
Χαλαρά, όμορφα κι ωραία, κάθεσαι με την παρέα σου στην υπερυψωμένη του βεραντούλα επί της Λεωφόρου Πρωταρά, ασπρίζεις τα χείλια σου με μια παγωμένη μπυρίτσα και μελετάς τα μεζεκλίκια του “Σουκρή”. Η λαδόκολλα που είναι απλωμένη μπροστά σου, θα γίνει σε λίγα λεπτά η βάση για να προσγειωθούν οι ζεστές ελληνικές πιτούλες, οι εξαίρετοι, με άφθονο κολοκύθι, κολοκυθοκεφτέδες που όσους και να παραγγείλεις, πάντα θα λες “λίγοι ήτανε”, αλλά και τα μικρούλικα φαλάφελ, που είναι σκέτη μπουκιά και συγχώριο.


Οι σαλάτες στου “Σουκρή”, όπως η ελληνική και η λατρεμένη όλων, Ντάκος, να ξέρεις ότι είναι πληθωρικές και φτιαγμένες με επιλεγμένα ζαρζαβατικά, ζουμερές ντομάτες κα καλό λαδάκι, ενώ το ίδιο λατρεμένες είναι και οι αλοιφές του, όπως το ιδανικό σε οξύτητα, καλοχτυπημένο του ταχίνι και το δροσερό τζατζίκι.

Στην υγειά της παρέας, που ήδη απολαμβάνει χοιρινό και από κοτόπουλο, μαριναρισμένο σουβλάκι στο ξυλάκι, αλλά και υπέροχο σε δάγκωμα μπριζολάκι του λαιμού και πανσέτα κριτσανιστή και λαχταριστή που στο εγγυώμαι, κάθε φορά θα τη βάζεις στην παραγγελιά σου. Γράψε το όπου θες, ότι το signature, με επιλεγμένα αρτύματα, χειροποίητο λουκάνικο του μαγαζιού, θα αρέσει σε όλη την παρέα, μα το ίδιο σημείωσε και για το σουτζουκάκι και το μπιφτέκι κοτόπουλου, που μοσκοβολά πάπρικα.

Αυτό που θέλω όμως να υπογραμμίσεις, γιατί εκτός από εμένα, το λένε όλοι ανεξαιρέτως, είναι ότι το Σουβλάκι του “Σουκρή”, που έχει ακόμη ένα αδελφάκι στο κέντρο του Παραλιμνίου, είναι ένα από τα πιο value for money ταβερνάκια του νησιού.
Το σουβλάκι του “Σουκρή
Λεωφόρος Πρωταρά 66, Πρωταράς
23 833399





Η σύντομη διαδρομή από Λευκωσία, ανάμεσα στα καταπράσινα λιβάδια, τους ελαιώνες και το υπέροχο τοπίο με πρωταγωνιστή την κυπριακή φύση, είναι το πρώτο σου κρατούμενο.

Σας γράφω με ειλικρίνεια και αρκετή απογοήτευση, λίγους μόλις μήνες πριν ανοίξει το εστιατόριό μου στη Λευκωσία, τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Πίστευα ότι το μεγαλύτερο άγχος

Γιορτινή ατμόσφαιρα, κομψός σχεδιασμός και ξεχωριστές γλυκές προτάσεις Σε γιορτινό κλίμα και χριστουγεννιάτικη διάθεση άνοιξε ξανά τις πόρτες του στη Λεμεσό το ζαχαροπλαστείο Pralina την

Μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας, γεμάτη χαρά, αρώματα και διεθνείς επιρροές, ζήσαμε όσοι βρεθήκαμε στο διήμερο γαστρονομικό event που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Cor Gastronomy. Ένα υψηλού

Η UNESCO έκανε ένα ιστορικό βήμα, ανακηρύσσοντας την ιταλική κουζίνα ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας. Πρόκειται για μια απόφαση με ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς για
