
Η σεφ Ντανιέλλα Καμασιά, που δείχνει καθημερινά το μεγάλο της ταλέντο στην πολυβραβευμένη ταβέρνα Καμασιάς στο Παραλίμνι, μάς μαθαίνει σήμερα πώς να φτιάξουμε το λεμονάτο της κουνέλι, που λίγο πολύ έχει γίνει ένα από τα trademark, παραδοσιακά φαγητά της περιοχής.
Ένα πιάτο που ξυπνά μνήμες, το οποίο έχει περάσει από γενιά σε γενιά και συνεχίζει να αποτελεί από μόνο του, πόλο έλξης για ντόπιους και επισκέπτες στο νησί μας.
Υλικά
1 κουνέλι σωστό, κομμένα σε κομμάτια
10 μέτριες πατάτες, κομμένες στα τέσσερα
Αλάτι
Ξηρό κόλιανδρο
Χυμό ενός μεγάλου λεμονιού
Λευκό κρασί
Λάδι για τηγάνισμα
Οδηγίες
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε αρκετό λάδι και τηγανίζουμε τις πατάτες μας.
Σε 10 περίπου λεπτά, ρίχνουμε μέσα στην ίδια κατσαρόλα το κουνέλι μας, ανακατεύουμε καλά και τηγανίζουμε για περίπου 20 λεπτά (αναλόγως του μεγέθους του κουνελιού)
Ακολούθως, αφαιρούμε τα ¾ της ποσότητας του λαδιού και ρίχνουμε αλάτι, τον ξηρό κόλιανδρο, το κρασί και το λεμόνι.
Τα αφήνουνε όλα μαζί για ακόμα 10 λεπτά.
Όταν δούμε ότι έχουν ροδίσει οι πατάτες και το κουνέλι και αφού ελέγξουμε με ένα πιρούνι αν έχουν ψηθεί, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα.
(Χρόνος παρασκευής: 40 λεπτά περίπου)
Ταβέρνα Καμασιάς
Δαιδάλου 23, Παραλίμνι
23825144
Πώς πρέπει να είναι ρε παιδί μου ένας μεζές; Ευκολάκι. Πρώτα απ’ όλα, κάθε πιάτο του, να είναι γευστικό, καλομαγειρεμένο και φτιαγμένο με καλά υλικά.
Οι θρυλικοί AC/DC έχουν ανακοινώσει τις ημερομηνίες των συναυλιών τους, μέσα στα πλαίσια του 2025 European Tour τους. Ως αναμενόμενο, επικρατεί φρενίτιδα από τους fans
Τώρα έχουν νερό τα φράγματα, μας λένε, εμάς τους γεωργούς και μπορείτε να φυτέψετε. Την άλλη χρονιά, δεν έχουμε, μην φυτέψετε. Την άλλη, να φυτέψετε
Η Cyprus Airways, δε σταματά να μας εκπλήττει με προορισμούς που ονειρευόμασταν εδώ και πολλά χρόνια, όπως η έκπληξη που μας επιφύλαξε πέρυσι με τις
Η διαδρομή προς τους Καπέδες, ειδικά αυτή την εποχή που ακόμη και τα βράχια έχουν πρασινίσει στα λιβάδια και οι μυγδαλιές έχουν φορέσει την ωραιότερή