
Δυο αστέρια Michelin, το ένα του οικοδεσπότη chef Giorgio Locatelli και το άλλο, του εκλεκτού συνάδελφού του chef Alessandro Tormolino, συναντήθηκαν ψες κάτω από την ίδια στέγη. Κι όλα αυτά στη γαστρονομική έδρα του Giorgio Locatelli στο νησί, στο εστιατόριο Locatelli του υπερπολυτελούς ξενοδοχείου Amara.

Η ομάδα της Fine&Dine βρέθηκε εκεί, μίλησε με τον Giorgio Locatelli και έζησε λεπτό προς λεπτό την όλη τελετουργία του Degustasion menu, που επιμελήθηκαν οι δυο βραβευμένοι με αστέρι Michelin chef.
Ένα μενού, ωδή στην υψηλή γαστρονομία, στην αριστεία των υλικών που πραγματικά μας εξέπληξε για ακόμη μια φορά στο εν λόγω εστιατόριο, στη συνοχή και ισορροπία των πρωτεϊνών με τις συμπληρωματικές σάλτσες, αλλά και στις υπέροχες εναλλαγές υφών στο στόμα.
Όσο δε για το στήσιμο των πιάτων, εδώ και πάλι βάζουμε πολλά θαυμαστικά, όσα βάλαμε και στο άμεμπτο σέρβις από το πραγματικά αξιόλογο προσωπικό. Εύγε και μάλιστα πολλά και για την οινική κουλτούρα, τα παντρέματα οίνου και φαγητού, αλλά γενικά και στους διευθύνοντες για την όλη γαστρονομική διοργάνωση.
Το μενού ήταν όντως ένας ύμνος στην εκλεκτή κουζίνα και στην ιταλική κουζίνα, δοσμένη με ένα τρόπο δημιουργικό, θελκτικό στη μύτη και στο στόμα, με πιάτα καλλιτεχνήματα που σκεφτόσουν δις πριν βάλεις το πιρούνι σου απάνω για να τα δοκιμάσεις.
Καπνιστό ταρτάρ τόνου με ζελέ εσπεριδοειδών, χτένια με αχλάδι και κεφίρ, μπακαλιάρος με λαρδί και πράσινο κάρι, τα πιάτα που άνοιξαν την παράσταση και καταχειροκροτήθηκαν από το γαστρονόμο κοινό.


Οι γευστικοί κάλυκες υποδέχτηκαν και πάλι πρωτόγνωρες γεύσεις στη συνέχεια, με την άφιξη του ψημένου στη σχάρα, καλαμαριού που έσμιξε τη θάλασσα με ξηρά, τη ρόκα και το τσίλι, ακολουθούμενο από al dente ριζότο με γαρίδες αρωματισμένες με λιμοντσέλο.


Τα χειροποίητα, σαν πουγγί, ζυμαρικά, έκλεισαν μέσα τους, μανιτάρια μορχέλες και δέχτηκαν απάνω τους νιφάδες καλοκαιρινής τρούφας, ενώ το εξαίρετο στο ψήσιμο, μαγιάτικο (amberjack), έσμιξε τη χάρη του, με αυτή της αγκινάρας, του ταμάρινδου και της μουστάρδας.


Τα καλύτερα έχω να σου πω και για το ποιοτικότατο φιλέτο μόσχου που συμπλήρωσε τον κύκλο των γεύσεων, μαζί με σπαράγγια, αντίδια και άξια βράβευσης σάλτσα με σαφράν.

Τέλος καλό και γλυκό με μια επιδόρπια γλυκοαλχημεία, μια πανακότα στην οποία μίλησαν ισόποσα στο στόμα, τα αμύγδαλα, το αγνό παρθένο ελαιόλαδο και το λεμόνι, με το τελευταίο να αφήνει για ώρα πολλή την επίγευσή του στόμα.

Μια εμπειρία που δεν περιγράφεται με όσες λέξεις κι αν χρησιμοποιήσω, την οποία θα έχουν και απόψε την ευκαιρία να τη ζήσουν όσοι έχουν πετύχει να κρατήσουν έγκαιρα μια από τις θέσεις στο γαστρονομικό συναπάντημα των δυο βραβευμένων σεφ στο εστιατόριο Locatelli.

Αυτή την Παρασκευή, στη μοναδική τιμή των €30 το άτομο! Αυτή την Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου, το Holy Cow Neocanteen σας προσκαλεί σε μια ξεχωριστή βραδιά

Ένα τραπέζι μπορεί να ενώσει ανθρώπους και να αλλάξει ζωές; Σίγουρα ΝΑΙ! Το βραβευμένο εστιατόριο της Πάφου The Lodge Southern African Steak and Seafood Restaurant,

Κρυμμένο μεταξύ ουρανού και θάλασσας, ανάμεσα στο πλούσιο πράσινο του resort και των πανέμορφων πισίνων του, θα βρεις το Pelagos. Ένα ταβερνάκι απλό, προσιτό για

Το Cap St Georges Hotel & Resort υποδέχεται με υπερηφάνεια τον διάσημο Πορτογάλο σεφ Vítor Matos, βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin, για δύο μοναδικές βραδιές

Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή παρουσιάζει τη μεγάλη έκθεση «Από τον Monet στον Warhol», που θα διαρκέσει από τις 6 Δεκεμβρίου 2025 έως τις
