Παρέα 6 αντρών μας είπαν ότι επειδή δεν πεινάνε πολύ, να τους φέρουμε 4 μεζέδες… όταν τελείωσαν ο ένας τότε κύριος μας είπε ότι, κανονικά ότι ήταν σε τεμάχιο έπρεπε να τους το φέρναμε από ευγένεια σε 6 τεμάχια…

Ήρθε την Τετάρτη τη νύχτα στην οικογενειακή μας ταβέρνα, μια παρέα 6 αντρών. Μάς ρώτησαν αν έχουμε μεζέ, απαντήσαμε καταφατικά και μας είπαν ότι επειδή δεν πεινούνε πολύ, να τους φέρουμε 4 μεζέδες. Εμείς δεν έχουμε θέμα με τέτοια ζητήματα, όπως άλλοι συνάδελφοι και προσφέραμε 4 μεζέδες στην παρέα που “δεν πεινούσε πολύ”.

Όταν τελείωσαν, πήγε ο πατέρας μου να τους ρωτήσει πώς ήταν και η απάντηση που πήρε ήταν: Κύριε ……. μου, μπράβο σας. Εξαιρετικά όλα, αλλά “εμυρίζαν λλιαρκές” *. Ο πατέρας μου απάντησε πολύ ευγενικά, λέγοντάς τους ότι μάλλον τους φάνηκαν λίγα επειδή ήταν 6 άτομα και ζήτησαν μεζεδες για 4 άτομα.

Ο ένας τότε κύριος μας είπε ότι, κανονικά ότι ήταν σε τεμάχιο π.χ σιεφταλιές, κεφτέδες, λουκάνικο, χαλούμι κτλ έπρεπε να τους το φέρναμε από ευγένεια σε έξι τεμάχια, όπως κάνει και η τάδε ταβέρνα στην Ελεύθερη Αμμόχωστο. Δεν άντεξε ο πατέρας μου και τους είπε το αυτονόητο.

“Την άλλη φορά να πάτε στον ….. να παραγγείλετε 4 μεζέδες, να πληρώσετε για 4 μεζέδες και να απαιτήσετε να σας φέρνει για 6 άτομα τα ατομικά μεζεδάκια”. Ε’ άμα πια! Νομίσατε είμαστε φιλανθρωπικοί οργανισμοί; Έχουμε οικογένειες να ζήσουμε και προσωπικό να πληρώσουμε.

*εμυρίζαν λλιαρκές = ήταν λίγη η ποσότητα

Πείτε μας την άποψη σας στα comments:

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Aelia Wellness Retreat. Λάνσαρε την ανανεωμένη του κάρτα φαγητών και σου προτείνουμε τις γευστικές του εκπλήξεις (Greek & English)

Η σύντομη διαδρομή από Λευκωσία, ανάμεσα στα καταπράσινα λιβάδια, τους ελαιώνες και το υπέροχο τοπίο με πρωταγωνιστή την κυπριακή φύση, είναι το πρώτο σου κρατούμενο.

Το Pralina επιστρέφει δυναμικά στη Λεμεσό

Γιορτινή ατμόσφαιρα, κομψός σχεδιασμός και ξεχωριστές γλυκές προτάσεις Σε γιορτινό κλίμα και χριστουγεννιάτικη διάθεση άνοιξε ξανά τις πόρτες του στη Λεμεσό το ζαχαροπλαστείο Pralina την

Τρεις αστέρες Michelin στο Cor Gastronomy: Chris Theofanous και Jacob Jan Boerma σε μια εντυπωσιακή βραδιά υψηλής γαστρονομίας. Οι εντυπώσεις μας…

Μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας, γεμάτη χαρά, αρώματα και διεθνείς επιρροές, ζήσαμε όσοι βρεθήκαμε στο διήμερο γαστρονομικό event που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Cor Gastronomy. Ένα υψηλού