Είναι κάποιες πόλεις, που φωτίζονται, μέρα και βράδυ, εκτός από το φως των ουράνιων αστεριών, αλλά και με αυτό των αστέρων Michelin. Τόσο πολύ, μάλιστα, είναι το φως τους, που θεωρούνται γαστρονομικός προορισμός. Και τι πάει να πει αυτό;
Με απλά λόγια αποτελούν το άνδρο της γαστρονομίας, προσελκύοντας τους λάτρεις της εκλεκτής κουζίνας, ντόπιους αλλά και επισκέπτες από άλλες χώρες, που “ναι” διοργανώνουν ειδικό ταξίδι για να επισκεφτούν τα βραβευμένα με αστέρες Michelin, εστιατόρια. Ποιες είναι όμως οι δέκα πρώτες χώρες που συγκεντρώνουν το 2024, τα περισσότερα εστιατόρια που κατέχουν 1 ή 2 ή 3 αστέρια Michelin;
1. Τόκιο – 194 εστιατόρια
2. Παρίσι – 136 εστιατόρια
3. Κιότο – 103 εστιατόρια
4. Οσάκα – 95 εστιατόρια
5. Χονγκ Κονγκ – 77 εστιατόρια
6. Λονδίνο – 76 εστιατόρια
7. Νέα Υόρκη – 71 εστιατόρια
8. Σιγκαπούρη – 57 εστιατόρια
9. Σαγκάη – 51 εστιατόρια
10. Πεκίνο – 33 εστιατόρια
Οι κριτές των “The World’s 50 Best Bars 2024” αποφάνθηκαν κι εφέτος, ότι η Ελλάδα κατέχει σταθερά μια θέση στην λίστα με τις χώρες που
Έτοιμος για να τα δώσει όλα, ο βραβευμένος μας σεφ Σταύρος Σωτηρίου (Head chef – Limanaki – Amathus Beach Hotel Limassol) στον παγκόσμιο διαγωνισμό για
Χαράς ευαγγέλια, εθνική υπερηφάνεια και συγκίνηση, μετά την ανακήρυξη του Κύπριου σεφ Αντώνη Αβούρη, ως ο καλύτερος νεαρός chef της Γαλλίας, ανάμεσα σε 165 διαγωνιζόμενους,
Με το συμπάθιο δηλαδή. Από το σπίτι μου μέχρι το ξενοδοχείο που δουλεύω, πρέπει να περάσω πάνω από 17 κυρτώματα στο πήγαινε και άλλα τόσα