Γευσηκλέους 62. Γευτήκαμε ξανά, κυπριακή κουζίνα, στα καλύτερά της

Η γαστρονομική Κύπρος, στο απώγειό της και σε αυτή μας την εξόρμηση στο πολυβραβευμένο εστιατόριο Γευσηκλέους 62. Οι επαναλαμβανόμενοί του πελάτες, εξάλλου, το δηλώνουν καθημερινά με την ανελλιπή τους παρουσία, από το ξεκίνημα του μαγαζιού στη Λεωφόρο Περικλέους 62 στο Στροβόλο, οι οποίοι, μεσημέρι και βράδυ ψηφίζουν τα επιλεγμένα ορεκτικά, τις σαλάτες, τα μαγειρευτά και τα είδη σχάρας του.

Η σελίδα με τα πιάτα ημέρας, αλλά και ο λουκούλλειος μεζές, κατέχουν κι αυτά καίρια θέση στο μενού, το οποίο εμπλουτίζεται με μια ανανεωμένη οινοκάρτα και όχι μόνο. Κατάμεστο από παρέες και ψες, τόσο στους εξωτερικούς του χώρους που χαίρονται την αφθονία του πρασίνου, όσο και στον εσωτερικό, ψηλοτάβανο και με industrial στοιχεία, ενδοχώρου.

Με τη βοήθεια της ψυχής του μαγαζιού, του Άντη Αλεξάνδρου, φτιάχνουμε το custom made εδεσματολόγιό μας, λέγοντας “ναι” στη σαλάτα με φακές, ημίσκληρο κεφαλοτύρι Κρήτης, αβοκάντο και πορτοκάλι, αλλά και με μανιτάρια πλευρώτους και τρυφερό, βοδινό συκώτι, ψημένα όμορφα στη σχάρα.

Το Μοσχοφίλερό μας δροσερό και αρωματικό, ταίριαξε ιδανικά και με το βραστό χαλούμι, τους άξιας ειδικής βράβευσης, τραγανούς κολοκυθοκεφτέδες, αλλά και με τα κολοκυθολούλουδα, που ήρθαν γεμιστά με ποικιλία τυριών, έτοιμα και τα δυο να βουτήξουν σε ντιπ γιαουρτιού.

Η αρχόντισσα της κουζίνας, Αυγή Αλεξάνδρου, δεν άργησε να μας δείξει εκ νέου τη μαστοριά και την αγάπη της για την κυπριακή κουζίνα, στέλνοντάς μας το ριγανάτο της αρνάκι με πατάτες που έλιωναν με το άγγιγμα του πιρουνιού, αλλά και τα παντρεμένα με σος Κουμανδαρίας, φιλετάκια από ψαρονέφρι, συνοδευόμενα από μαμαδίστικο πουρέ πατάτας.

Μαμαδίστικη και η πορτοκαλόπιτά της με παγωτό μαστίχα, όπως ήταν και το λιβανέζικο μαχαλεπί, πασπαλισμένο με άφθονο φιστίκι Αιγίνης.

Περικλέους 62, Στρόβολος, 2021
70 001 980 

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνέντευξη με τον Φιλόκυπρο Πολυκάρπου, ιδιοκτήτη του βραβευμένου Ταβερνείου το Ιστορικόν, στον Άγιο Δομέτιο

Ο Φιλόκυπρος Πολυκάρπου, ιδιοκτήτης του βραβευμένου Ταβερνείου το Ιστορικόν στον Άγιο Δομέτιο, μιλά στο FINE & DINE και στον Nick Andrew για το case study ταβερνείο του, τα μυστικά της επιτυχίας, αλλά και τις απαιτήσεις