
Η βραδιά Prime Steak Cuts στο Holy Cow τα είχε όλα… και με το παραπάνω. Πρώτα απ’ όλα, είχε ποιότητα. Ποιότητα στις βοδινές κοπές, στα κρασιά που επιλέχθηκαν για να συνταιριάζουν με κάθε πιάτο ξεχωριστά, μα πάνω απ’ όλα υπήρχε η απόλυτη οργάνωση. Χρόνοι σερβιρίσματος, θερμοκρασίες φαγητού και κρασιού, προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, ευγένεια και επαγγελματισμός.
Δεν περιμένω, φυσικά, κάτι λιγότερο από τους ιδιοκτήτες, τον Φίλιππο και τον γιο του Ανδρέα, που με τη σφραγίδα πιστότητάς τους – την οποία έχουν τοποθετήσει με ευπρέπεια και στοχοπροσήλωση από την πρώτη μέρα – γράφουν καθημερινά χρυσές σελίδες για όλους τους επισκέπτες τους.
Η θεματική, ψεσινή βραδιά – στην οποία δηλώσαμε κι εμείς το “παρών”, μαζί με όλους τους άλλους που συνέρευσαν από κάθε άκρη του νησιού – εξυμνούσε τις βοδινές κοπές. Όχι όποιες κι όποιες. Μόνο τις εκλεκτές, που έμελλε όλες να ψηθούν μπροστά μας μέσα στους επώνυμους Green Egg Barbeque Grills, δίνοντας στα άριστα σιτεμένα κρεατικά το απαραίτητο θωράκισμα, το ζουμερό γεωμετρικό κέντρο, αλλά και μια ευγένεια στο κάπνισμα.
Η διλογία από δημιουργικά amuse-bouche, με συνετελεστές τη γαρίδα και το παντζάρι, συνάντησε αρχικά στο στόμα το αφρώδες Charilys Brut Assyrtiko-Malagousia, προϊδεάζοντάς μας για την απίστευτα δροσερή σαλάτα με μπουράτα, ντοματίνια, ημι-αποξηραμένες κίτρινες ντομάτες, φιστίκια Αιγίνης και σάλτσα πέστο, που έγινε ένα με το αιθέριο Sauvignon Blanc & Assyrtiko από το Κτήμα Grigoriadis.
Το ταρτάρ βοδινού από filet mignon Black Angus (grain-fed), με κονφί κρόκο αυγού και τραγανό ψωμί, ήταν ένας γαστρονομικός σταθμός που εντυπωσίασε πολύ με την ισορροπία του – ειδικά όταν έγινε ένα με το Ati Argyrakis Assyrtiko-Malagousia-Xinomavro – δημιουργώντας έναν συνδυασμό πρωτότυπο και επιτυχή, που σαφώς έχει λάβει πολύ υψηλή βαθμολογία.
Ο σεφ Σωτήρης, ο Ανδρέας και η ομάδα τους, επί των σχαρών, να ψήνουν αριστοτεχνικά τα Black Angus flank steaks από Creekstone Farms, γαρνιρισμένα με πουρέ κουνουπιδιού, νότες κουρκουμά και σάλτσα μανιταριών, αλλά και τα θηριώδη, πληθωρικά σε ουμάμι, Black Angus Tomahawk steaks, που μίλησαν στον υπερθετικό βαθμό στο στόμα, ειδικά όταν έσμιξαν το ουμάμι τους με τον βελούδινο Naoussa Chronos Xinomavro του 2017.
Δεν έχω λόγια για να περιγράψω την avant-garde κοπή της βραδιάς: το μοναδικά μοναδικό Ultimus X Striploin Wagyu MB5+, συνοδευόμενο από μπροκολίνι και σάλτσα σόγιας με τσίλι, που δικαίως σερβιρίστηκε πλάι σε έναν θρυλικό οίνο – το Tenuta Ulisse Limited Edition 10 Vendemmie Montepulciano d’Abruzzo.
Η ζαχαροπλαστική τέχνη στο Holy Cow βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο. Γι’ αυτό η όλη βραδιά αποθεώθηκε όπως της άξιζε, με μια φρεσκοφτιαγμένη και φρεσκο-φλογισμένη κρεμ μπρουλέ φιστικιού Αιγίνης, την οποία κυριολεκτικά απολαύσαμε με κλειστά μάτια, συνδυάζοντάς τη με το απείρως αρωματικό Matamis Rosé Bubbly Moscato Alexandrias.
Τα συγχαρητήρια από όλους μας προς τους ιδιοκτήτες, τους σεφ και το ευγενέστατο προσωπικό ήταν ειλικρινή, θερμά και άφθονα – με την παράκληση όλων μας να καθιερωθούν οι εν λόγω οινογαστρονομικές βραδιές, σε ένα εστιατόριο που γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει ποιοτική οινογαστρονομία.
Γωνία Λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ & Οδού Νιγρίτη, Λάρνακα
24 650114
Μπορεί η δήλωση ότι “η διαφορά είναι στις λεπτομέρειες” να ακούγεται κάπως κλισέ, όμως στην πολυβραβευμένη ταβέρνα του Παραλιμνίου, τα πάντα κρίνονται στις λεπτομέρειες. Παράδοση,
Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες, Ως διευθυντής γνωστού ξενοδοχείου στην πόλη της Πάφου, αισθάνομαι την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας μια δυσάρεστη, αλλά πραγματική κατάσταση που βιώσαμε
Ο Δήμος Λακατάμειας, στο πλαίσιο της πολιτιστικής του δράσης και της ανάδειξης της φυσικής ομορφιάς του Πεδιαίου Ποταμού, διοργανώνει την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2025, στο
Στο πεντάστερο NissiBlu Beach Resort στην Αγία Νάπα θα πας και θα ξαναπάς, γιατί είναι σ’ όλα του μοναδικό. Τόσο μοναδικό, όσο και οι υψηλές
Μία νέα έκδοση, με “Gefsis” κι αρώματα ελληνικά, που αγκαλιάζει όλο το φυσικό περιβάλλον της Ελλάδας: Γη, Θάλασσα, Φάρμα, μαζί με το ισχυρό ένστικτο της