
Στο Ταβερνείο το Ιστορικόν, η κάρτα ημέρας είναι σκέτη λιγούρα από μόνη της. Όρεξη να ‘χεις, παρέα καλή κι ο Κύπρος έχει να σου προτείνει όλα τα καλούδια της κυπριακής φύσης, με πρώτα και καλύτερα τα άγρια κοκκινομανίταρα και τα άσπρα μανιτάρια του βουνού που θα στα ψήσει αριστοτεχνικά στη σχάρα ή στο τηγάνι.
Άπαιχτα τα στρουθκιά με τα αυγά, μα πιο άπαιχτα τα λαδολεμονάτα χόρτα εποχής και οι δεντρολιβανάτοι μπουμπουριστοί χοχλιοί (σαλιγκάρια) που γίνονται ανάρπαστοι τις τελευταίες μέρες.
Στα πιάτα ημέρας σημείωσε με κεφαλαία γράμματα την πρωτοτυπότατη πίτα με προβατίνα, που είναι σκέτη γλύκα και φυσικά, τη φέτα που είναι τυλιγμένη σε κανταΐφι και συνοδεύεται με σάλτσα από αποξηραμένα φρούτα.






Σας γράφω με ειλικρίνεια και αρκετή απογοήτευση, λίγους μόλις μήνες πριν ανοίξει το εστιατόριό μου στη Λευκωσία, τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Πίστευα ότι το μεγαλύτερο άγχος

Γιορτινή ατμόσφαιρα, κομψός σχεδιασμός και ξεχωριστές γλυκές προτάσεις Σε γιορτινό κλίμα και χριστουγεννιάτικη διάθεση άνοιξε ξανά τις πόρτες του στη Λεμεσό το ζαχαροπλαστείο Pralina την

Μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας, γεμάτη χαρά, αρώματα και διεθνείς επιρροές, ζήσαμε όσοι βρεθήκαμε στο διήμερο γαστρονομικό event που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Cor Gastronomy. Ένα υψηλού

Η UNESCO έκανε ένα ιστορικό βήμα, ανακηρύσσοντας την ιταλική κουζίνα ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας. Πρόκειται για μια απόφαση με ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς για
