
Στον Καλοπαναγιώτη, θα ανέβεις για πολλούς λόγους. Το μαγικό του τοπίο, η αύρα του παραδοσιακού χωριού, η κυπριακή φιλοξενία και η πατροπαράδοτη κουζίνα, είναι μόνο κάποιοι απ’ αυτούς.
Εμείς πάντως ανεβήκαμε και για το Loutraki του. Ένα εστιατόριο αναβαθμισμένης μεσογειακής κουζίνας που τιμά με ένα μοναδικό και δημιουργικό τρόπο την ορεινή Κύπρο και τα υλικά της. Θέα ονειρική, design αστεράτου εστιατορίου και σέρβις υποδειγματικό, οι άλλες συνιστώσες.

Η πιο σημαντική, τα πιάτα του ταλαντούχου σεφ Ανδρέα Χρυσοστόμου και της μπριγάδας του, οι οποίοι μας φίλεψαν πρώτα με το χειροποίητο κουλούρι τους, παρέα με ελαιόλαδο από τους ιδιόκτητους ελαιώνες της οικογένειας του Casale Panayiotis.

Εύχομαι σαν πας κι εσύ, η σούπα ημέρας να είναι αυτή με μανιτάρια γιατί είναι όντως μοναδική, μα συνέχισε κι εσύ στο ίδιο μοτίβο, με al dente ραβιόλι μανιταριών, καλυμμένα ελαφρά με αρωματική κρεμώδη σος.


Η Κακοπετρίτικη πέστροφα θα μεταμορφωθεί στη συνέχεια σε πιάτο μεγάλης γαστρονομικής αξίας, με τον ίδιο τρόπο που θα επιτευχθεί με το βοδινό φιλέτο με γευστικούς συμπαραστάτες, τη φέτα και το καραμελωμένο κρεμμύδι.


Τα τοπικά, όνομα και πράμα κρασιά από το έναντι, φουτουριστικής αισθητικής Marathasa Winery, θα παίξουν κι αυτά καθοριστικό παράγοντα στο όλο οινογαστρονομικό μεγαλείο, όπως θα γίνει και με τον γλυκοαλχημιστικό, αν πεις το “ναι” στο Sticky toffee pudding και στο δροσιστικό Masticha fruit.


Loutraki – Casale Panayiotis
Μάρκου Δράκου 80, Καλοπαναγιώτης
22 952444





Η σύντομη διαδρομή από Λευκωσία, ανάμεσα στα καταπράσινα λιβάδια, τους ελαιώνες και το υπέροχο τοπίο με πρωταγωνιστή την κυπριακή φύση, είναι το πρώτο σου κρατούμενο.

Σας γράφω με ειλικρίνεια και αρκετή απογοήτευση, λίγους μόλις μήνες πριν ανοίξει το εστιατόριό μου στη Λευκωσία, τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Πίστευα ότι το μεγαλύτερο άγχος

Γιορτινή ατμόσφαιρα, κομψός σχεδιασμός και ξεχωριστές γλυκές προτάσεις Σε γιορτινό κλίμα και χριστουγεννιάτικη διάθεση άνοιξε ξανά τις πόρτες του στη Λεμεσό το ζαχαροπλαστείο Pralina την

Μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας, γεμάτη χαρά, αρώματα και διεθνείς επιρροές, ζήσαμε όσοι βρεθήκαμε στο διήμερο γαστρονομικό event που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Cor Gastronomy. Ένα υψηλού

Η UNESCO έκανε ένα ιστορικό βήμα, ανακηρύσσοντας την ιταλική κουζίνα ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας. Πρόκειται για μια απόφαση με ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς για
