
Ναι, συγκλονιστικό! Ειπώθηκαν πολλά για το πλήρως ρετουσαρισμένο Glasshouse Lounge Restaurant του πεντάστερου Adams Beach Hotel στην Αγία Νάπα, θαυμάσαμε τη χάρη του στα φωτογραφικά ενσταντανέ όσων το επισκέφτηκαν, ακούσαμε εγκωμιαστικά σχόλια από όσους “ταξίδεψαν” εκέι, μα όταν εμείς το επισκεφτήκαμε, συνειδητοποιήσαμε ότι δεν μας είπαν το πιο σημαντικό: ότι είναι συγκλονιστικά… συγκλονιστικό.
Απλώς, άφησε κι εσύ το όχημά σου στους άνετους χώρους στάθμευσης του ξενοδοχείου και αφού κατευθυνθείς προς τους ανελκυστήρες, πάτησε τον αριθμό 6 και όχι το μέχρι πρότινος 5, γιατί το Glasshouse, εκτός από επίπεδο, ανέβηκε κι ακόμη έναν όροφο.
Πέρασε με το δεξί την εντυπωσιακή είσοδο και εκεί αφέσου στο φαντασμαγορικό αισθητικό σκηνικό που στήθηκε από τους διευθύνοντες του διαχρονικού ξενοδοχείου της Αγίας Νάπας, αλλά και τον ανυπέρβλητο interior designer Περικλή Λιάτσο. Βάλε μια άνω τελεία στην προσπάθειά σου να αποτυπώσεις τον θαυμασμό σου για το σχεδιαστικό θαύμα, δώσε τα στοιχεία της κράτησής σου στην ευγενέστατη ομάδα των hostesses και ακολούθησέ τις αγάλι αγάλι στο τραπέζι-όνειρο που έχεις επιλέξει.
Άκουσε τη συμβουλή μας και be there λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα – που δε θες εμένα για να σου πει ότι είναι η πιο μαγική ώρα της ημέρας – και, πριν πάρεις θέση για φαγητό, πιες ένα ευφάνταστο κοκτέιλ στην άκρη-άκρη της βεράντας, φτιαγμένο από τα χέρια του πολυβραβευμένου mixologist Κυριάκου Ασσιώτη.
Το ξέρω από τώρα ότι κι εσύ θα είσαι με το κινητό στο χέρι, να αποθανατίζεις τη αφ’ υψηλού μαγεία της περιοχής του Nissi, να γαληνεύεις με το γαλάζιο της θάλασσας και του ουρανού – μα φυσικά και τον εαυτό σου να κάθεται σε ένα από τα πανέμορφα καναπεδάκια, δίπλα από τις φωτιές που ξεπηδούν μέσα από τα τραπέζια του εντυπωσιακού χώρου.
Με την πείνα να σου χτυπά την πόρτα, επιστρέφεις στο γαστρονομικό σου τραπέζι, αποθαυμάζεις κι εκεί τον μαγικό διάκοσμο, το πάντρεμα των γήινων χρωμάτων με το μπρονζέ και το γαλάζιο, τις κάβες κρασιών και τις προθήκες σαμπανιών, αλλά και παρακολουθείς κι εσύ, με ανοιχτά, εκστασιασμένα μάτια, τα όμορφα παιχνίδια των baristas με τα shakers, τις φιάλες και τα ποτήρια, στο άριστα σχεδιασμένο και διακοσμημένο μπαρ.
Εμείς, καθισμένοι σε ένα high table, απολαμβάναμε – εκτός από τη θέα ολάκερης της Αγίας Νάπας μέχρι και το Κάβο Γκρέκο – μια τριλογία από άξια ειδικής βράβευσης κοκτέιλ, που δεν ήταν άλλα από το ισορροπημένο Salted Caramel, το αρωματικό Basil Smash και το – με ιδιαίτερη οξύτητα – Hotel Mafia.
Το ιδανικό ξεκίνημα για τα μεσογειακά έως διεθνή fusion πιάτα του ιδιαίτερα ταλαντούχου σεφ Παναγιώτη Βασιλείου, ο οποίος έχει δημιουργήσει μια περιεκτική λίστα, εμπνευσμένος τόσο από τη στεριά όσο και από τη θάλασσα.
Ομόφωνη η απόφαση της παρέας να μοιραστούμε – σε αυτή μας την επίσκεψη – πιάτα με θαλασσινά, εκκινώντας με προζυμένιο ψωμάκι και εκλεκτή τριλογία από χειροποίητα βούτυρα, αρωματισμένα με ελαιόλαδο, βότανα και καφέ εσπρέσο.
Δροσερή συνέχεια με μια εξάδα από φρεσκότατα στρείδια, αλλά και ένα εξαιρετικό σεβίτσε λαβράκι, με προσεγμένο “γάλα τίγρη”, διακριτικό τσίλι, νότες από τζίντζερ, κόλιανδρο και εσαλότ – ισορροπημένα όλα στο στόμα με λάιμ.
Η μουσική από τα υψηλής ποιότητας ηχεία έσμιγε με το vibe, τα γέλια και την εξωπραγματική ατμόσφαιρα του χώρου, που άρχισε με το ηλιοβασίλεμα να παίρνει ολάκερος πορτοκαλί ανταύγειες – όμοιες μ’ αυτές που είχαν τα όμορφα ψημένα, αρωματισμένα με κουρκουμά χτένια με al dente φρέγκολα, αλλά και το μεγαλόσωμο πλοκάμι χταποδιού, που τυλίχτηκε πάνω από ευγενή σε οξύτητα, βελούδινη φάβα, νοτισμένη με καπνιστή πανσέτα και λάδι άνηθου.
Απόλυτο δίκιο είχε τελικά ο πολύπειρος και επί πολλά έτη παρών στη θέση του μετρ, Κλεάνθης Παπακλεάνθους, για την πολυπλοκότητα της σαλάτας με καπνιστή μπουράτα, που αφίχθη γαρνιρισμένη με ψητά – μα τραγανά – νεκταρίνια, αλλά και συνονθύλευμα από ντοματίνια, φράουλες και φιστίκι Αιγίνης, με όλα να κερδίζουν άφθονους γευστικούς πόντους, όντας αγγιγμένα με ντρέσιγκ από πέστο φιστικιού Αιγίνης.
By the glass Semillon και Ξυνιστέρι για όλους μας, γρήγορη αλλαγή πιάτων και στέλνουμε από την πρώτη μπουκιά τα ειλικρινή μας εύγε για τα ανηθο-λεμονάτα λιγκουίνι θαλασσινών, που μίλησαν στο στόμα, πλημμυρισμένα με άφθονους καρπούς της θάλασσας όπως κυδώνια, γαρίδες, χτένια, μύδια, πασπαλισμένα με αυγοτάραχο.
Με ιδιαίτερη γαστρονομική ταυτότητα και το ψητό λαβράκι, που παινευόταν για τη φρεσκάδα και την αριστεία στο ψήσιμό του, μα και την αγαστή του σύμπραξη με κρέμα πατάτας και παστινάκι, τραγανό φινόκιο και πράσο. Τα ίδια εγκωμιαστικά σχόλια έχω να καταθέσω και για την όμορφη παρουσίαση, αλλά και για το γευστικό απότοκο της σύμπραξης, με πρωταγωνιστές το φρέσκο καλκάνι, τη σελινόριζα, τη λαχανίδα, τα μπλανσαρισμένα τεμάχια λεμονιού και τη σος Ξυνιστέρι.
Το σύμπαν, οι περιστάσεις και η εύνοια της τύχης μάς έφεραν δις, θεατές και εντυπωσιακών πυροτεχνημάτων, που ήρθαν κάποια στιγμή κι έδεσαν μαζί με ένα από τα πιο signature γλυκά του εστιατορίου – το Flamed Alaska – αναμμένο μπροστά μας από τα επιδέξια άτομα της εξυπηρέτησης, το οποίο συνάντησε στο στόμα τζελάτο φράουλας και passion fruit.
Αν είσαι, σαν και του λόγου μας, αμετανόητος λάτρης του πιστάτσιο, θα μπεις – θες δε θες – στον πειρασμό για να πλημμυρίσεις κι εσύ το στόμα σου με τις πλούσιες υφές και τα αρώματα από το Pistachio Intense, που σμίγει περίτεχνα γεύσεις και αρώματα από φιστίκι Αιγίνης και βατόμουρο.
Ό,τι πραγματικά και να σου γράψω, πιστεύω πως δεν μπορεί να αποτυπώσει τη μοναδικά μοναδική, ολιστική εικόνα που αποκομίζει κανείς ζώντας το Glasshouse Experience. Μια εμπειρία που πρέπει να γίνει και δική σου, με ένα απλό τηλεφώνημα για κράτηση τραπεζιού.
*Tόσο το εστιατόριο, όσο και το ξενοδοχείο θα παραμείνουν ανοιχτά κατά την διάρκεια των μηνών Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου, αλλά και των γιορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς
Adams Beach Hotel
Glasshouse Lounge Restaurant
Λεωφόρος Nissi 87, Αγία Νάπα, 5330
97 775775
Ναι, συγκλονιστικό! Ειπώθηκαν πολλά για το πλήρως ρετουσαρισμένο Glasshouse Lounge Restaurant του πεντάστερου Adams Beach Hotel στην Αγία Νάπα, θαυμάσαμε τη χάρη του στα φωτογραφικά ενσταντανέ όσων το
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ AMUSE BOUCHE Απλά κι όμορφα, θα σου έλεγα ότι είναι “μια μικρή μπουκιά που δηλώνει πολλά “. Ο γαλλικός όρος amuse bouche
Ετοιμαστείτε για μια αξέχαστη βραδιά, καθώς οι MAD MOZART φέρνουν ξανά στην Κύπρο το εκρηκτικό ορχηστρικό – θεατρικό τους σόου — με νέο πρόγραμμα, στο
Ο πολυβραβευμένος σεφ Λευτέρης Λαζάρου είναι ένα από τα πιο εμβληματικά ονόματα της γαστρονομίας στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς. Έχει συνδέσει το όνομά του όσο
Το ψάρι θεωρείται από τις πιο θρεπτικές και υγιεινές τροφές της μεσογειακής διατροφής και όχι μόνο. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι συνδέεται με την μακροζωία,