
Και βέβαια έχουμε να σου πούμε τα καλύτερα. Αυθεντία στην ιταλική κουζίνα, με όλα τους να φτιάχνονται, αρτυσμένα με αγάπη και μαγειρική μαστοριά, από τα χέρια της μεγάλης μπριγάδας από σεφ, που θα τους δεις κι εσύ να δημιουργούν μπροστά σου.
Το μαγαζί είναι από μόνο του ένας προορισμός, καλαίσθητος, ζεστός και φιλικός, που σε κάνει αμέσως να γίνεσαι ένα με τους φιλόξενους ανθρώπους του, που θα σε υποδεχτούνε κι εσένα, σαν και του λόγου μας, θερμά και καθωσπρέπει.

Ζεστή φοκάτσια, αλοιφές και ελιές, τα δώρα από την κουζίνα, εκλεκτό ελαιόλαδο και βαλσάμικο ξίδι στο τραπέζι για να συμπαρίσταται στις γεύσεις και υποδεχόμαστε την ανάλαφρη σαλάτα Panzanella, με φακές μπελούγκα, πράσα, φρούτα εποχής, κολοκύθια κονφίτ, αρωματισμένα όλα με βασιλικό και ντρέσιγκ εσπεριδοειδών.


Την ολόδροση, ομόλογή της, Caprese ai pistacchi, με ξεφλουδισμένα, ένα ένα ντοματίνια, μοτσαρέλα, κόκκινο γκρέιπφρουτ, νοτισμένα με φιστίκι Αιγίνης και λάδι βασιλικού, οπωσδήποτε να την πάρεις κι εσύ και δε θα χάσεις.

Κι όλα αυτά, πριν υποκλιθείς στην νεοαφιχθείσα λεπτόφυλλη πίτσα με foie gras, που θα τα βρει υπέροχα στο στόμα με την κρέμα από μπουράτα και κατσικίσιο τυρί, με την μαρμελάδα σύκων, την πανσέτα και τα φύλλα μέντας να κάνουν τα μαγικά τους στους γευστικούς μας κάλυκες.

Αν είσαι μακαρονάς, τα Bucatini con Polpo, θα ικανοποιήσουν όλη σου την παρέα με το όμορφο πάντρεμα των χειροποίητων ζυμαρικών με τρυφερό χταπόδι, σταφίδες και πινόλια, ενώ το ίδιο θα γίνει και με τα αριστοτεχνικά, δίχρωμα ραβιόλι – Ravioli bianconeri al tartufo – με βελούδινη γέμιση από κατσικίσιο τυρί και μαύρη τρούφα, απογειωμένα με σάλτσα πιπεριών και μοσχαρίσιο jus.


Η λίστα με τα κρασιά, θα σε ταξιδέψει στους ιταλικούς και όχι μόνο αμπελώνες, για αυτό κλείσε κι εσύ το μάτι και στις by the glass επιλογές, ιδίως αν κι εσύ με την παρέα σου, , μπείτε όπως κι εμείς με το δεξί στις κυρίως επιλογές, επιλέγοντας πιάτα με βάση τόσο το ψάρι, όσο και το κρέας.
Χαρήκαμε πολύ που είχαμε την επιλογή να έχουμε το ψάρι ημέρας, που ήτανε λαυράκι, ψημένο στη σχάρα για το ένα ζευγάρι και σοτέ για μας, αλλά πιότερο το χαρήκαμε γιατί ήτανε ένα πιάτο πλημμυρισμένο από γεύσεις, βελούδινο πουρέ σελινόριζας, λαχανικά σχάρας και χόρτα εποχής.

Άψογο με Α κεφαλαίο και το φιλέτο σχάρας από ιταλικό μοσχάρι, που ήρθε medium ψημένο, ακριβώς όπως το ζητήσαμε, παρέα με ζωντανά, χρωματικά σπαράγγια, κρέμα πατάτας, φρεσκοτριμμένη μαύρη τρούφα και ζωμό μοσχαριού.
Η μουσική, μας πήρε από τη Ρώμη μέχρι και τη Σικελία και από τη Βενετία μέχρι και τη Νάπολη, έτσι όπως μας ταξίδεψαν γλυκά, τα τραγανά cannoli Σικελίας με στρατσιατέλα, νιφάδες σοκολάτας και κρέμα από πιστάτσιο και φυσικά το αιθέριο τιραμισού, που άλλο να στο περιγράφω, κι άλλο να το τρως.

Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ, Κτίριο Σεβέρη 9, Λευκωσία, 1065
22 570750





Η συμφωνία ύψους 1,38 δισ. δολαρίων είναι πλέον οριστική: η Prada ολοκλήρωσε την εξαγορά του ιστορικού οίκου Versace, έπειτα από έξι μήνες αναμονής για την

Κλείσαμε δωμάτιο σε πεντάστερο ξενοδοχείο παραλιακής πόλης της Κύπρου για διακοπές, πληρώνοντας πάνω από €200 τη βραδιά και δυστυχώς η εμπειρία μας ήταν κάτι που

Η Golden Gallery της Λευκωσίας παρουσιάζει από 10 Δεκεμβρίου 2025 έως 10 Ιανουαρίου 2026 την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Γέρου. Τα εγκαίνια θα κάνει

Ο Σεφ Chris Theofanous υποδέχεται τον βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin σεφ Jacob Jan Boerma. Το COR Gastronomy ανακοινώνει μία από τις πιο αποκλειστικές γαστρονομικές

Ο Δήμος Λευκωσίας ενημερώνει το κοινό ότι, στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων, θα πραγματοποιηθεί προσωρινό κλείσιμο της Λεωφόρου Μακαρίου, στο βόρειο τμήμα μεταξύ των οδών
