
Ο Σεπτέμβρης μπήκε με το δεξί στο αγαπημένο στέκι των απανταχού μεζεκλήδων, Για Σουβλάκι όπως παλιά… Κι ο λόγος; Ο ανανεωμένος του μεζές. Τα καλά και γευστικά νέα κυκλοφόρησαν με ταχύτητα φωτός, το μαγαζί, μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, σφύζει και πάλι από γλεντζέδες και μερακλήδες της σχάρας, της γάστρας και του τηγανιού κι εμείς τσουγκρίζουμε τα ζυθοπότηρά μας πάνω από το ζυμωτό, σουσαμένιο κουλούρι, το σπιτικό ταχίνι, το τζατζίκι και τις τσακιστές ελιές.
Η σαλάτα φρεσκοκομμένη, ευλογημένη με ζουμερές, κόκκινες ντομάτες, το σπανάκι, ορθά ψημένο, συνάντησε άφθονο αυγό στο τηγάνι, μα το ίδιο έχω να σου πω και για τη μη αντιγράψιμη φλογέρα με κρεμώδη τυριά, μέλι και σουσάμι, όπως και για τα κολοκυθάκια που ήρθαν κριτσανιστά σαν τσιπς …. και είναι φυσικά ο απόλυτος μπυρομεζές.
Ο Χαράλαμπος, ο άρχοντας της κουζίνας, στο πόστο του, έστειλε τα πρώτα καλούδια της σχάρας, αλλά δώσε μεγάλη σημασία στο άξιο ειδικής βράβευσης, κυπριακότατο λουκάνικο – αρτυσμένο με ξηρό κόλιανδρο – το σχαροψημένο χαλούμι και τη λούντζα. Όσο για το χοιρινό σιγοψημένο κότσι του μαγαζιού, που θα φτάσει και στο δικό σου τραπέζι από τον αεικίνητο Κυριάκο, έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά. Από την πρώτη όμως μπουκιά, στο υπογράφω, θα στείλεις κι εσύ τα εύγε σου σε όλα τα άτομα της ανοιχτής κουζίνας.
Εβίβα δυο στην πανέμορφη αυλή με τα λουλούδια και τα καταπράσινα φυτά και πάμε για την επίσημη πρώτη του λουκούλλειου βοδινού τταβά με ζουμερές πατατούλες, που μας προϊδέασε για το νεοαφιχθέν, κυπροποιημένο γιουβέτσι – που θα φτάσει και στο δικό σου τραπέζι, σκεπασμένο με τρίμμα χαλουμιού.
Η σχάρα στο προσκήνιο, ακόμη πιο δυναμικά, με λατρεμένο χοιρινό σουβλάκι, αρωματικές σεφταλιές, αλλά και αψεγάδιαστο καρβουνοψημένο μπούτι κοτόπουλο και κρασάτα πανσετάκια. Όλα φυσικά θα μπουν στο πιάτο σου μαζί με λαχταριστές τηγανητές πατάτες – απ’ αυτές που το χέρι σου φεύγει ασυναίσθητα κάθε λίγο και λιγάκι για να τις τσιμπολογήσει.
Ενημερωνόμαστε στην πορεία για τις προγραμματισμένες, κάθε εβδομάδα, live μουσικές βραδιές του ταβερνείου, γλυκαίνουμε το στόμα με τα αγαπημένα μας τυλιχτά, σιροπιαστά μπακλαβαδάκια και ξανακλείνουμε ραντεβού μ’ όλη την παρέα – που κι αυτή τη φορά έφυγε κατενθουσιασμένη.
Μαχαιρά 1, Στρόβολος, 2049
22 311181
Τα τελευταία χρόνια, μια ολοένα και πιο έντονη απαίτηση κάνει την εμφάνισή της στους κύκλους της γαστρονομίας: οι κορυφαίοι οίκοι αξιολόγησης εστιατορίων, όπως ο Michelin,
Έψαχνες κι εσύ ρεμπετάδικο στην πρωτεύουσα και δεν έβρισκες εύκολα; Στις αναζητήσεις σου σημείωνες ότι θες να ‘χει ποιοτικό μεζέ, με άφθονη Ελλάδα και Κύπρο
Τίποτα πλέον δεν μας εκπλήσσει στο ανυπέρβλητο Ντουμπάι. Η πόλη που έχει πλέον συνδέσει το όνομά της με την υπερβολή, τα μεγάλη μεγέθη και τα
Η Κύπρος ετοιμάζεται να υποδεχτεί ένα μοναδικό μουσικό γεγονός τις προσεχείς μέρες. Η PRIME ORCHESTRA έρχεται για τρεις εκρηκτικές βραδιές με το εντυπωσιακό ROCK SYMPHO
Το Salt & Fire και το Οινοποιείο Κυπερούντα ενώνουν τις δυνάμεις τους για μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία στο πλαίσιο της σειράς εκδηλώσεων “Meet the Winemakers”,