Στα Σπήλια και πάλι η Γιορτή του Μανιταριού για πολύ καλό σκοπό

Τα Σπήλια θα πρωταγωνιστήσουν και πάλι στην καθιερωμένη Γιορτή του Μανιταριού, το Σάββατο και την Κυριακή 30/9/23 και 1/10/23, αντίστοιχα. Η Γιορτή του Μανιταριού διοργανώνεται στα Σπήλια από το 2018 και η Kyriakides Mushrooms ανταποκρίθηκε απευθείας στην πρόσκληση της κοινότητας για συμμετοχή.

Έκτοτε η κοινότητα και η Kyriakides Mushrooms συνδιοργανώνουν την εκδήλωση, η οποία και αποτελεί έναν τεράστιο εορτασμό για τους λάτρεις της φύσης αλλά και για τα παιδιά.

Σας προσκαλούν λοιπόν να συμμετάσχετε σε αυτή την εξαιρετική γιορτή των μανιταριών, όπου «τιμούνται» όλα τα μανιτάρια που τόσο απλόχερα δίνει η φύση, αλλά και μανιτάρια καλλιέργειας, τα οποία ο κόσμος έχει τη χαρά να γεύεται ολόφρεσκα σε λίγες μόλις ώρες από τη συγκομιδή τους.

Στην περσινή Γιορτή Μανιταριού η κοινότητα Σπηλιών, ο Σύνδεσμος Αρχιμαγείρων Κύπρου και η Kyriakides Mushrooms κατασκεύασαν το μεγαλύτερο τηγάνι που έχει δει ποτέ κανείς με διάμετρο 4 μέτρων! Το τηγάνι τοποθετήθηκε στην πλατεία της Γιορτής και χρησιμοποιήθηκε για την κατάρριψη του Παγκοσμίου Ρεκόρ για τη μεγαλύτερη τηγανιά σοτέ μανιταριών με συνολικό βάρος τα 1210 Kg.

Φέτος, μαζί με τους καταπληκτικούς σεφ από τον Σύνδεσμο Αρχιμαγείρων Κύπρου, το τεράστιο τηγάνι θα πάρει και πάλι τη θέση του πρωταγωνιστή στη γιορτή για να μαγειρευτεί με πολλή αγάπη ένα τεράστιο κριθαρώτο μανιταριών!

Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του πιάτου αυτού θα δοθούν στο Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής «Αμερίκος Αργυρίου» αλλά και στον Σύνδεσμο «Μοναδικά Χαμόγελα», για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας με σπάνιες παθήσεις.

Κοινότητα Σπήλια

Σάββατο 30/9 (12.00 – 20.00)

Κυριακή 1/10/23 (11.00 – 19.00)

Mushroom Festival website

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts