
Σ’ άλλα επίπεδα το παίρνουν οι barmen του Tocayo και για να πειστείς, πρέπει να το δεις για να το αντιληφθείς. Η περισπούδαστη ομάδα του πολυβραβευμένου εστιατορίου έχει βάλει τον πήχη πολύ ψηλά στον χώρο των signature cocktails, πρωτοπορώντας ανά το παγκύπριο, με την παλαίωση βαρελιού και cocktail μέσα σε ένα terrarium.
Σε ένα “βιότοπο” δηλαδή, που θα σου θυμίσει, mini τροπικό θερμοκήπιο, που έχει τοποθετηθεί πάνω στο bar του Tocayo και έχει γίνει πραγματικά πόλος έλξης.
Η ομάδα του Fine & Dine, μίλησε με την ομάδα του Tocayo, έμαθε περισσότερα και σου παρουσιάζει αυτούσια την όλη φιλοσοφία:
“Η διαδικασία παλαίωσης ενός cocktail μέσα σε ένα terrarium αποτελεί μια καινοτόμο και δημιουργική μέθοδο. Στο terrarium, που προέρχεται από τη λέξη “terra” που σημαίνει γη, δημιουργούμε ουσιαστικά ένα ανακυκλώσιμο βιότοπο, ένα μικροκλίμα δηλαδή, όπου μπορούμε να ελέγχουμε τη θερμοκρασία, το φως και την υγρασία, προσομοιώνοντας έτσι τις συνθήκες ενός τροπικού δάσους.
Στο εσωτερικό του terrarium, τοποθετείται ένα ξύλινο βαρέλι χωρητικότητας 5 λίτρων, το οποίο περιέχει το cocktail. Γύρω από το βαρέλι, δημιουργήσαμε ένα αυτόνομο οικοσύστημα, τοποθετώντας διάφορα στοιχεία της φύσης που υπάρχουν στα τροπικά δάση, όπως πορώδη ηφαιστιακά πετρώματα, spider wood, καθώς και διάφορα τροπικά φυτά όπως φυτόνια και java moss, χρησιμοποιώντας τα για το φιλτράρισμα του νερού.
Η υγρασία και η χαμηλή θερμοκρασία στο terrarium παράγεται με τη βοήθεια ενός συστήματος ‘cold mist’. Έτσι ενισχύεται η υγρασία στα ξυλινά τοιχώματα του βαρελιού, επιτρέποντας στο ξύλο να απορροφήσει όλα τα αρώματα από το περιβάλλον και να τα ενσωματώσει στο αλκοόλ.
Αυτή η μοναδική διαδικασία ενδέχεται να δημιουργήσει ένα cocktail με έναν μοναδικό χαρακτήρα και γεύση, ενσωματώνοντας στο ποτό όλα τα στοιχεία που υπάρχουν στο terrarium. Κάθε cocktail παραμένει στο ξύλινο βαρέλι για μια περίοδο που κυμαίνεται από 35 έως 40 ημέρες.
Αυτή η χρονική διάρκεια επιτρέπει στο ξύλο να απορροφήσει τα αρώματα και τα χαρακτηριστικά του terrarium και να τα μεταφέρει σαν γεύση στο αλκοόλ. Μετά την παλαίωση του, το cocktail σερβίρεται, προσφέροντας μια ιδιαίτερη γεύση που συνδυάζει τον χαρακτήρα του τροπικού δάσους που δημιουργήσαμε.
Αυτή η μοναδική διαδικασία παλαίωσης προσδίδει έναν εξαιρετικό χαρακτήρα στα ποτά που προσφέρουμε.”
Τέτοια δικαιολογία, δεν την έχουμε ξανακούσει, αλλά εγώ θα το κάνω θέμα μεγάλο. Πήγαμε τα κορίτσια από τη δουλειά, μετά από πολύ καιρό για φαγητό
Η Κύπρος δεν έχει ξαναδεί κάτι τέτοιο. Το θρυλικό μπαλέτο Zorba the Greek, σε χορογραφία του Lorca Massine, βασισμένο στο μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη και με μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, παρουσιάζεται για πρώτη
Το ότι τα πάντα κρίνονται στις λεπτομέρειες, δεν το λέω μόνο εγώ. Το λένε όλοι που αποζητούν το εκλεκτό, το φίνο, το καλόγουστο και το
Η σύνδεση της ελληνικής πρωτεύουσας με τη Δυτική Ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών γίνεται πραγματικότητα με την προσθήκη ενός νέου απευθείας δρομολογίου από τη Norse Atlantic
Με μεγάλη χαρά αναμένουμε την άφιξη του διακεκριμένου σεφ Kazuyuki Tanaka, ο οποίος έχει τιμηθεί με 2 αστέρια Michelin, για ένα μοναδικό γαστρονομικό διήμερο στο