
Ο head chef του πολυβραβευμένου, ιταλικού εστιατορίου Pinolo, Γιώργος Φωτεινόπουλος, μάς ανοίγει την όρεξη με ένα σεβίτσε από φρέσκες ελληνικές γαρίδες, που τις κάνει πιο ελληνικές, ραντίζοντάς τις με χυμούς από χωριάτικη σαλάτα. Μια συνταγή δροσερή, καλοκαιρινή και ανάλαφρη που εμάς μας έχει κατενθουσιάσει.
CEVICHE ΑΠΟ ΦΡΕΣΚΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΧΥΜΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗΣ ΣΑΛΑΤΑΣ
ΥΛΙΚΑ
200 ΓΡ ΦΡΕΣΚΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ
20 ΓΡ ΦΡΕΣΚΟ ΤΣΙΛΙ
20 ΓΡ ΚΟΥΤΡΟΥΒΙ
10 ΓΡ ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ ΛΕΜΟΝΙ
10 ΓΡ ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ
30 ΓΡ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΟΚΚΙΝΟ
50 ΓΡ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ
50 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
20 ML ΞΥΔΙ ΛΕΥΚΟ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ
5 ΓΡ ΑΛΑΤΙ
3 ΓΡ ΠΙΠΕΡΙ ΑΣΠΡΟ
ΚΡΕΜΑ ΦΕΤΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΦΕΤΑΣ, ΑΠΛΑ ΜΠΛΕΝΤΑΡΟΥΜΕ 200 ΓΡ ΦΡΕΣΚΙΑ ΚΡΕΜΑ ΜΕ 400 ΓΡ ΦΕΤΑ ΚΑΙ 3 ΓΡ ΠΙΠΕΡΙ ΑΣΠΡΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΛΗ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΣΑΚΟΥΛΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΥΛΑΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΦΙΞΕΙ.
ΧΥΜΟΣ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗΣ ΣΑΛΑΤΑΣ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗΣ ΣΑΛΑΤΑΣ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:
200 ΓΡ ΩΡΙΜΕΣ ΤΟΜΑΤΕΣ
130 ΓΡ ΑΓΓΟΥΡΑΚΙΑ
50 ΓΡ ΠΙΠΕΡΙΕΣ
20 ΓΡ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΟΚΚΙΝΟ
20 ΓΡ ΕΛΙΕΣ
50 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
10 ML ΞΥΔΙ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΛΕΥΚΟ
5 ΓΡ ΑΛΑΤΙ
3 ΓΡ ΠΙΠΕΡΙ ΑΣΠΡΟ
15ΓΡ ΦΥΛΛΑ ΦΡΕΣΚΟ ΔΥΟΣΜΟ
ΑΝΑΜΕΙΓΝΥΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΖΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΑ ΣΟΥΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΧΥΜΟ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΤΟ ΕΝΤΕΡΟ, ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΙΣ ΨΙΛΟΚΟΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ. ΕΠΕΙΤΑ ΨΙΛΟΚΟΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΓΑΡΙΔΕΣ. ΚΡΑΤΑΜΕ 5 ΛΕΠΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙ, 1 ΝΤΟΜΑΤΙΝΙ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΤΑ 4 ΚΑΙ 5 ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΟΥΤΡΟΥΒΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΛΙΣΜΑ. ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΟΛΑ ΜΑΖΙ, ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΡΕΜΑ ΦΕΤΑΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ CEVICHE ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ.
Μπορεί η δήλωση ότι “η διαφορά είναι στις λεπτομέρειες” να ακούγεται κάπως κλισέ, όμως στην πολυβραβευμένη ταβέρνα του Παραλιμνίου, τα πάντα κρίνονται στις λεπτομέρειες. Παράδοση,
Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες, Ως διευθυντής γνωστού ξενοδοχείου στην πόλη της Πάφου, αισθάνομαι την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας μια δυσάρεστη, αλλά πραγματική κατάσταση που βιώσαμε
Ο Δήμος Λακατάμειας, στο πλαίσιο της πολιτιστικής του δράσης και της ανάδειξης της φυσικής ομορφιάς του Πεδιαίου Ποταμού, διοργανώνει την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2025, στο
Στο πεντάστερο NissiBlu Beach Resort στην Αγία Νάπα θα πας και θα ξαναπάς, γιατί είναι σ’ όλα του μοναδικό. Τόσο μοναδικό, όσο και οι υψηλές
Μία νέα έκδοση, με “Gefsis” κι αρώματα ελληνικά, που αγκαλιάζει όλο το φυσικό περιβάλλον της Ελλάδας: Γη, Θάλασσα, Φάρμα, μαζί με το ισχυρό ένστικτο της