
Το βράδυ ήταν βροχερό και κρύο. Θα ορκιζόμουν ότι λίγοι θα τολμούσαν να αφήσουν το σπιτάκι τους για να βγουν έξω για φαγητό. Για να μην μακρυγορώ, σε ενημερώνω πώς το στοίχημα το έχασα πανηγυρικά. Η Μπέμπα στα high της όπως πάντα, ο κόσμος να στέκει υπομονετικά με την ομπρέλα του στην είσοδο για check in και τα τραπέζια να σφύζουν από ζωή.
Η μαγνητική ζεστασιά του καταπράσινου χώρου, αλλά και η θέρμη των άνθρωπων της, η γευστική, πολυσυλλεκτική της κουζίνα που καθημερινά σου κρύβει εκπλήξεις και η οινο- κάβα της που ολοένα γίνεται πληρέστερη κι αρτιότερη, σε κάνουν όλα μαζί να αψηφάς ακόμη και τα καιρικά φαινόμενα.
Γευστικό φαινόμενο και η εναρκτήρια χταποδο-δημιουργία με μπρεζέ, ψημένο τόσο όσο χταπόδι, που αναπαυόταν πάνω σε υγρά που θυμίζουν ελληνική σαλάτα, νοτισμένα όλα με οξύτητες από τουρσί και αλμύρα από λευκό ταραμά.
Ο λευκός, βελούδινος ταραμάς, αποτελεί την αναπόσπαστή μας αλοιφή όταν η ψήφος επιλογών πέφτει στην κάλπη των ιχθύων, για να συνοδεύσει με ένα μαγικό τρόπο την υπερμεγέθη γαρίδα Jumbo, όνομα και πράμα, που ο βραβευμένος σεφ Βαρνάβας και η ομάδα του την έψησαν όμορφα στη σχάρα, “χαϊδεύοντάς” τη μόνο με αγνό λαδολέμονο και οξύτητες από μπρινουάζ ντομάτα.
Μπράβο και ξανά μπράβο και για τις προτάσεις κρασιών με το ποτήρι, που είναι πρώτα απ’ όλα, συνδεδεμένες με το τι προσφέρει η Μπέμπα στο εδεσματολόγιό και κατά δεύτερο, είναι κρασιά με ποιοτική υπόσταση και ξεχωριστά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά.
Αυτό το “θαλασσινό” κριθαρότο με τσίλι, Μοσχάτο οίνο, γαρίδες και άψογα ψημένα χτένια, που έλαμπε κι αυτό με την παρουσία του στην κάρτα ημέρας, θα παρακαλούσα τον Θωμά να μας το αφήσει εκεί, έστω και παραλλαγμένο, γιατί ήτανε χωρίς υπερβολή η επιτομή της ισορροπίας γεύσεων, αρωμάτων και υφών.
Άμα δεις κι εσύ κυπριακή σφυρίδα στο μενού ημέρας της Μπέμπας, πες το “ναι” αμέσως στα παιδιά της εξυπηρέτησης που μας διδάσκουν όλους τι πάει να πει ευγένεια, χαμόγελο και επαγγελματισμός κι απόλαυσέ την αριστοτεχνικά ψημένη, αναπαμένη πάνω σε ζωντανό χρωματικά, τραγανό κρίταμο και άψογα ψημένα baby λαχανικά.
Ο κόσμος κι αυτός στα high του, γιόρταζε από τα πιο μικρά, μέχρι και τα γενέθλιά του, άλλοι τελειώνοντας έπιναν το κρασάκι ή το κοκτέιλ τους στο νεο-δημιουργημένο bar κι άλλοι σαν εμάς γλύκαναν το στόμα με old time classic, μπακλαβά με πιστάτσιο, χωρίς τσιγγουνιές, ανάμεσα στα κριτσανιστά του φύλλα, αλλά και σπιτικό brownie με κρέμα από lotus.
Μαζέψαμε, περπατώντας προς την έξοδο, άφθονα, γνήσια, πειστικά κι πρόσχαρα “καληνύχτα σας” από τα παιδιά του σερβίς που πήραν κι αυτά απ’ όλους μας 10 με τόνο, όπως κι ολάκερη η Μπέμπα που μπήκε με το δεξί στο 2025, όπως δηλαδή μας έχει συνηθίσει από τα γεννοφάσκια της.
Πινδάρου 2, Λευκωσία, 1060
22 252626
Οι Τετάρτες στο συγκλονιστικό boutique ξενοδοχείο Amyth of Nicosia είναι αλλιώς. Βασικός λόγος, οι οινογαστρονομικές συνάξεις που έχουν πλέον θεσμοθετηθεί στο εξίσου απαστράπτον εστιατόριο Amyth
Είμαι σχεδόν τρεις δεκαετίες σουβλιτζής στη Λευκωσία. Αυτό ήθελα να κάνω με τη γυναίκα μου και το αγαπούμε πολύ. Είναι η ίδια μας η ζωή.
Στο Jasmine Gastrobar στη Λακατάμεια μας έχουν καλομάθει… και μας αρέσει πολύ. Εκτός από την καλοφτιαγμένη λίστα φαγητών του εστιατορίου, σε κάθε σου επίσκεψη θα
Η έξοδος για φαγητό αποτελεί για πολλούς από εμάς μια ιδιαίτερη εμπειρία, που ξεπερνά την απλή ανάγκη για ένα γεύμα ή απλώς για να γεμίσει
Φέτος ο Μίλτος κλείνει τριάντα χρόνια προσωπικής δισκογραφίας, και τα γιορτάζει μαζί μας. Χρόνια πλούσια, γεμάτα σημαντικές συνεργασίες, αξέχαστες γνωριμίες που εξελίχθηκαν σε φιλίες ζωής,