
Το πρώτο που σε συμβουλεύω, είναι να κλείσεις τραπέζι εγκαίρως. Το εννοώ και το υπογράφω. Ακόμη και οι καθημερινές στο Ταβερνείο, θυμίζουν Παρασκευοσάββατα, μέρες Κυριακής, γιορτής και σχόλης.
Είτε καθίσεις στη φωτισμένη με κρεμαστά λαμπιόνια και πράσινο, φυσικό “περιτείχισμα”, αυλή, είτε στον κουλτουριάρικο και όμορφα, διακοσμημένο εσωτερικό του χώρο, να ξέρεις ότι αμέσως θα παραλάβεις την πλούσια κάρτα με τα μεζεκλίκια, αλλά και αυτή με τα πιάτα ημέρας.
Ο Κύπρος κι ο σεφ Λούκας, που ότι πρωτοβγεί στην αγορά, στους κάμπους και στους αγρούς, σε αυτούς θα φτάσουν οι πρώτες πραμάτειες, θα περάσουν κι από το δικό σου τραπέζι, για να σου πουν το κατιτίς παραπάνω για τα άγρια κοκκινομανίταρα και τους τρόπους μαγειρέματος, τα γεμιστά κολοκυθολούλουδα, τις εποχιακές τηγανιές και τις κοπές ημέρας, που θα ψηθούν αγάλι αγάλι στο κάρβουνο.
Στο δικό μας τραπέζι όλα ξεκίνησαν με ένα δροσερό ασύρτικο και μια εποχιακή σαλάτα με γλιστρίδα, ντοματίνια και αρωματκό παραδοσιακό χαλίτζι από τον Πύργο Τηλλυρίας. Πιτούλες ζεστές, ταχίνι με προσεγμένη οξύτητα και μαυροσούσαμο και να σου και φτάνουν οι γεμιστοί με τυριά, κολοκυθοανθοί, που έπεσαν ιδανικά στο τηγάνι, για να ‘ρθούν κοντά μας κριτσανιστοί και λαχταριστοί.
Η μεγάλη καρβουνοψημένη, ατραξιόν, τα εποχιακά, άγρια κοκκινομανίταρα, ούτε ξέρω πότε ήρθαν, ούτε πότε εξαφανίστηκαν. Το ίδιο έγινε και με το φρέσκο, βραστό μυρωδάτο χαλούμι, που μοσκοβολούσε πριν ακόμη φτάσει σε εμάς, φρέσκο δυόσμο, αλλά και με τα τηγανιτά στικς πούλλας, που ο σεφ τους έριξε άφθονο λεμόνι, ξηρό και φρέσκο κόλιανδρο.
Ύστατο χαίρε στα λεπτεπίλεπτα, παϊδάκια προβατίνας που ψήθηκαν όσο πρέπει στη σχάρα, για να είναι συνάμα τρυφερά, μα και κριτσανιστά.
Καφεδάκι κυπριακό και μερακλίδικο για το τέλος, μια μερίδα ζεστό γαλακτομπούρεκο, που ακόμη το σκέφτομαι και μου τρέχουν τα σάλια και σπιτικό παγωτό πιστάτσιο, φρεσκοφτιαγμένο από τη μεγάλη ομάδα των σεφ.
Μάρκου Δράκου 5, Άγιος Δομέτιος
22 780555
Από την πρώτη στιγμή που θα φτάσεις στο Royal Apollonia, θα αντιληφθείς ότι πρόκειται για κάτι περισσότερο από ένα απλό προορισμό. Είναι μια εμπειρία που
Η αγαπημένη των μεζεκλήδων ταβέρνα της Λάρνακας, μα και η παλιά καραβάνα στον χώρο της παραδοσιακής κουζίνας, ακούει στο όνομα Ζήνων. Σταθερή αξία, με πρόσημο
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, η Λάρνακα διακρίθηκε για το έργο «Δημιουργία των πιο πράσινων παραλιών στην Κύπρο (Βορόκληνης)» στην κατηγορία «Πράσινες Περιοχές – Αστική
Το concept του μοναδικό και απαράμιλλο. Η φιλοσοφία του ελκυστική, θελκτική και μη αντιγράψιμη, έχει αφήσει το στίγμα της αρχής γενομένης από τη Μύκονο, αλλά
Πριν πάμε έξω η παρέα των τριών ζευγαριών – φίλων, κάνουμε λίγο ψάξιμο. Διαβάζουμε πρόσφατα reviews, ρίχνουμε πολλές ματιές στο μενού και κοιτάμε και λίγο