![](https://fineanddine.com.cy/wp-content/uploads/2024/07/Νίκος-Πορτοκάλογλου-copy-300x142.jpg)
Ρωτήσαμε, καταγράψαμε και σας παρουσιάζουμε όλα όσα επισήμανε η ομάδα της Fine & Dine, ως σημαντικά σχόλια των ερωτηθέντων με θέμα το τι άρεσε και τι χάλασε όσους επέλεξαν να διανυχτερεύσουν σε ένα ή περισσότερα ξενοδοχεία του νησιού κατά το 2023.
ΛΟΓΙΚΗ ΤΙΜΗ
Η τιμή διανυκτέρευσης ήταν το μόνο σχόλιο το όποιο όλοι οι συμμετέχοντες, μηδενός εξαιρουμένου, ανάφεραν ως καθοριστικό παράγοντα για την ικανοποίηση ή όχι από την όλη διαμονή. Βασικά οι περισσότεροι δήλωσαν ότι στη μηχανή αναζήτησης είχαν βάλει ανάμεσα στις βασικές τους αναζητήσεις το maximum της τιμής διανυκτέρευσης και μετά όλα τα υπόλοιπα.
Το θέμα της τιμής, επίσης σχολιάστηκε και για τις προσφερόμενες υπηρεσίες εντός του ξενοδοχείου π.χ τιμή φαγητού, spa, κόστος στάθμευσης κτλ. Βασικό ζητούμενο ήταν και παραμένει το όλο πακέτο να ήταν value for money, να άξιζε όσα πλήρωσε, είτε λίγα , είτε πολλά.
ΗΣΥΧΟ ΔΩΜΑΤΙΟ
Ένα από τα πράγματα που εκτίμησαν οι συμμετέχοντες, ήταν το ήσυχο, μακριά από θορύβους, δωμάτιο. Ένα δωμάτιο ηχομονωμένο από τους θορύβους της πόλης (κυρίως από διερχόμενα αυτοκίνητα), αλλά και από θορύβους από ασανσέρ, μηχανοστάσια και δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στο ξενοδοχείο (φωνές λουομένων στη πισίνα, δυνατή μουσική από τους χώρους ψυχαγωγίας κτλ). Αρκετά τα παράπονα για δωμάτια με λεπτούς τοίχους και όχι μόνο, που σου επιτρέπουν να ακούς τα πάντα που λένε οι κάνουν οι “γείτονες”.
ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
Σκέψου να πας σε ένα ξενοδοχείο 2-3 βραδιές, να μη θες να το κουνήσεις ρούπι από εκεί και να σου παραδώσουν στο εστιατόριο του ξενοδοχείου ένα μενού με 5-6 ορεκτικά και 5-6 κυρίως ή να σου πουν ότι η κουζίνα κλείνει στις 22.00.
Σκέψου και το άλλο όμως. Να πας σε ένα ξενοδοχείο με το εστιατόριό του να σου προσφέρει πολλές επιλογές ή κάθε νύχτα να υπάρχει θεματική γαστρονομική βραδιά π.χ κυπριακή κουζίνα, ασιατική, μεσογειακή, διεθνής κτλ.
Ή το καλύτερο όπου οι συνθήκες το ευνοούν, εντός του ίδιου ξενοδοχειακού καταλύματος, να βρίσκονται σε λειτουργία περισσότερα από ένα εστιατόρια, προσφέροντας διαφορετικές κουζίνες και γαστρονομικές εμπειρίες.
ΑΝΑΠΑΥΤΙΚΟ ΣΤΡΩΜΑ
Φεύγεις από το σπίτι σου, το στρώμα και το μαξιλάρι σου κι αναζητάς κάτι το ίδιο ή ακόμη και πιο ποιοτικό για να έχεις ένα “ονειρικό” ύπνο. Όσοι ξενοδόχοι έχουν επενδύσει στο στρώμα κι έδωσαν επιλογές και στο μαξιλάρι, τότε σε έχουν σκλαβώσει για πάντα.
Όσοι δε θαμώνες, λόγω στρώματος δεν κατάφεραν να κλείσουν μάτι, άρα και να ξεκουραστούν, τότε έριξαν πίσω μαύρη πέτρα και δήλωσαν ότι δε θέλουν να επαναλάβουν το ίδιο λάθος.
Ο Νίκος Πορτοκάλογλου, κατεβαίνει ξανά στο νησί μας σε λίγες μέρες για να μας τραγουδήσει τις μεγαλύτερές του επιτυχίες. Στο ρεπερτόριό του και με ιδιαίτερη
Δεκαπέντε χρόνια συνεχούς παρουσίας στα γαστρονομικά δρώμενα του τόπου, γιορτάζει η ταβέρνα Παλιομούχταρος και το πανηγυρίζει δεόντως. Την Τετάρτη 7 Αυγούστου ο σεφ της βραβευμένης
Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας, ότι τάχα
Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την περιοδεία της με τρεις τελευταίους σταθμούς, την Πάφο
Φρεσκο-αλιευμένο κυπριακό τονάκι και καρπούζι, ντόπιο και ζουμερό, σε μια συνταγή που θα κάνει θραύση. Απλά ακολούθησε τις οδηγίες της chef de partie του εστιατορίου