Ποδαρικό στο συγκλονιστικά ανακαινισμένο Limanaki του Amathus Beach Hotel Limassol

Τα νέα κυκλοφόρησαν γοργά. Το πολυβραβευμένο, θαλασσοφίλητο Limanaki του Amathus Beach Hotel Limassol, έτυχε ριζικής αναδόμησης και σχεδιασμού και ομολογώ, ότι έχει βάλει την αρμόζουσα αισθητική “φορεσιά” του.

Ο δρόμος, φυσικά, προς την ιχθυογαστρονομική σου Ιθάκη, να εύχεσαι να είναι μακρύς, γιατί με το που θα πάρεις τα μονοπάτια κάτω από τις ομπρελωτές βουκαμβίλιες, τους θεόρατες φοίνικες, την πυκνή βλάστηση και τις τεραστίων διαστάσεων εκτάσεις με γκαζόν του εμβληματικού ξενοδοχείου, που τελειώνουν εκεί που ξεκινά η θάλασσα, θα αντιληφθείς κι εσύ ότι κάτι πολύ σπουδαίο βρίσκεται στο τέλος.

Ένα σχεδιασμένο, μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια υπαίθριο εστιατόριο δυο διαζωμάτων, σκεπασμένο με διασταυρούμενα πανιά, με δυνατά στοιχεία, εκτός από τη θάλασσα, που την ακούς, τη βλέπεις και την οσμίζεσαι, τα στρωμένα από εφέτος, με λευκά υφάσματα, ξύλινα τραπέζια, τις διακριτικά εμφανείς open plan κουζίνες και τις state of the art, βιτρίνες ψαρικών.

…Ετοιμάσου για avant garde πιάτα

Η κάρτα φαγητών, που φέρει την υπογραφή του πολυτάλαντου σεφ Σταύρου Σωτηρίου, πλούσια όσο πρέπει, δυναμιτίζει κι άλλο με τη νέα σεζόν τη γαστρονομική σκηνή της Λεμεσού, με δημιουργικά bites, σαλάτες με παραδοσιακό background, αλλά ψαγμένο υπόβαθρο, αλοιφές για ατελείωτα βουτήματα και ορεκτικά που το ένα λέει στο άλλο “εγώ είμαι το καλύτερο”.

Τα φρούτα της θάλασσας, τα στρείδια, τα μύδια και τα οστρακοειδή, έχουν την τιμητική τους, όπως και το φρέσκο ψάρι που βροντοφωνάζει τη φρεσκάδα του μέσα στις βιτρίνες, το οποίο μετουσιώνεται σε κυρίως πιάτο, μαζί με όλα τα άλλα main dishes που καλύπτουν όλα ανεξαιρέτως τα γούστα. Αν εσύ και η παρέα σου, είστε λάτρεις των degustation menu, λάβε σοβαρά υπόψη τις δυο προτάσεις της κουζίνας και ζήσε την όλη εμπειρία αγάλι αγάλι.

…με δυο sommelier από αυτή τη σεζόν το Limanaki

Με άνευ αλκοόλης cocktails, κάνουμε δροσερό και έγχρωμο ξεκίνημα και συγκεκριμένα με Maginary moments και For your eyes only, υποδεχόμενοι μια τριλογία από φανταστικά στο στόμα τσιμπήματα που σαφώς και σου τα συνιστώ ανεπιφύλακτα. Τοστάτας με τόνο, βασιλικό καβούρι με πικάντικο DNA σε ρολάκι που θα σου θυμίσει κανόλι και μαρινάτος γαύρος με τσάτνι πιπεριάς Φλωρίνης, οι πρωταγωνιστές της φεγγαρόλουστης βραδιάς.

 

Με δυο σομελιέρ στη σάλα από εφέτος, οι προσδοκίες μας για αψεγάδιαστες οινογαστρονομικές περιπέτειες, επαληθεύονται αμέσως, τόσο με τα άριστα παντρέματα, όσο και με την ευχέρεια για by the glass συνδυασμούς από την πραγματικά αξιόλογη λίστα οίνων του εστιατορίου.

Τα stories πήραν κι άναψαν με το που έφτασε ο εγκιβωτισμένος σε κρούστα, τόνος ταρτάρ με μαγιονέζα αντζούγιας και πουρέ μελιτζάνας, ενώ το ίδιο συνέβηκε με το crudo ψάρι ημέρας, που δεν ήταν άλλο από το μαγιάτικο (amberjack) που ένωσε τη σαρκώδη του ψίχα, με γουασάμπι, πράσινο μήλο και πρωτοπόρο σουσάμι kimchi.

Η Creta salad, έχει τη χαριτωμενιά του ντρέσινγκ ντομάτας και ξινομυζήθρας και “κερασάκι”, τις ροδέλες ελιάς και το κρίθινο παξιμάδι, ενώ η Healthy green salad, έχει κι αυτή μπει στις must have επιλογές μου, γιατί λάτρεψα πολύ το μπρόκολο σχάρας και τα φασολάκια, που έγιναν ένα με μικρόφυλλα λαχανικά, καλυμμένα όλα με υπέροχο σος από αβοκάντο.

Οι αλοιφές, με κορωνίδα, τον λευκό ταραμά με σκόνη από αυγοτάραχο, οι κρεμώδεις χούμοι και η καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με εσαλότ και καρύδια, είναι από τις καλύτερες που έχω δοκιμάσει.

Θάλασσα, ξηρά και αρωματικά βότανα, γίνονται ένα στην επόμενη πράξη με το ριζότο βασιλικού που καπελώνεται με καλαμάρι και μαρμελάδα ντομάτας, ενώ η θάλασσα και οι καρποί της απογειώθηκαν στην προ του γλυκού πράξη, με ένα σχαροψημένο φαγκρί που εξαφανίστηκε πολύ γοργά από την πιατελίτσα, συνοδευμένο με baby πατάτες, λαχανικά και βλίτα.

Η πανδαισία του ήχου της θάλασσας, του ολόγιομου φεγγαριού που λαμπύριζε στη θάλασσα, αλλά και η αέναη, δροσερή ροή από ιωδιούχο αεράκι, δεν είναι κάτι που μπορώ εύκολα να στο στείλω ως εικόνα για να το αντιληφθείς.

Θα σου πω μόνο ότι ενώ το σύμπαν συνηγορούσε υπέρ μας για μια άνευ προηγουμένου ρομαντική βραδιά, έφτασε στο τραπέζι μας ένα εξαρτησιογόνο, ζεστό Κιουνεφέ με σπιτικό κανταΐφι, μοτσαρέλα και σιρόπι, πασπαλισμένο με φιστίκι Αιγίνης, αλλά και ανάλαφρες Υφές φράουλας, δομημένες με μπισκότο από πιστάτσιο, μαριναρισμένες και σορμπέ φράουλες, κρυμμένες όλες κάτω από αέρινο αφρό από μασκαρπόνε.

Τώρα που το σκέφτομαι και λίγα σου έχω γράψει για την ανεξίτηλη, οινογαστρονομική, με βάση τα θαλασσινά, εμπειρία στο new age Limanaki. Τα υπόλοιπα, σου συνιστώ να τα ζήσεις κι εσύ λεπτό προς λεπτό με αυτούς που αγαπάς και θα με θυμηθείς.

Amathus Beach Hotel Limassol

Λεωφόρος Αμαθούντος 75, Λεμεσός, 4532

25 832000

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts