
Τετάρτες και Παρασκευές, δεν πας αλλού. Πας Άναμμα, με κράτηση, φυσικά, για να βρεις τραπέζι και εκεί μέσα στην παραδεισένια, πολυφωτογραφημένη του αυλή στο τέλος της οδού Λήδρας, απόλαυσε ζωντανή μουσική, μα και λατρεμένη ελληνική και κυπριακή κουζίνα, στα καλύτερά της.

Μεζές λουκούλλειος, η μια σου επιλογή κι η άλλη, σου δίνει το δικαίωμα να κάνεις εσύ το δικό σου μεζεδοπαιχνίδι, να διαλέξεις τις γεύσεις που αγαπάς, τα πιάτα που έχεις ξαναδοκιμάσει και σε έχουν μαγέψει ή κάποια άλλα, που εσύ και η παρέα σου δε τα ΄χετε ακόμη εξερευνήσει γευστικά.
Εμείς πάντως, πήραμε χαρτί και καλαμάρι, γράψαμε ο καθείς τι θέλει να φάει και τα ΄παμε στον Κώστα και στη Μαρία, που ξέρουνε από πρώτο χέρι τα μεζεκλίκια του μαγαζιού, τις γεύσεις και τα αρώματα.

Ξυνιστέρι από την Κυπερούντα στα ποτήρια μας, μπυρίτσα draught για τον Αντρέα και με ζεστές πιτούλες, αέρινη τυροκαυτερή και κολοκυθοκεφτέδες μούρλια, που είναι πάντοτε βασικοί στις επιλογές μας, ξεκινάμε το γευστικό μας τσιμπούσι.
Η φωνή του μουσικάντη με την κιθάρα του, ένα με το χώρο και την περίκλειστη, καταπράσινη αυλή που εμένα κάθε φορά με διακτινίζει στην ορεινή Κύπρο, μα και ένα με τον κόσμο που και σ’ αυτή μας την επίσκεψη, πλημμύρισε το μαγαζί με όμορφες παρέες, που τρωγόπιναν και σιγοτραγουδούσαν.
Ντάκος κρητικός με κριθαροκούλουρο, φέτα, μεστωμένη ντομάτα και μοσχομυριστή λαδορίγανη, αλλά και σαλάτα Λήδρας με υπερτροφικά σπόρια, μαρουλοειδή και υπέροχο dressing από χαρουπόμελο, για τη συνέχεια, που κι δυο τους παντρεύτηκαν γευστικά με το κυπριακότατο λουκάνικο και τα τρυφερά, αλάθητα σε γεύση χοιρινά και από κοτόπουλο σουβλάκια.

Ο μουσακάς στο Άναμμα, επιβάλλεται και το εννοώ. Όμορφα ψημένα λαχανικά, εξαίρετος κιμάς, χωρίς περιττά λίπη και μια κρέμα μαμαδίστικη που ξυπνά μνήμες.

Επιβάλλεται και γράψ’ το με κεφαλαία γράμματα στις σημειώσεις σου, να πεις το “ναι” και στα μαριναρισμένα με μουστάρδα, μπούτια κοτόπουλου που πήραν απ’ όλους μας στο τραπέζι, πολύ ψηλή βαθμολογία. Πόντους πολλούς πήρε τελικά το Άναμμα, που για ακόμη μια φορά, έδειξε και απέδειξε ότι είναι ένα από τα καλύτερα ταβερνάκια της Λευκωσίας.
Λήδρας 89, Παλιά Λευκωσία, 1011
22 210200 (Take away & Delivery)

Το νέο εστιατόριο στη Μαρίνα Λεμεσού επαναπροσδιορίζει τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα Η Μαρίνα Λεμεσού υποδέχεται το δέλτα συμμέθεξις, τη νέα πρόταση του ομίλου PNS Restaurants,

Αυτή την Παρασκευή, στη μοναδική τιμή των €30 το άτομο! Αυτή την Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου, το Holy Cow Neocanteen σας προσκαλεί σε μια ξεχωριστή βραδιά

Ένα τραπέζι μπορεί να ενώσει ανθρώπους και να αλλάξει ζωές; Σίγουρα ΝΑΙ! Το βραβευμένο εστιατόριο της Πάφου The Lodge Southern African Steak and Seafood Restaurant,

Κρυμμένο μεταξύ ουρανού και θάλασσας, ανάμεσα στο πλούσιο πράσινο του resort και των πανέμορφων πισίνων του, θα βρεις το Pelagos. Ένα ταβερνάκι απλό, προσιτό για

Το Cap St Georges Hotel & Resort υποδέχεται με υπερηφάνεια τον διάσημο Πορτογάλο σεφ Vítor Matos, βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin, για δύο μοναδικές βραδιές
