Άνοιξε το πρώτο εστιατόριο που θα λειτουργεί 100% με ρομπότ (Video)

Με το που έφτασε στα αυτιά μου, νόμισα πώς πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Κι όμως όχι. Το CaliExpress στην Pasadena της Καλιφόρνιας, άνοιξε το πρώτο εστιατόριο, με απόλυτη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, με τη σφραγίδα της Miso Robotics.

Περιχαρής και περήφανος ο διευθύνων σύμβουλος Ριτς Χαλ, δήλωσε ότι το ταχυφαγείο της εταιρείας τους θα δώσει ώθηση και ένα μεγάλο χέρι βοήθειας, ιδιαίτερα στις μεγάλες αλυσίδες των Η.Π.Α, τόσο με τα μηχανικά χέρια μαγείρων στις κουζίνες, όσο και στις παραγγελίες.

Ποιότητα, συνέπεια και ταχύτητα τα τρία μεγάλα πλεονεκτήματα της τεχνολογικής τους εφεύρεσης, ιδιαίτερα σε μια περίοδο, που μεγάλο μέρος του επιχειρηματικού κόσμου, καταθέτει τον προβληματισμό του, για τη δυσκολία εξεύρεσης “ανθρώπινων εργατικών χεριών”.

Αν πάτε πάντως κατά την Pasadena, να ξέρετε ότι, την παραγγελία σας θα την πάρει ο/η PopID, ένα βιομετρικό σύστημα πληρωμών,  ο Flippy θα αναλάβει το τηγάνισμα του κοτόπουλου και των πατατών, ενώ οι λάτρεις των burgers, θα πρέπει να ευχαριστήσουν τον μηχανικό σεφ, BurgerBot.

Οι επικριτές του πρωτοπόρου εχγειρήματος έχουν αρχίσει από τώρα να “πυροβολούν”, με μεγαλύτερο επιχείρημα, το χάσιμο θέσεων εργασίας, από τα τεχνολογικά θαύματα της τεχνητής νοημοσύνης.

Πηγές άρθρου:
Daily Mail
Lifo
The Robot Report
Kiosk Industry

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Θέλω τόσο εγώ, όσο και τα παιδιά μου να ευχαριστήσουμε τους ιδιοκτήτες, δυο εστιατορίων της πρωτεύουσας που επέκτειναν το ωράριο λειτουργίας τους το βράδυ, για να μας εξυπηρετήσουν για το δείπνο αποφοίτησης των παιδιών μας…

Θέλω τόσο εγώ, όσο και τα παιδιά μου και οι προσκεκλημένοι μας, να ευχαριστήσουμε τους ιδιοκτήτες, τους σεφ, τους σερβιτόρους και γενικά όλο το προσωπικό,