
(Restaurant review by Nick Andrew)
Βάλε στον πλοηγό σου, “Παλιό Λιμάνι Λεμεσού” και ακολούθως “Πλατεία Συντάγματος” και θα βρεθείς μπροστά από ένα πανέμορφο, πετρόκτιστο εστιατόριο που θα κλέψει μονοκοπανιά όλες σου τις εντυπώσεις.
Το ίδιο θα συμβεί, μόλις πατήσεις με το δεξί το πόδι σου στον ψηλοτάβανο ενδοχώρο, με τις ξύλινες δοκούς, τα λευκά υφάσματα που κρέμμονται από την οροφή και τις industrial αισθητικές πινελιές, να δημιουργούν, μαζί με τη λευκή πέτρα των χοντρών τοίχων, μια εικόνα που σίγουρα θα θες κι εσύ να φωτογραφίσεις.

Το κινητό σου θα ανασηκωθεί ξανά για να αποτυπώσεις τις όμορφες εικόνες από το πολύχρωμο μπαρ της εισόδου, αλλά και τον ιδιαίτερα ενεργό pizzaiolo που θα βρίσκεται ενώπιον του εξειδικευμένου φούρνου για πίτσα, έτοιμος να φουρνίσει ή να ξεφουρνίσει και τη δική σου παραγγελιά.

Το σερβίς, πραγματικά καλό, από όλη την ομάδα του Tartufo, δοσμένο από άτομα που ξέρουν να κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους, αλλά και να παρέχουν οποιαδήποτε βοήθεια ή πρόταση φαγητού ή κρασιού.
Αυτό έγινε και με εμάς, όταν πήραμε στο χέρι τους τρεις καταλόγους του εστιατορίου (φαγητού, κρασιού και premium κρασιών) και με την συνεισφορά της υπεύθυνης του δικού μας τομέα, οργανώσαμε ένα sharing γευσιγνωστικό δείπνο, με την υπογραφή του μισελενάτου σεφ Luigi Salomone.
Ο πολύπειρος, executive chef Salvatore Leo, στο πόστο του μαζί με μια πλειάδα από σεφ, μάς πρόσφεραν από καρδιάς τη σπιτική τους φοκάτσια, συνοδευμένη με σικελιανό ελαιόλαδο ανώτατης κλάσης, που φρόντισε να μην το παρακάμψεις.
Το λατρεμένο μου vitello tonnato, το λεπτοκομμένο, βραστό μοσχάρι με σάλτσα τόνου, έγραψε τον πρόλογο, με το κλασικό Melanzane Parmigiana, με μοτσαρέλα και όμορφα ψημένες, πλημμυρισμένες με ουμάμι, μελιτζάνες που μοσκοβολούσαν βασιλικό, να ακολουθεί πανηγυρικά.


Πολύ καλή και η Capricciosa πίτσα, με δυνατό, γευστικό σημείο, τα μανιτάρια πορτσίνι, όπως υπέροχα ήταν και τα χειροποίητα, al dente ζυμαρικά με βοδινό ραγού σε λευκή σος. Al dente με κάθε σημασία της λέξης και το αριστοτεχνικά φτιαγμένο ριζότο με μύδια, γαρίδες και καραβίδα, νοτισμένα με ένα υπέροχο στο στόμα μπισκ που ακόμη το θυμάμαι.



Το νεοαφιχθέν στη λίστα των γλυκών, το Pistachio tiramisu, υπερέβηκε κατά πολύ των προσδοκιών μου, τόσο με τη φρεσκάδα του και την ανάλαφρή του κρέμα, όσο και με την ισορροπία του καφέ, του κακάο και της δημιουργικής προσθήκης, που δεν ήταν άλλη από την κρέμα από αρωματικό πιστάτσιο.

Πλατεία Συντάγματος, Παλιό Λιμάνι Λεμεσού, 3036
99288992

Το νέο εστιατόριο στη Μαρίνα Λεμεσού επαναπροσδιορίζει τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα Η Μαρίνα Λεμεσού υποδέχεται το δέλτα συμμέθεξις, τη νέα πρόταση του ομίλου PNS Restaurants,

Αυτή την Παρασκευή, στη μοναδική τιμή των €30 το άτομο! Αυτή την Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου, το Holy Cow Neocanteen σας προσκαλεί σε μια ξεχωριστή βραδιά

Ένα τραπέζι μπορεί να ενώσει ανθρώπους και να αλλάξει ζωές; Σίγουρα ΝΑΙ! Το βραβευμένο εστιατόριο της Πάφου The Lodge Southern African Steak and Seafood Restaurant,

Κρυμμένο μεταξύ ουρανού και θάλασσας, ανάμεσα στο πλούσιο πράσινο του resort και των πανέμορφων πισίνων του, θα βρεις το Pelagos. Ένα ταβερνάκι απλό, προσιτό για

Το Cap St Georges Hotel & Resort υποδέχεται με υπερηφάνεια τον διάσημο Πορτογάλο σεφ Vítor Matos, βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin, για δύο μοναδικές βραδιές
