![](https://fineanddine.com.cy/wp-content/uploads/2024/07/Pid-300x109.jpeg)
Η σεφ Ντανιέλλα Καμασιά, που δείχνει καθημερινά το μεγάλο της ταλέντο στην πολυβραβευμένη ταβέρνα Καμασιάς στο Παραλίμνι, μάς μαθαίνει σήμερα πώς να φτιάξουμε το λεμονάτο της κουνέλι, που λίγο πολύ έχει γίνει ένα από τα trademark, παραδοσιακά φαγητά της περιοχής.
Ένα πιάτο που ξυπνά μνήμες, το οποίο έχει περάσει από γενιά σε γενιά και συνεχίζει να αποτελεί από μόνο του, πόλο έλξης για ντόπιους και επισκέπτες στο νησί μας.
Υλικά
1 κουνέλι σωστό, κομμένα σε κομμάτια
10 μέτριες πατάτες, κομμένες στα τέσσερα
Αλάτι
Ξηρό κόλιανδρο
Χυμό ενός μεγάλου λεμονιού
Λευκό κρασί
Λάδι για τηγάνισμα
Οδηγίες
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε αρκετό λάδι και τηγανίζουμε τις πατάτες μας.
Σε 10 περίπου λεπτά, ρίχνουμε μέσα στην ίδια κατσαρόλα το κουνέλι μας, ανακατεύουμε καλά και τηγανίζουμε για περίπου 20 λεπτά (αναλόγως του μεγέθους του κουνελιού)
Ακολούθως, αφαιρούμε τα ¾ της ποσότητας του λαδιού και ρίχνουμε αλάτι, τον ξηρό κόλιανδρο, το κρασί και το λεμόνι.
Τα αφήνουνε όλα μαζί για ακόμα 10 λεπτά.
Όταν δούμε ότι έχουν ροδίσει οι πατάτες και το κουνέλι και αφού ελέγξουμε με ένα πιρούνι αν έχουν ψηθεί, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα.
(Χρόνος παρασκευής: 40 λεπτά περίπου)
Ταβέρνα Καμασιάς
Δαιδάλου 23, Παραλίμνι
23825144
Στα καλύτερά τους, δε λέει τίποτα! Το εδώ και πολλά χρόνια, αγαπημένο των ντόπιων και ξένων επισκεπτών στο νησί μας, Μεζεδοπωλείο Κύκλος, πήρε εφέτος τη γαστρονομική
Για εσένα που βλέπεις για πρώτη φορά το όνομα Biga Neapolitan Pizza, σε ενημερώνω ότι πρέπει να αποτελέσει τον επόμενό σου σταθμό για αυθεντική ναπολιτάνικη
Και τώρα, Beefbar Cyprus στη Λεμεσό. Μεγάλη η χάρη μας να απολαμβάνουμε και στη Μεγαλόνησο τις γαστριμαργικές επιλογές και το μοναδικά, μοναδικό concept του εμπνευστή
Το Φεστιβάλ Φέγγαρος επιστρέφει από 1η μέχρι 3 Αυγούστου 2024, με μουσικές από όλο τον πλανήτη, σε αρμονία με το παραδοσιακό χωριό του Κάτω Δρυ.
Ο Κωστής Μαραβέγιας έρχεται και φέτος το καλοκαίρι με τα ωραιότερα party της χρονιάς και με τον τρόπο που μόνο εκείνος ξέρει τόσο καλά για