Πήγαμε στο Anais, στο πρώτο French Gastro Club της Ευρώπης και έχουμε πολλά να σου πούμε

Από πού να ξεκινήσω, δεν ξέρω ούτε εγώ. Να σου πω όμως ότι φεύγοντας, αυτό που κατέγραψα με έντονα γράμματα στο μπλοκάκι μου, ήταν The Anais Experience. Μια εμπειρία φαγητού, εξυπηρέτησης, σκηνικής παρουσίας, που “ναι”, δεν συναντάς άλλου, μα κι ένα συνονθύλευμα από ονειρική μουσική και live shows, που απογειώνουν όλες τις αισθήσεις.

Ο ενδοχώρος μοναδικός, με προσεγμένη διακόσμηση, minimal, μα την ίδια στιγμή, avantgarde σχεδιαστική γραμμή, με ντιζαϊνάτους χώρους και επίπλωση, πριβέ σάλα και μια κάβα για να φυλάγονται μέσα κρασιά και κρασιά.

Άμα η ευγενέστατη hostess, σου ανοίξει την πόρτα για να βγεις στη βεράντα, τότε στο εγγυώμαι ότι θα χρειαστείς λίγη ώρα μέχρι να αποκωδικοποιήσεις και σκανάρεις το όλο σκηνικό που έχει στηθεί για πάρτι σου.

Στο πρώτο πλάνο, ένα εντυπωσιακό bar, για αψεγάδιαστα cocktails, με απλωμένους καναπέδες και στουλς απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη τη βεράντα, που χαίρεται ολάκερη, αφ’ υψηλού θέα από τις τεραστίων διαστάσεων πισίνες και τους εντυπωσιακούς κήπους του ξενοδοχείου του City of Dreams.

Στη μέση του χώρου, σε ένα εντυπωσιακό, υπερυψωμένο χώρο με φωτισμένες ελιές, λάμπει με την παρουσία της η συγκλονιστική, resident DJ που είναι συνάμα και τραγουδίστρια της όπερας, ενώ δίπλα της βρίσκεται ο συνοδός οργανοπαίχτης με πλήκτρα και όχι μόνο, που επεμβαίνει χαρισματικά στο όλο μουσικό παιχνίδι.

Παράλληλα, το όλο σκηνικό διαχέεται με μαεστρία, με φωτισμό laser και πολύχρωμα φωτορυθμικά, που ολοκληρώνουν μαζί με τη μουσική, το concept του gastro club. Άμα στρίψεις στη γωνία το ονειρικό σκηνικό, φαντάζει πλέον πιο εστιατορικό, με τραπέζια εστίασης, εξυπηρέτηση υψηλών τόνων, μα με φιλικό και σπιρτάτο χαρακτήρα, που το επαναλαμβάνω, δε το έχουμε ξανασυναντήσει στο νησί.

Το γαστρονομικό κομμάτι, θελκτικό, γευστικό και πολυσυλλεκτικό, σε ταξιδεύει με απευθείας πτήση στην Côte d’Azur, δελεάζοντάς σε με φρεσκοφτιαγμένα hors d’ oeuvres, φρέσκα “φρούτα της θάλασσας”, signature σαλάτες, πατέ και ζεστά ορεκτικά, αλλά και κυρίως πιάτα, με πρωταγωνιστή το ψάρι, το κρέας και τα πουλερικά.

Με κοκτέιλ ξεκινήσαμε τη βραδιά μας, δίνοντας αμέσως τα εύσημά μας στην ομάδα των barista για το μπαλανσαρισμένο αποτέλεσμα, την ισορροπία μεταξύ των όξινων και γλυκών στοιχείων, αλλά και την όμορφη παρουσίαση.

Προζυμένιο ψωμάκι, ψημένο στον ξυλόφουρνο της κουζίνας, για αρχή, πλαισιωμένο με γαλλικά βούτυρα, που σέβονται κι αυτούς που απέχουν από το αλάτι και καλή αρχή με χαβιάρι μελιτζάνας, νοτισμένο με πιπέρι espelette, που εξαφανίστηκε γοργά από το όμορφο μπολάκι του.

Με ροζέ προβηγκιακό οίνο η συνέχεια, για να γίνει όμορφο πάντρεμα με το ταρτάρ από φρεσκότατο λαυράκι, που συνταιριάχτηκε με αβοκάντο, λάδι βασιλικού, μήλο και ρίγανη, αλλά και υπέροχο σε αρμονία γεύσεων, καλαμάρι φρικασέ.

Ένα πιάτο, θάλασσας και ξηράς, με ορθότατο ψημένο καλαμάρι, χαμ από μαύρο χοίρο Bigorre, που συνήθως συναντάται στους πρόποδες των Πυρηναίων, παντρεμένα όλα με πιπέρια piquillo και πινόλια, ιδανικά για ξεχωριστή υφή σε κάθε μπουκιά.

Κι εκεί που ταξιδεύεις με τα ethnic και όχι μόνο ακούσματα της DJ και τις όμορφες οπερατικές της επεμβάσεις με τη στεντόρεια, μα διακριτική φωνή της, να σου και ξεκινούν μπροστά σου τα πυροτεχνήματα και τα ζωντανά show με φωτιές και χορευτικά, που πραγματικά θα εντυπωσιάσουν και τους πιο απαιτητικούς της παρέας.

Επιστρέφουμε γοργά στην γαστρονομική πραγματικότητα με fusion σαλάτα με μικρόφυλλο σπανάκι και αγκινάρα, που έχει βαφτιστεί με απόκοσμο βινεγκρέτ τρούφας, με λεπτή ένταση και στρογγυλή επίγευση, που ακόμη το θυμάμαι.

Τα επόμενα εύγε, δόθηκαν, εκτός από τον σεφ και στον επιδέξιό μας σερβιτόρο, ο οποίος έκανε ενώπιόν μας με δεξιοτεχνία το κλασικό ντεκουπάζ της γλώσσας (Sole meuniere), η οποία έφτασε όμορφα ψημένη και συνοδευμένη με πατάτες ατμού με μαϊντανό.

Το Pinot Noir από πολύ μεγάλο οίκο, έκανε το θαύμα του, προετοιμάζοντας το στόμα, για να υποδεχθεί το μοιρασιάρικο για δυο ή και περισσότερα άτομα, βοδινό Chateaubriand των 500 και βάλε γραμμαρίων, που έφτασε τρυφερό και ζουμερό, μαζί με ψητές πατάτες, γλασέ καρότα και σάλτσα μπερνέζ.

Η κρεμ μπρουλέ με φρούτα, οι ανάλαφροι μπαμπάδες και το τρόλεϊ με γαλλικά τυριά που έφτασε μπροστά μας, κερδίζοντας ολονών τα φωτογραφικά κλικ, έγραψαν με τον πιο γλυκό τρόπο, τον επίλογο του Anais Experience. Μια εμπειρία που σου τη συνιστώ ανεπιφύλακτα και χωρίς ίχνος ενδοιασμού.

City of Dreams
Μέρες λειτουργίας:
Πέμπτη με Κυριακή: 19.00 – 02.00 (Φαγητό 19.00 – 23.30)
25 088888
Αυστηρά για άτομα άνω των 18

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts