Η Λυσιστράτη ανεβαίνει στον ΘΟΚ με μια μεγαλειώδη παράσταση

Ο ΘΟΚ ανεβάζει αυτό το καλοκαίρι ένα από τα πιο διαχρονικά και αντιπολεμικά έργα του Αριστοφάνη και υπόσχεται να μας συγκινήσει με τις καταπληκτικές ερμηνείες των καταξιωμένων ηθοποιών που απαρτίζουν το φετινό σχήμα. Τη Λυσιστράτη υποδύεται η Χριστιάνα Αρτεμίου. 

 Λίγα λόγια για το έργο:

 Μέσα στη δίνη του Πελοποννησιακού πολέμου, μια Αθηναία επιλέγει να χρησιμοποιήσει το πιο «αποτελεσματικό» όπλο που έχει στη διάθεσή της για να τελειώσουν οι εχθροπραξίες. Συγκαλεί μια σύνοδο γυναικών από τις πόλεις της Ελλάδας και όλες μαζί αποφασίζουν να ξεκινήσουν αποχή από την ερωτική πράξη, μέχρι να πείσουν τους άντρες να σταματήσουν τον πόλεμο.

 Στη Λυσιστράτη, το πιο αντιπολεμικό και ίσως πιο τολμηρό αριστοφανικό έργο, παιγμένο στα Λήναια το 411 π.Χ., ακούγεται με ένταση μια τελευταία, κατεπείγουσα έκκληση για πολιτική δράση εν μέσω της κρίσης που περνά η Αθήνα από την έναρξη του Πελοποννησιακού Πολέμου. Ο Αριστοφάνης χρησιμοποιεί με μαεστρία όλα τα δόκιμα εργαλεία της κωμωδίας, με κορυφαίο το ερωτικό σκώμμα, που προκαλεί και δοκιμάζει τον θεατή, προτάσσοντας επί της ουσίας τη γυναικεία ευαισθησία και διορατικότητα σε αντιπαράθεση με την κυνική και εντέλει αποτυχημένη στρατηγική των ανδρών, που μονοπωλούν την εξουσία.

 Ο σκηνοθέτης Μάριος Μεττής φωτίζει τον αθυρόστομο λόγο και την έντονη ερωτική διάθεση των χαρακτήρων του έργου και οργανώνει, σε συνεργασία με ένα σημαντικό σύνολο συντελεστών και ηθοποιών, μια ευφρόσυνη και προκλητική παράσταση, ανασυνθέτοντας τον κόσμο του Αριστοφάνη με την ανατρεπτική σκηνοθετική ματιά του. Στον ομώνυμο ρόλο της Λυσιστράτης η Χριστιάνα Αρτεμίου.

 Οι παραστάσεις θα γίνουν στην Λευκωσία, στις 21(Τετάρτη), 22(Πέμπτη), 23(Παρασκευή) Ιουνίου η ώρα 21:00 στο Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ’. Θα υπάρξει και περιοδεία στην Δερύνεια στις 28(Τέταρτη) Ιουνίου στις 21:00 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Δερύνειας, στη Λεμεσό στις 7(Παρασκευή) και 8(Σάββατο) Ιουλίου στις 21:00 στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου και στην Πάφο στις 12(Τετάρτη) Ιουλίου η ώρα 21:00 στο Αρχαίο Ωδείο Πάφου. Η παράσταση θα παιχτεί και στην Λάρνακα σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Η παράσταση είναι ακατάλληλη για θεατές κάτω των 18 ετών.
Η είσοδος σε άτομα 16 και 17 ετών θα επιτραπεί μόνο με τη συνοδεία γονέα ή κηδεμόνα.

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας…

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας, ότι τάχα

Τρεις τελευταίες παραστάσεις για τις “Φοίνισσες” του Ευριπίδη, στην Πάφο, στη Λάρνακα και στη Δερύνεια

Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την περιοδεία της με τρεις τελευταίους σταθμούς, την Πάφο