
Λατρεία, εμπιστοσύνη, θέρμη, παράδοση, μαστοριά, σταθερή αξία, γεύση, ανθρωπιά, ανανέωση……Να σου πω κι άλλα;;;; Καλύτερα να συνεχίσω λέγοντας ότι το success story του βραβευμένου, όχι μόνο στα χαρτιά, άλλα του απαιτητικού κοινού, ταβερνείου, δεν είναι κάτι τυχαίο, μα ούτε και ένα πυροτέχνημα.
Είναι μια οργανωμένη προσπάθεια, με ολιστική προσέγγιση που την αντιλαμβάνεσαι με το που πατάς το πόδι σου στον ζεστό του χώρο, που θερμαίνεται ακόμη περισσότερο από τους ανθρώπους του.
Τον Κύπρο και την εμπειρότατή του ομάδα, αλλά και τον σεφ Λούκα, μαζί με τους άξιους συνεργάτες του στην κουζίνα, που όλοι μαζί δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό, για να απολαύσουμε όλοι εμείς, μια δροσερή σαλάτα με τυρί μπουράτα, αρκατένο κουλούρι από τη Βάσα Κοιλανίου και παστά σύκα, αλλά και δουλεμένη ταχίνι, με άφθονο λεμόνι, αγγιγμένη απαλά με μαυροσούσαμο.
Πιάτα ημέρας, πολλά και εναλλακτικά, μα τσίμπα την ευκαιρία άμα το βρεις μπροστά σου και δοκίμασε το κοτοπουλένιο συκωτάκι που γλυκαίνεται με Κουμανδαρία και κάνε το, γευστικό πακέτο μαζί με αντιναχτές, λεμονάτες πούλλες που μοσκοβολούν κόλιανδρο, αλλά και με τηγανιτή, βαθυπράσινη ρόκα, ανακατεμένη στο τηγάνι με αυγό.


Κρασάκι απ΄τον τόπο μας, καλό και ποιοτικό, για να γιομίσει τα ποτήρια όλης της παρέας, που οπωσδήποτε πρέπει να δοκιμάσει το γεμιστό με αθηενήτικη αναρή, ρουλάντ κοτόπουλο, που ψήνεται στη σχάρα, αλλά και τα λατρεμένα όλων σχαρομεζεδάκια, με πρώτα και καλυτέρα, τα λεπτοκομμένα χοιρινά σουβλάκια, τα κυπριακά, με βούλα και υπογραφή λουκάνικα και τις θρυλικές σιεφταλιές του Ιστορικού.

Θρυλικό και γευστικά μεγαλειώδες και το μιλφέιγ με πατισερί και σάλτσα από φρούτα του δάσους, που ο ήχος της κρούστας του, ακόμη αντηχεί χαρμόσυνα στα αυτιά μου.

Μάρκου Δράκου 5, Άγιος Δομέτιος, 2369, Λευκωσία
22780555

Κρυμμένο μεταξύ ουρανού και θάλασσας, ανάμεσα στο πλούσιο πράσινο του resort και των πανέμορφων πισίνων του, θα βρεις το Pelagos. Ένα ταβερνάκι απλό, προσιτό για

Το Cap St Georges Hotel & Resort υποδέχεται με υπερηφάνεια τον διάσημο Πορτογάλο σεφ Vítor Matos, βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin, για δύο μοναδικές βραδιές

Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή παρουσιάζει τη μεγάλη έκθεση «Από τον Monet στον Warhol», που θα διαρκέσει από τις 6 Δεκεμβρίου 2025 έως τις

Η υψηλή γαστρονομία συναντά την υψηλή ραπτική στο Παρίσι, όπου ο οίκος Louis Vuitton εγκαινιάζει το δικό του Tea Time, επιμελημένο από τον πολυβραβευμένο pastry

Την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2025 οι λάτρεις της εκλεκτής εστίασης θα έχουν την ευκαρία να απολαύσουν ένα οινογαστρονομικό δείπνο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει. Ο David
