(Restaurant review by Nick Andrew)
Στην ταβέρνα του Καμασιά, δεν πας μια φορά. Την βάζεις στον πρόγραμμά σου πολλές φορές κάθε μήνα, γιατί πρώτα απ’ όλα, τα πιάτα και τα μεζεκλίκια της είναι γευστικά, σπιτικά και παραδοσιακά.
Η αγάπη για τα τοπικά προϊόντα, μεγάλη, όσο μεγάλο είναι και το πάθος της φιλόξενης οικογένειας Καμασιά, να σου προσφέρει εποχιακά πιάτα, παρμένα από την ίδια την φύση, μαζεμένα, τα πλείστα μάλιστα, από τα ίδια τα χέρια του Ανδρέα Καμασιά.
Εμείς πάντως μάθαμε ότι στις τελευταίες του εξορμήσεις, γέμισε την καλάθα του με άφθονα μανιτάρια της αναθρήκας, άγρια χόρτα του βουνού και του κάμπου και αγρέλια, που από μόνα τους αποτέλεσαν αιτία για να εκδράμουμε για δεύτερη φορά αυτό τον μήνα στη βραβευμένη ταβέρνα του Παραλιμνίου.
Ο Αντώνης Καμασιάς, επί της υποδοχής, ο Αντρέας εντός και εκτός της κουζίνας να περνά από τραπέζι σε τραπέζι και η σεφ Ντανιέλα Καμασιά στο έργο της, να ψήνει με αγάπη τα καλούδια που ζητούσε το κάθε τραπέζι.
Επιλεγμένα μεζεδάκια, ψήφισε η δικιά μας παρέα, με πρώτη να φτάνει η πλούσια σαλάτα με φρέσκα ζαρζαβατικά, αλλά και η τυροκαυτερή που ήταν πρώτο πράμα, οι ζωντανόχρωμες, τσακιστές ελιές που λες και τσακίστηκαν χθες και οι άγριοι, ξιδάτοι πάγκαλοι, που ομολογώ πολύ δύσκολα τους βρίσκεις αλλού.
Ζεστό το ψωμάκι της ταβέρνας, βούτηξε στο σπιτικό ταχίνι, ρούφηξε το ελαιόλαδο από τα αρνίσια γλυκάδια, αλλά κι έγινε ένα με τα ινσταγκραμικά σαλιγκάρια σχάρας στο ξυλάκι, που απογειώθηκαν με λαδόξιδο.
Το μεγαλείο της φύσης, συνάντησε στο πιάτο μας την μαγειρική τέχνη της σεφ Ντανιέλα, ιδίως για το άριστο ψήσιμο των τραγανών μανιταριών αναθρήκας, αλλά και των φρεσκοτηγανισμένων αγρελιών στο τηγάνι με αυγό.
Η λίστα με τις πέραν των 70 ετικετών οίνων – από τις μεγαλύτερες λίστες στο νησί στον χώρο της ταβέρνας – περιεκτική και συμπληρωματική του μενού φαγητών, είχε άφθονες επιλογές για να παντρέψουμε τα τρυφερά, άκρως ποιοτικά αρνίσια παϊδάκια σχάρας με ένα γεμάτο κόκκινο κρασί από την ορεινή Λεμεσό.
Ένα κρασί που τα πήγε υπέροχα και με τα κριτσανιστά τσιπς κοκκινοχωρίτικου κολοκασιού, αλλά πιο πολύ με το εντυπωσιακό από κάθε άποψη, μοσχομυριστό κοντοσούβλι από μπούτι κοτόπουλου, αναπαμένο πάνω σε λαδοριγανάτη κυπριακή πίτα, πλαισιωμένα όλα με άριστα ψημένες, τηγανιτές πατάτες της περιοχής.
Η νέα ατραξιόν για τους γλυκατζήδες της παρέας, δεν ήταν άλλη από την πατροπαράδοτη, κριτσανιστή πίτα της σάτζιης, που η Ντανιέλα την άγγιξε με σοκολάτα, ενώ την ίδια αγάπη στο φτιάξιμό του, είχε το σιροπιαστό, καλό πράμα και τα σπιτικά γλυκά του κουταλιού.
Δαιδάλου 23, Παραλίμνι
23825144
Το ίδρυμα Βίκτωρ Ιωαννίδη, σε συνεργασία με το Espace Jouenne στη Μασσαλία καθώς και με τη στήριξη του Δήμου Λεμεσού, διοργανώνει την ομαδική έκθεση “OTHER
Οι κριτές των “The World’s 50 Best Bars 2024” αποφάνθηκαν κι εφέτος, ότι η Ελλάδα κατέχει σταθερά μια θέση στην λίστα με τις χώρες που
Έτοιμος για να τα δώσει όλα, ο βραβευμένος μας σεφ Σταύρος Σωτηρίου (Head chef – Limanaki – Amathus Beach Hotel Limassol) στον παγκόσμιο διαγωνισμό για
Χαράς ευαγγέλια, εθνική υπερηφάνεια και συγκίνηση, μετά την ανακήρυξη του Κύπριου σεφ Αντώνη Αβούρη, ως ο καλύτερος νεαρός chef της Γαλλίας, ανάμεσα σε 165 διαγωνιζόμενους,
Με το συμπάθιο δηλαδή. Από το σπίτι μου μέχρι το ξενοδοχείο που δουλεύω, πρέπει να περάσω πάνω από 17 κυρτώματα στο πήγαινε και άλλα τόσα