
Μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας, γεμάτη χαρά, αρώματα και διεθνείς επιρροές, ζήσαμε όσοι βρεθήκαμε στο διήμερο γαστρονομικό event που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Cor Gastronomy. Ένα υψηλού επιπέδου μενού γευσιγνωσίας, με οικοδεσπότη τον καταξιωμένο chef Chris Theofanous, ο οποίος υποδέχθηκε τον βραβευμένο με 3 αστέρια Michelin, chef Jacob Jan Boerma, του ιστορικού The White Room στο Άμστερνταμ, σε μια μοναδική γαστρονομική συνάντηση που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Το εστιατόριο ήταν κατάμεστο από γαστρονόμους που συνέρευσαν από κάθε άκρη του νησιού, με όλες τις διαθέσιμες θέσεις να κλείνουν από τις πρώτες κιόλας ημέρες της ανακοίνωσης του Four Hands Dinner. Ένα μενού επιμελημένο από κοινού από τους δύο chefs, που υπογράμμισε τη δημιουργική τους σύμπραξη.


Οι καλεσμένοι απόλαυσαν ένα μενού οκτώ σταδίων, όπου κάθε πιάτο συνοδευόταν αρμονικά από επιλεγμένες σαμπάνιες, λευκά, κόκκινα και επιδόρπια κρασιά. Η εικόνα πίσω από τις ανοιχτές κουζίνες ήταν πανέμορφη, με την πλειάδα των chefs και της ομάδας να εργάζονται συντονισμένα, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα θεάματος και απόλυτου επαγγελματισμού.


Το μενού αποτέλεσε ένα γευστικό ταξίδι στη διεθνή κουζίνα και τη γαλλική φινέτσα, με έντονα στοιχεία από ψησίματα στη φωτιά, λεπτές γεύσεις, πρωτότυπες σάλτσες και όμορφη, μακρά επίγευση. Τα υλικά ήταν πρωτοκλασάτα, με καθαρές, παρθένες πρώτες ύλες και εμφανείς επιρροές από τα ταξίδια του Jacob Jan Boerma σε διάφορες χώρες του κόσμου.


Ξεχωριστές στιγμές της βραδιάς αποτέλεσαν, εκτός από τα αριστουργηματικά amuse-bouche, το beef tartare με στρείδι και χαβιάρι oscietra, που εντυπωσίασε με τη φινέτσα και τη θαλασσινή του ένταση, καθώς και η καραβίδα με κολοκύθα, tandoori και beurre blanc, ένα πιάτο γεμάτο βάθος και αρωματική πολυπλοκότητα. Το μαγιάτικο συνάντησε στον ουρανίσκο το λάδι από shiso, η αγκινάρα Ιεροσολύμων τη μαγική σος με σπόρια τόνκα, ενώ δεν έλειψαν και τα στοιχεία φωτιάς, με το USDA Black Angus κρέας να αναδεικνύεται μέσα από εξειδικευμένα μπαχαρικά και εκλεπτυσμένες σάλτσες.




Οι δύο επιδόρπιοι πειρασμοί κύλησαν αρμονικά ο ένας μετά τον άλλο, με τον πρώτο να φέρνει δροσιά και φινέτσα μέσα από το yuzu, το πρόβειο γιαούρτι και τη λουΐζα, ξυπνώντας τον ουρανίσκο με οξύτητα και αρώματα, ενώ το δεύτερο, το σοκολατένιο σουφλέ με μανταρίνι και διακριτικό κάρι, πρόσφερε βάθος, ζεστασιά και ένταση, αφήνοντας μια πλούσια αλλά ισορροπημένη επίγευση που ολοκλήρωσε ιδανικά τη βραδιά.


Το service ήταν εξαιρετικό και άψογα οργανωμένο, με την ομάδα του Cor Gastronomy να ανταποκρίνεται στο πραγματικά απαιτητικό έργο του συγχρονισμού κάθε πιάτου με το αντίστοιχο κρασί, προσφέροντας παράλληλα μια σύντομη και κατανοητή επεξήγηση τόσο για το φαγητό όσο και για την οινική επιλογή. Ο κόσμος ήταν εμφανώς ενθουσιασμένος, με το χειροκρότημα και τα χαμόγελα να επιβεβαιώνουν την επιτυχία της βραδιάς.
Η εκδήλωση αυτή απέδειξε ότι, όταν δύο σπουδαίοι chefs ενώνουν τις δυνάμεις τους, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι απλώς αξέχαστο. Εύγε και στους δύο chefs και στις ομάδες τους, που έδειξαν και απέδειξαν για ακόμη μία φορά ότι η μαγειρική δεν έχει όρια, σύνορα ή περιορισμούς, αλλά είναι μια τέχνη που ενώνει ανθρώπους, χώρες και πολιτισμούς. Φτάνει να υπάρχει θέληση και φαντασία.

Ποιος είναι ο Jacob Jan Boerma;
Ο Jacob Jan Boerma είναι ένας από τους σημαντικότερους chefs της σύγχρονης ευρωπαϊκής γαστρονομίας. Για περισσότερα από 15 χρόνια διατήρησε 3 αστέρια Michelin στο εστιατόριό του De Leest στην Ολλανδία, ενώ σήμερα ηγείται του εμβληματικού The White Room στο Άμστερνταμ. Γνωστός ως Travelling Chef, αντλεί έμπνευση από τα συνεχή ταξίδια του σε όλο τον κόσμο, συνδυάζοντας την κλασική γαλλική τεχνική με διεθνείς γεύσεις, καθαρές πρώτες ύλες και απόλυτη ισορροπία. Η φιλοσοφία του βασίζεται στον σεβασμό της πρώτης ύλης, στη φωτιά ως στοιχείο γεύσης και στη δημιουργία πιάτων με κομψότητα, βάθος και μνήμη.

Μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας, γεμάτη χαρά, αρώματα και διεθνείς επιρροές, ζήσαμε όσοι βρεθήκαμε στο διήμερο γαστρονομικό event που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Cor Gastronomy. Ένα υψηλού

Η UNESCO έκανε ένα ιστορικό βήμα, ανακηρύσσοντας την ιταλική κουζίνα ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας. Πρόκειται για μια απόφαση με ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς για

Μέσα στο μαγικό κλίμα των Χριστουγέννων, φίλοι της τέχνης, του καλού κρασιού και της όμορφης παρέας θα συναντηθούν για δύο ξεχωριστά απογεύματα, γεμάτα χαμόγελα, δημιουργία

Ο Οδηγός Michelin, το απόλυτο σημείο αναφοράς για εστιατόρια και ξενοδοχεία, ετοιμάζεται να ανοίξει ένα ολοκαίνουργιο κεφάλαιο:Την απευθείας αξιολόγηση των ίδιων των οινοπαραγωγών. Από το

Η Λάρνακα ετοιμάζεται να ζήσει τη σημαντικότερη πολιτιστική στιγμή της σύγχρονης ιστορίας της. Η κυπριακή πόλη αναδείχθηκε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2030, κερδίζοντας
