Ταβερνείο το Ιστορικόν. Ένας μεζές με φινέτσα κυπριακή

Φινέτσα, πριν πάμε στον μεζέ, έχει κι ο χώρος, μα και οι άνθρωποί του. Περιποιημένα τραπεζοκαθίσματα με πεντακάθαρα κοκκινόλευκα, καρό τραπεζομάντιλα, καδράκια και αμπαζούρ, ρομαντικά  που σε παίρνουν σ’ άλλες εποχές, μια ξυλόσομπα κι ένα ρετρό μπαράκι, συνθέτουν με αισθητική μαεστρία τον χώρο.

Οι άνθρωποί του, που γνωρίζουν κι αγαπούν αυτό που κάνουν, με ένα χαμόγελο στην πόρτα, μα και σε κάθε σημείο του μαγαζιού για να σου μιλήσουν, να σε γνωρίσουν και να φροντίσουν να απολαύσεις μαζί με αυτούς που αγαπάς, γεύσεις ημέρας, εποχιακά πιάτα και ένα μεζέ φινετσάτο που πάντα κρύβει εκπλήξεις.

Αλοιφές με άποψη δοκιμάσαμε και ψες, ζέστες πιτούλες και μια σαλάτα, φρέσκα, ζωντανή και ισορροπημένη, με καλό λάδι, τραγανά λαχανικά και φετούλα. Οι φλογέρες με τυρί και σπανάκι, κριτσανιστές και λαχταριστές, όπως και η κυπριακή “καρμπονάρα” με λουκάνικο, αλλά και τα extra πιάτα που ψηφίσαμε,  τα εποχιακά αγρέλια σχάρας και τη δημιουργική τυρόπιτα, φτιαγμένη με μείγμα τεσσάρων τυριών.

Χαλούμι,  λουκάνικο και μανιτάρι σχάρας, άριστα ψημένα όλα τους, προηγήθηκαν των αγγιγμένων με μέλι τραχανοκεφτέδων και της ρόκας που έσμιξε στο τηγάνι με αυγό. Η πλημμυρισμένες από ουμάμι μελιτζάνες, κρεμμύδι και τυράκι, σκέτος πειρασμός, θα ανοίξουν το δρόμο για τα άριστα με κάθε σημασία της λέξης, kebab, τα χοιρινά σουβλάκια, το μαριναρισμένο κοτόπουλο που μας έχει κατενθουσιάσει, αλλά και τα λεπτοκομμένα πανσετάκια και σεφταλιές, συνοδευόμενα με κυπριακές τηγανιτές πατάτες.

Ε’ για το τέλος, να αναμένεις τον φρεσκοφτιαγμένο μπακλαβά του Ταβερνείου, φορτωμένο με άφθονο αμύγδαλο, ενώ αν είσαι fan του γαλακτομπούρεκου, να ξέρεις ότι είσαι στο κατάλληλο μέρος για να το απολαύσεις, λαχταριστό και κρεμώδες.



Μάρκου Δράκου 5,  Άγιος Δομέτιος, 2369, Λευκωσία

22780555 

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας…

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας, ότι τάχα

Τρεις τελευταίες παραστάσεις για τις “Φοίνισσες” του Ευριπίδη, στην Πάφο, στη Λάρνακα και στη Δερύνεια

Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την περιοδεία της με τρεις τελευταίους σταθμούς, την Πάφο