Είμαι sommelier σε ξενοδοχείο πολυτελείας και πελάτης μας προχθές μου έκανε παρατήρηση ενώ τον σέρβιρα, μπροστά μάλιστα και από ένα από τους συνιδιοκτήτες…

Είμαι sommelier σε ξενοδοχείο πολυτελείας και πελάτης μας προχθές μου έκανε παρατήρηση ενώ τον σέρβιρα, μπροστά μάλιστα και από ένα από τους συνιδιοκτήτες, λέγοντάς μου ότι το κόκκινο κρασί δεν έπρεπε να το δροσίσω (το σέρβιρα γύρω στους 14 βαθμούς) γιατί το σκοτώνω και ότι είναι κανόνας να σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου. Κράτησα τη ψυχραιμία μου και του είπα ότι λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, συνιστάται, είναι πιο ευχάριστο στο στόμα, αλλά επανήλθε λέγοντάς μου ότι σε κανένα από τα εστιατόρια με Michelin που πηγαίνει, δεν του έκαναν ποτέ κάτι τέτοιο. Ένιωσα ότι έχανα το σάλιο μου, δεν ήθελα καν να επανατεκμηριώσω, του είπα ότι θα του σέρβιρα σε λίγο από άλλη φιάλη και το έπραξα. Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο, αλλά θα μας κάνουν πολλοί να ξεχάσουμε και τι έχουμε σπουδάσει τόσα χρόνια.

Πείτε μας την άποψη στα comments:

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Μια δύσκολη πραγματικότητα που αντιμετωπίσαμε φέτος το καλοκαίρι. Από ένα διευθυντή ξενοδοχείου…

Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες, Ως διευθυντής γνωστού ξενοδοχείου στην πόλη της Πάφου, αισθάνομαι την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας μια δυσάρεστη, αλλά πραγματική κατάσταση που βιώσαμε

Lakatameia River Walk. Η Λακατάμεια ετοιμάζεται για την πρώτη μουσική διαδρομή της. Η λίστα με τα μουσικά συγκροτήματα…….

Ο Δήμος Λακατάμειας, στο πλαίσιο της πολιτιστικής του δράσης και της ανάδειξης της φυσικής ομορφιάς του Πεδιαίου Ποταμού, διοργανώνει την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2025, στο