Για Σουβλάκι όπως παλιά – Δοκιμάσαμε τον ανανεωμένο του μεζέ και σου τον προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

Ο Σεπτέμβρης μπήκε με το δεξί στο αγαπημένο στέκι των απανταχού μεζεκλήδων, Για Σουβλάκι όπως παλιά… Κι ο λόγος; Ο ανανεωμένος του μεζές. Τα καλά και γευστικά νέα κυκλοφόρησαν με ταχύτητα φωτός, το μαγαζί, μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, σφύζει και πάλι από γλεντζέδες και μερακλήδες της σχάρας, της γάστρας και του τηγανιού κι εμείς τσουγκρίζουμε τα ζυθοπότηρά μας πάνω από το ζυμωτό, σουσαμένιο κουλούρι, το σπιτικό ταχίνι, το τζατζίκι και τις τσακιστές ελιές.

Η σαλάτα φρεσκοκομμένη, ευλογημένη με ζουμερές, κόκκινες ντομάτες, το σπανάκι, ορθά ψημένο, συνάντησε άφθονο αυγό στο τηγάνι, μα το ίδιο έχω να σου πω και για τη μη αντιγράψιμη φλογέρα με κρεμώδη τυριά, μέλι και σουσάμι, όπως και για τα κολοκυθάκια που ήρθαν κριτσανιστά σαν τσιπς …. και είναι φυσικά ο απόλυτος μπυρομεζές.

Ο Χαράλαμπος, ο άρχοντας της κουζίνας, στο πόστο του, έστειλε τα πρώτα καλούδια της σχάρας, αλλά δώσε μεγάλη σημασία στο άξιο ειδικής βράβευσης, κυπριακότατο λουκάνικο – αρτυσμένο με ξηρό κόλιανδρο – το σχαροψημένο χαλούμι και τη λούντζα. Όσο για το χοιρινό σιγοψημένο κότσι του μαγαζιού, που θα φτάσει και στο δικό σου τραπέζι από τον αεικίνητο Κυριάκο, έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά. Από την πρώτη όμως μπουκιά, στο υπογράφω, θα στείλεις κι εσύ τα εύγε σου σε όλα τα άτομα της ανοιχτής κουζίνας.

Εβίβα δυο στην πανέμορφη αυλή με τα λουλούδια και τα καταπράσινα φυτά και πάμε για την επίσημη πρώτη του λουκούλλειου βοδινού τταβά με ζουμερές πατατούλες, που μας προϊδέασε για το νεοαφιχθέν, κυπροποιημένο γιουβέτσι – που θα φτάσει και στο δικό σου τραπέζι, σκεπασμένο με τρίμμα χαλουμιού.

Η σχάρα στο προσκήνιο, ακόμη πιο δυναμικά, με λατρεμένο χοιρινό σουβλάκι, αρωματικές σεφταλιές, αλλά και αψεγάδιαστο καρβουνοψημένο μπούτι κοτόπουλο και κρασάτα πανσετάκια. Όλα φυσικά θα μπουν στο πιάτο σου μαζί με λαχταριστές τηγανητές πατάτες – απ’ αυτές που το χέρι σου φεύγει ασυναίσθητα κάθε λίγο και λιγάκι για να τις τσιμπολογήσει.

Ενημερωνόμαστε στην πορεία για τις προγραμματισμένες, κάθε εβδομάδα, live μουσικές βραδιές του ταβερνείου, γλυκαίνουμε το στόμα με τα αγαπημένα μας τυλιχτά, σιροπιαστά μπακλαβαδάκια και ξανακλείνουμε ραντεβού μ’ όλη την παρέα – που κι αυτή τη φορά έφυγε κατενθουσιασμένη.

Μαχαιρά 1, Στρόβολος, 2049

22 311181

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο Μίλτος Πασχαλίδης γιορτάζει τα 30 χρόνια της προσωπικής του δισκογραφίας με μια συναυλία όνειρο

Φέτος ο Μίλτος κλείνει τριάντα χρόνια προσωπικής δισκογραφίας, και τα γιορτάζει μαζί μας. Χρόνια πλούσια, γεμάτα σημαντικές συνεργασίες, αξέχαστες γνωριμίες που εξελίχθηκαν σε φιλίες ζωής,

“Μοντέρνα Κυπριακή Κουζίνα” με τον Σεφ Αντώνη Αττούνη: Σεμινάριο για την Επανεφεύρεση της Παράδοσης με Γαστρονομική Καινοτομία

Η κυπριακή κουζίνα κουβαλά στις γεύσεις της μνήμες, ιστορία και πολιτισμό. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η γαστρονομία καλείται να επανεφεύρει την παράδοση, παντρεύοντας τις ρίζες