Πήγαμε για μεζέδες στο “ Έτσι απλά όπως παλιά” και σου τα λέμε όλα

Τα πράγματα είναι απλά. Για καλό μεζέ θα πας στο “ Έτσι απλά όπως παλιά”. Ο βραβευμένος σεφ Ηλίας Λέκας, έχει σηκώσει στο νέο του μαγαζί, τα μανίκια ψηλά και μας έχει φτιάξει ένα μενού, με θύμησες από τα παλιά, με πιάτα της σχάρας, με μαμαδίστικα μαγειρευτά και ένα μεζέ λουκούλλειο, από αυτό που ήξερες από τα παλιά.

Εμείς πάντως λιγουρευτήκαμε τον μεζέ του, πήραμε κι όλη την παρέα και μπήκαμε με το δεξί στο ανακαινισμένο του ταβερνείο στη Λεωφόρο 28ης Οκτωβρίου στην Έγκωμη. Ένα μαγαζί που έχει ένα τζάκι αναμμένο, ένα μακρόστενο μπαράκι και ένα καλοφτιαγμένο παιδότοπο, αλλά και μια πίστα για τον Γιώργο, τη Βιργινία και τη Χριστίνα, που έχουνε πολλά να σου τραγουδήσουνε τις Παρασκευές, τα Σάββατα και τις Κυριακές το μεσημέρι.

Το τραπέζι μας φάτσα με τους τρεις μουσικάντηδες που είχαν ξεκινημένο ήδη το λαϊκό τους ρεπερτόριο, με εμάς να ξεκινάμε αμέσως να γεμίζουμε τα πιάτα, με τις φρεσκοφτιαγμένες αλοιφές, τη δροσερή ελληνική σαλάτα, το ντιπ από κοκκινογούλια και τις τσακιστές ελιές.

Γκάμον, χαλούμι και μανιτάρι, άψογα όλα τους ψημένα στη σχάρα, πιτούλα ζεστή και στη συνέχεια υπέροχα ψημένα στρουθκιά με τα αυγά, παρέα με πουργούρι, καπελωμένο με αφέλια. Φύλαξε την όρεξή σου για το αιγινό, τηγανιτό συκωτάκι, αλλά και τα σαλιγκάρια, που είναι σκέτη γλύκα, ιδίως αν τα παντρέψεις στο στόμα με τις κυπριακές τηγανιτές του πατάτες.

 

Οι σεφταλιές του, τα χοιρινά και από κοτόπουλο, σουβλάκια του, δεν παίζονται και σημείωσέ το όπου θες, μα φύλαξε την όρεξή σου για να δοκιμάσεις και τον ύστατο πειρασμό, που δεν είναι άλλος από το μοναδικό παστίτσιο του μαγαζιού.

Το μπουζούκι στα φόρτε του, οι χορευταράδες της παρέας δεν δίστασαν να μας δείξουν πόσο καλά ξέρουν να λικνίζονται, μα κι εμείς οι υπόλοιποι, δείξαμε, πόσο καλά ξέρουμε να απολαμβάνουμε μια μερίδα χαλβά και ένα γαλακτομπούρεκο.

Φεύγοντας, μάθαμε και για το ρεβεγιόν της Παραμονής Πρωτοχρονιάς, επιβεβαιώνοντας δις την τιμή των €40 το άτομο, που περιλαμβάνει ένα μενού με πολλά αγαπημένα πιάτα, επιλεγμένα ποτά και ζωντανή μουσική. Μια τιμή που το καθιστά ως μια από τις πιο value for money προτάσεις που έχουνε φτάσει στα αυτιά μας μέχρι τώρα.

Έτσι απλά, όπως παλιά
28ης Οκτωβρίου 61Α, Έγκωμη, Λευκωσία
22 355040 (Dine in, Delivery, Take away)

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας…

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας, ότι τάχα

Τρεις τελευταίες παραστάσεις για τις “Φοίνισσες” του Ευριπίδη, στην Πάφο, στη Λάρνακα και στη Δερύνεια

Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την περιοδεία της με τρεις τελευταίους σταθμούς, την Πάφο