
Η βραδιά Prime Steak Cuts στο Holy Cow τα είχε όλα… και με το παραπάνω. Πρώτα απ’ όλα, είχε ποιότητα. Ποιότητα στις βοδινές κοπές, στα κρασιά που επιλέχθηκαν για να συνταιριάζουν με κάθε πιάτο ξεχωριστά, μα πάνω απ’ όλα υπήρχε η απόλυτη οργάνωση. Χρόνοι σερβιρίσματος, θερμοκρασίες φαγητού και κρασιού, προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, ευγένεια και επαγγελματισμός.
Δεν περιμένω, φυσικά, κάτι λιγότερο από τους ιδιοκτήτες, τον Φίλιππο και τον γιο του Ανδρέα, που με τη σφραγίδα πιστότητάς τους – την οποία έχουν τοποθετήσει με ευπρέπεια και στοχοπροσήλωση από την πρώτη μέρα – γράφουν καθημερινά χρυσές σελίδες για όλους τους επισκέπτες τους.
Η θεματική, ψεσινή βραδιά – στην οποία δηλώσαμε κι εμείς το “παρών”, μαζί με όλους τους άλλους που συνέρευσαν από κάθε άκρη του νησιού – εξυμνούσε τις βοδινές κοπές. Όχι όποιες κι όποιες. Μόνο τις εκλεκτές, που έμελλε όλες να ψηθούν μπροστά μας μέσα στους επώνυμους Green Egg Barbeque Grills, δίνοντας στα άριστα σιτεμένα κρεατικά το απαραίτητο θωράκισμα, το ζουμερό γεωμετρικό κέντρο, αλλά και μια ευγένεια στο κάπνισμα.
Η διλογία από δημιουργικά amuse-bouche, με συνετελεστές τη γαρίδα και το παντζάρι, συνάντησε αρχικά στο στόμα το αφρώδες Charilys Brut Assyrtiko-Malagousia, προϊδεάζοντάς μας για την απίστευτα δροσερή σαλάτα με μπουράτα, ντοματίνια, ημι-αποξηραμένες κίτρινες ντομάτες, φιστίκια Αιγίνης και σάλτσα πέστο, που έγινε ένα με το αιθέριο Sauvignon Blanc & Assyrtiko από το Κτήμα Grigoriadis.


Το ταρτάρ βοδινού από filet mignon Black Angus (grain-fed), με κονφί κρόκο αυγού και τραγανό ψωμί, ήταν ένας γαστρονομικός σταθμός που εντυπωσίασε πολύ με την ισορροπία του – ειδικά όταν έγινε ένα με το Ati Argyrakis Assyrtiko-Malagousia-Xinomavro – δημιουργώντας έναν συνδυασμό πρωτότυπο και επιτυχή, που σαφώς έχει λάβει πολύ υψηλή βαθμολογία.

Ο σεφ Σωτήρης, ο Ανδρέας και η ομάδα τους, επί των σχαρών, να ψήνουν αριστοτεχνικά τα Black Angus flank steaks από Creekstone Farms, γαρνιρισμένα με πουρέ κουνουπιδιού, νότες κουρκουμά και σάλτσα μανιταριών, αλλά και τα θηριώδη, πληθωρικά σε ουμάμι, Black Angus Tomahawk steaks, που μίλησαν στον υπερθετικό βαθμό στο στόμα, ειδικά όταν έσμιξαν το ουμάμι τους με τον βελούδινο Naoussa Chronos Xinomavro του 2017.


Δεν έχω λόγια για να περιγράψω την avant-garde κοπή της βραδιάς: το μοναδικά μοναδικό Ultimus X Striploin Wagyu MB5+, συνοδευόμενο από μπροκολίνι και σάλτσα σόγιας με τσίλι, που δικαίως σερβιρίστηκε πλάι σε έναν θρυλικό οίνο – το Tenuta Ulisse Limited Edition 10 Vendemmie Montepulciano d’Abruzzo.

Η ζαχαροπλαστική τέχνη στο Holy Cow βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο. Γι’ αυτό η όλη βραδιά αποθεώθηκε όπως της άξιζε, με μια φρεσκοφτιαγμένη και φρεσκο-φλογισμένη κρεμ μπρουλέ φιστικιού Αιγίνης, την οποία κυριολεκτικά απολαύσαμε με κλειστά μάτια, συνδυάζοντάς τη με το απείρως αρωματικό Matamis Rosé Bubbly Moscato Alexandrias.

Τα συγχαρητήρια από όλους μας προς τους ιδιοκτήτες, τους σεφ και το ευγενέστατο προσωπικό ήταν ειλικρινή, θερμά και άφθονα – με την παράκληση όλων μας να καθιερωθούν οι εν λόγω οινογαστρονομικές βραδιές, σε ένα εστιατόριο που γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει ποιοτική οινογαστρονομία.
Γωνία Λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ & Οδού Νιγρίτη, Λάρνακα
24 650114

Κρυμμένο μεταξύ ουρανού και θάλασσας, ανάμεσα στο πλούσιο πράσινο του resort και των πανέμορφων πισίνων του, θα βρεις το Pelagos. Ένα ταβερνάκι απλό, προσιτό για

Το Cap St Georges Hotel & Resort υποδέχεται με υπερηφάνεια τον διάσημο Πορτογάλο σεφ Vítor Matos, βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin, για δύο μοναδικές βραδιές

Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή παρουσιάζει τη μεγάλη έκθεση «Από τον Monet στον Warhol», που θα διαρκέσει από τις 6 Δεκεμβρίου 2025 έως τις

Η υψηλή γαστρονομία συναντά την υψηλή ραπτική στο Παρίσι, όπου ο οίκος Louis Vuitton εγκαινιάζει το δικό του Tea Time, επιμελημένο από τον πολυβραβευμένο pastry

Την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2025 οι λάτρεις της εκλεκτής εστίασης θα έχουν την ευκαρία να απολαύσουν ένα οινογαστρονομικό δείπνο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει. Ο David
