Amber Dragon. Μισελενάτη κουζίνα που μας διακτίνισε στη γαστρονομική Άπω Ανατολή

Η αλήθεια είναι ότι το περίμενα εδώ καιρό. Οι περγαμηνές του, μακροσκελείς και γραμμένες με χρυσά γράμματα και οι κριτικές από κορυφαίους γευσιγνώστες που το επισκέφθηκαν στην έδρα του στο μακρινό Macau, διθυραμβικές.

Οι σεφ του, με αστέρια Michelin, οι πρώτες ύλες του, creme de la creme και οι προπαρασκευαστικές μέθοδοι, τιμούν ευλαβικά την παραδοσιακή φιλοσοφία, μα συνάμα κινούνται στο μέλλον. Προορισμός δικός μας, όχι το Macau, μα το εντυπωσιακό και απείρως εμβληματικό, City of Dreams Mediterranean, στη Λεμεσό, την έδρα πλέον του Amber Dragon στο νησί.

H εντυπωσιακά ενδεδυμένη γκέισα στην είσοδο, έδειξε από την πρώτη στιγμή το DNA του επαγγελματισμού και της ασιατικής φιλοξενίας, οδηγώντας μας, αμέσως μετά το καλωσόρισμα στο γωνιακό τραπέζι του υψηλής σχεδίασης, ψηλοτάβανου εστιατορίου.

Το sushi station με την πλειάδα των δεξιοτεχνών σεφ, είναι και η πρώτη εικόνα που θα αποτυπωθεί και στα δικά σου μάτια, όπως κι αυτή με τον μοναδικό, ίσως και για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, εξειδικευμένο, χειροποίητο και βάρους 8 τόνων, ξυλόφουρνο για το ψήσιμο της Peking Duck.

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις, που σίγουρα πρέπει να την δεις και να την ζήσεις από κοντά, για να βιώσεις λεπτό προς λεπτό, το πύρωμα του φούρνου (στη συγκεκριμένη περίπτωση με ξύλα χαρουπιάς), το φούρνισμα, το ξεφούρνισμα και την κοπή της πάπιας για παρουσίαση στα τραπέζια των πελατών που την επιλέγουν.

Ο πολύπειρος μετρ του εστιατορίου, δεν άργησε, μαζί με το προσωπικό του, να μας αποδείξει την εμπειρογνωμοσύνη και τη με βαθιά ρίζες, εκπαίδευσή του, σε όλο το φάσμα της εστιατορικής τέχνης, προτείνοντάς μας πρώτα ένα ποτήρι από Sauvignon Blanc, από την γκάμα αφρωδών οίνων και άλλων by the glass προτάσεων, που σημείωσε, ότι έφτασαν όλα μπροστά μας πάνω σε ειδικό τρόλει.

Το amuse bouche, η τριλογία από πρωτοκλασάτα sashimi, τα φτιαγμένα από πολύ έμπειρά χέρια, πολύχρωμα και περίτεχνα, πιπεράτα, κλειστά bao buns και dim sum με γαρίδα, χτένια, golden caviar, χοιρινό και μπλε μύδια, αφού πολυφωτογραφήθηκαν, έκλεψαν τις καλύτερες των γευστικών εντυπώσεων, διακτινίζοντάς μας αμέσως σε εστιατόρια, βραβευμένα με αστέρια Michelin.

Υψηλή βαθμολογία, με έμφαση στην ισορροπία των γεύσεων και στην πρωτότυπη μίξη υλικών και για τα new age nigiri, με συντελεστές τον σολομό και το φουά γκρα, αλλά και τα ολόφρεσκα χτένια, που ένωσαν την γεύση και την υφή τους με αυγά σολομού.

Στην περίκλειστη με γυάλινους τοίχους, κουζίνα με ξυλόφουρνο, οι σεφ ήδη ξεφούρνιζαν και τη δικιά μας πάπια, που αφού τεμαχίστηκε, έφτασε στο τραπέζι μας πλασιωμένη με πιτούλες, λαχανικά, αλλά και σούπα με won ton πάπιας, αλλά και άξια ειδικής μνείας, τραγανή σουσαμόσφαιρα, γεμιστή με τεμαχισμένη πάπια ψημένη στο γουόκ, μανιτάρια, water chestnuts και κόλιανδρο.

Μια γευστική πανδαισία, με “άρωμα” παράδοσης και ποιότητας, που συνεχίστηκε με την επόμενη ξυλοφουρνιστή μας επιλογή, το απίστευτα τρυφερό roasted honey glazed ιβηρικό χοιρινό, ακολουθούμενο από το prime, βοδινό φιλέτο, που έκανε παρέα με τσιπς από σκόρδο και τραγανά βασιλομανίταρα.

Η πιο γλυκιά στιγμή της βραδιάς, ήταν όταν γευτήκαμε το περίφημο peanut butter and coffee ice cream, αλλά και όταν η γρανίτα από γιουζού, το παγωτό βανίλια, οι φρέσκες φράουλες και το κουλί από φράουλες, έγιναν ένα στο στόμα, φέρνοντας δροσιά και φρεσκάδα στους γευστικούς μας κάλυκες. 

Μια γαστρονομική εμπειρία μεγατόνων, που σίγουρα σου αξίζει να τη ζήσεις.

Amber Dragon, City of Dreams Mediterranean, Λεμεσός

25 088888

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ξαναβγάλαμε το καπέλο στους έχοντες το γενικό πρόσταγμα σε πεντάστερο ξενοδοχείο Λεμεσού, για πολλούς λόγους, αλλά περισσότερο για την εκπαίδευση που έχουν προσφέρει στο προσωπικό τους…

Ξαναβγάλαμε το καπέλο στους έχοντες το γενικό πρόσταγμα σε πεντάστερο ξενοδοχείο Λεμεσού, για πολλούς λόγους, αλλά περισσότερο για την εκπαίδευση που έχουν προσφέρει στο προσωπικό

RiNNOVATE. Το απόλυτο συνέδριο για την περιφερειακή ανάπτυξη στην περιοχή της Αμμοχώστου – Συνέντευξη με τον συνδιοργανωτή Κυριάκο Αττούνη

Το Ίδρυμα Ignite, με ιδιαίτερη περηφάνια ανακοινώνει τη διοργάνωση του συνεδρίου RiNNOVATE, μια οραματική εκδήλωση αφιερωμένη στη διερεύνηση του μέλλοντος της περιφερειακής ανάπτυξης στην περιοχή