
Στη γεμάτη ζωή, χαμόγελα και ευτυχισμένους ανθρώπους Μπέμπα, τα γαστρονομικά δρώμενα έχουν πάντοτε – και εννοώ καθημερινά – κάτι το διαφορετικό. Είναι, από τη μία, οι νέες προσθήκες στη βασική κάρτα του μαγαζιού, που δρομολογούνται σύμφωνα με τις εποχές και τις εμπνεύσεις του πολυτάλαντου – και λίγο του πέφτει το επίθετο – σεφ Βαρνάβα Ηλία, και από την άλλη, είναι οι γευστικές χαριτωμενιές που καθημερινά μας ετοιμάζει, μαζεύοντάς μας τις όλες σε μια πολυσυλλεκτική κάρτα ημέρας.
Μ’ αυτά και μ’ αυτά, το τραπεζάκι μας, φάτσα με το μπαρ (που άρχισα να το ερωτεύομαι πολύ, ειδικά τώρα που μεγάλωσε και ομόρφυνε μετά τον υπέροχο εξωραϊσμό που τροχοδρόμησε ο αεικίνητος Θωμάς), γέμισε με όλα τα νεοφερμένα καλούδια του μαγαζιού… ε, και με κάποιες σταθερές αξίες που δεν γίνεται να τις παραγκωνίσουμε.
Λευκά, δροσερά και αρωματικά κρασάκια με το ποτήρι για όλη την παρέα και πάμε με κορυφαία σαλάτα με ζουμερές ντομάτες, ποικιλίας Μαρμάντα, καπελωμένες με ξινομυζήθρα, ραντισμένες με ένα άξιο βράβευσης αγουρέλαιο που μας βρήκε όλους να βουτάμε το προζυμένιο ψωμάκι μας για να το μαζέψουμε όλο.
Λατρεμένη και με πλούσια επίγευση και η ομόλογή της σαλατοδημιουργία με ρόκα, σέλινο, κραμπί και κόλιανδρο, που ήρθε κι έδεσε με την αγαπημένη μας μελιτζανοσαλάτα, με τη φλάσκια μελιτζάνα να έχει περάσει από κάρβουνο για να σμίξει με λευκό βαλσάμικο ξίδι και τσάτνι ντομάτας.
Ο κόσμος, εντός κι εκτός, σε μια από τις πιο μαγικές και πράσινες αυλές του άστεως, στα high του· η μουσική υπόκρουση, ένα με τον κόσμο, κι εμείς παίρνουμε το μερίδιό μας από την κορυφαία – σε ψήσιμο, θαλασσινά αρώματα και γεύση – γαρίδα Jumbo, που σε ενημερώνω ότι είναι σκέτος πειρασμός.
Τα λιγκουίνι, που ήρθαν al dente, μοσχοβόλησαν το μαγαζί στο πέρασμά τους, με λεμόνι, φινόκιο και σος από καμένα πράσα, ενώ τα πρωτοτυπότατα βλήτα ήρθαν τραγανά και καταπράσινα, για να συνταιριαστούν με τριμμένη ντομάτα και τυρί μπουράτα.
Όσο για τη φρέσκια σφυρίδα, που το ψήσιμό της χτύπησε το άριστα, τα λόγια είναι περιττά. Μα το ίδιο έχω να σου πω και για το άρτι αφιχθέν στην κάρτα μιλανέζικο ριζότο, που είχε τέλειο δάγκωμα και ολοκληρώθηκε με μια τύπου σνίτσελ, χοιρινή ιβηρική κοτολέτα, που ήταν γευστική, τραγανή και θελκτική.
Τα ευγενικά, καλοπροαίρετα και έτοιμα να εισηγηθούν για ό,τι τα ρωτούσαμε παιδιά της εξυπηρέτησης, μας είπαν τα εγκωμιαστικότερα – και δίκιο είχαν – λόγια για το σοκολατένιο, απ’ άκρη σ’ άκρη, γαλακτομπούρεκο και το απίστευτα εξωτικό γλυκό ημέρας, το Tropical, που μάγεψε το στόμα μας με το Trocadero sponge του, την κρεμέ από φρούτο του πάθους, αλλά και τη μους από μάνγκο, περασμένα από πάνω με κρεμώδες passion fruit & mango montée. Δύο από τα καλύτερα γλυκά που έχουμε δοκιμάσει στην πολυβραβευμένη, πρωτευουσιάνικη Μπέμπα, τα οποία σου τα συνιστώ με τα χίλια.
Με τα χίλια να πας κι εσύ, γιατί η Μπέμπα είναι μία, ξέρει να σε εξιτάρει και σέβεται πολύ και το πορτοφολάκι σου.
Πινδάρου 2, Λευκωσία, 1060
22 252626
Μπορεί η δήλωση ότι “η διαφορά είναι στις λεπτομέρειες” να ακούγεται κάπως κλισέ, όμως στην πολυβραβευμένη ταβέρνα του Παραλιμνίου, τα πάντα κρίνονται στις λεπτομέρειες. Παράδοση,
Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες, Ως διευθυντής γνωστού ξενοδοχείου στην πόλη της Πάφου, αισθάνομαι την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας μια δυσάρεστη, αλλά πραγματική κατάσταση που βιώσαμε
Ο Δήμος Λακατάμειας, στο πλαίσιο της πολιτιστικής του δράσης και της ανάδειξης της φυσικής ομορφιάς του Πεδιαίου Ποταμού, διοργανώνει την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2025, στο
Στο πεντάστερο NissiBlu Beach Resort στην Αγία Νάπα θα πας και θα ξαναπάς, γιατί είναι σ’ όλα του μοναδικό. Τόσο μοναδικό, όσο και οι υψηλές
Μία νέα έκδοση, με “Gefsis” κι αρώματα ελληνικά, που αγκαλιάζει όλο το φυσικό περιβάλλον της Ελλάδας: Γη, Θάλασσα, Φάρμα, μαζί με το ισχυρό ένστικτο της