
Το περιμέναμε εδώ και καιρό! Στο παλιό παντοπωλείο της γραφικής Άλωνας, αρχιτέκτονες και μάστορες δούλευαν αγάλι αγάλι, καιρό πολύ, για να το μεταμορφώσουν σε ένα κουκλίστικο εστιατόριο που όμοιό του δεν έχεις ξαναδεί.

Οι φιλότεχνοι ιδιοκτήτες του, έβαλαν μέσα άφθονες νότες αγάπης, επιστράτευσαν τις διακοσμητικές τους ικανότητες και γιόμισαν τον χώρο με έργα τέχνης, κουλτουριάρικα καναπεδάκια και τραπεζοκαθίσματα που σε παίρνουν από τα αλώνια στα σαλόνια κι αντίστροφα.

Η θέα των ορεινών όγκων της Πιτσιλιάς από τους γυάλινους “τοίχους” και τις βεράντες του εστιατορίου, απλά δεν περιγράφεται και στο υπογράφω από τώρα ότι θα πολυφωτογραφηθεί. Τα καλύτερα δε στα ‘χω πει κι αυτά αφορούν την κουζίνα του, που έχει μια φιλοσοφία μοναδική, όσο και το όνομά του. Φέρει την υπογραφή ανθρώπων που εκτιμούν, αγαπούν και τιμούν τη γαστρονομική τους παράδοση, τα τοπικά υλικά και τα χειροποίητα προϊόντα, παντρεύοντάς τα με μεσογειακά και διεθνή προϊόντα, γεύσεις και αρώματα με ένα τρόπο δημιουργικό, αισθητικά όμορφο, μα πρωτίστως, γευστικό.

Πιάτα που τρώγαμε στ’ αλώνια, συναντώνται στην κάρτα του εστιατορίου με δημιουργίες σαλονιών, που εγγυημένα θα μαγνητίσουν τους απανταχού λάτρεις του ψαγμένου φαγητού. Brunch υψηλών προσδοκιών, ποιοτικός καφές και τσάι, χειροποίητες πίτες, γευστικές επιλογές πιάτων, ψημένων στον φούρνο, στα κάρβουνα και στο τηγάνι και πολυποίκιλες προτάσεις τοπικών και διεθνών οίνων, μόνο κάποιοι από τους πυλώνες του πολυαναμενόμενου εστιατορίου. Η “βελούδινη” έναρξη εργασιών του εστιατορίου αναμένεται εντός Μαΐου. Θα σας κρατάμε ενήμερους.

Αλώνια και Σαλόνια
Άλωνα – Πρώην παντοπωλείο κοινότητας





Η σύντομη διαδρομή από Λευκωσία, ανάμεσα στα καταπράσινα λιβάδια, τους ελαιώνες και το υπέροχο τοπίο με πρωταγωνιστή την κυπριακή φύση, είναι το πρώτο σου κρατούμενο.

Σας γράφω με ειλικρίνεια και αρκετή απογοήτευση, λίγους μόλις μήνες πριν ανοίξει το εστιατόριό μου στη Λευκωσία, τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Πίστευα ότι το μεγαλύτερο άγχος

Γιορτινή ατμόσφαιρα, κομψός σχεδιασμός και ξεχωριστές γλυκές προτάσεις Σε γιορτινό κλίμα και χριστουγεννιάτικη διάθεση άνοιξε ξανά τις πόρτες του στη Λεμεσό το ζαχαροπλαστείο Pralina την

Μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας, γεμάτη χαρά, αρώματα και διεθνείς επιρροές, ζήσαμε όσοι βρεθήκαμε στο διήμερο γαστρονομικό event που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Cor Gastronomy. Ένα υψηλού

Η UNESCO έκανε ένα ιστορικό βήμα, ανακηρύσσοντας την ιταλική κουζίνα ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας. Πρόκειται για μια απόφαση με ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς για
