, όπου σύμφωνα με το “κίνημα”, κάθε στοιχείο του ποτού, πρέπει να επιμελείται με αγάπη.
Photo: kuramoto_ice_japan (Instagram)





Η σύντομη διαδρομή από Λευκωσία, ανάμεσα στα καταπράσινα λιβάδια, τους ελαιώνες και το υπέροχο τοπίο με πρωταγωνιστή την κυπριακή φύση, είναι το πρώτο σου κρατούμενο.

Σας γράφω με ειλικρίνεια και αρκετή απογοήτευση, λίγους μόλις μήνες πριν ανοίξει το εστιατόριό μου στη Λευκωσία, τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Πίστευα ότι το μεγαλύτερο άγχος

Γιορτινή ατμόσφαιρα, κομψός σχεδιασμός και ξεχωριστές γλυκές προτάσεις Σε γιορτινό κλίμα και χριστουγεννιάτικη διάθεση άνοιξε ξανά τις πόρτες του στη Λεμεσό το ζαχαροπλαστείο Pralina την

Μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας, γεμάτη χαρά, αρώματα και διεθνείς επιρροές, ζήσαμε όσοι βρεθήκαμε στο διήμερο γαστρονομικό event που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Cor Gastronomy. Ένα υψηλού

Η UNESCO έκανε ένα ιστορικό βήμα, ανακηρύσσοντας την ιταλική κουζίνα ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας. Πρόκειται για μια απόφαση με ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς για
