
Τα αποτελέσματα των φετινών βραβείων Michelin στην Αθηναϊκή, γαστρονομική σκηνή, ήταν λίγο πολύ αναμενόμενα. Οι συνήθεις ύποπτοι το ξαναγιόρτασαν, κάποιες νέες προσθήκες στον Οδηγό Michelin χάρισαν το αίσθημα της δικαίωσης και της καταξίωσης, ενώ η μεγαλύτερη απώλεια και η πιο βαριά κατ΄ εμένα, ήταν η απώλεια του αστεριού από το εμβληματικό εστιατόριο του κορυφαίου σεφ Λευτέρη Λαζάρου, το Βαρούλκο.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
2 αστέρια Michelin
Delta
1 Αστέρι Michelin
Botrini’s
CTC Urban Gastronomy
Hervé
Hytra
Patio
Pelagos
Soil
Spondi
The Zillers
Tudor Hall
Makris Athens (νέα προσθήκη στον Οδηγό Michelin)
Πράσινα Αστέρια
(Ένδειξη περιβαλλοντικής και οικολογικής συνείδησης)
Delta
Patio
Soil
Bib Gourmand
(Value for money εστιατόρια)
Cerdo Negro 1985
Fine Mess Smokehouse
Jerár
Nolan
Άκρα (νέα προσθήκη)
Pharaoh (νέα προσθήκη)
Προτεινόμενα εστιατόρια στον Οδηγό
Βαρούλκο
VeriTable
Aleria
Le Pavillon
Λινού
Σουμπάσης και Σία
Merceri
Άνετον
Vezene
Sense
GB Roof Garden
Okio
Annie’s Fine Cooking
Seeds
Simul
Dolli’s (νέα προσθήκη)
Esthiō (νέα προσθήκη)
Gallina (νέα προσθήκη)
Ovio (νέα προσθήκη)
Παρουσιάσεις της Fineanddine.com.cy εστιατορίων του Οδηγού τον Οκτώβριο που μας πέρασε
Οι Τετάρτες στο συγκλονιστικό boutique ξενοδοχείο Amyth of Nicosia είναι αλλιώς. Βασικός λόγος, οι οινογαστρονομικές συνάξεις που έχουν πλέον θεσμοθετηθεί στο εξίσου απαστράπτον εστιατόριο Amyth
Είμαι σχεδόν τρεις δεκαετίες σουβλιτζής στη Λευκωσία. Αυτό ήθελα να κάνω με τη γυναίκα μου και το αγαπούμε πολύ. Είναι η ίδια μας η ζωή.
Στο Jasmine Gastrobar στη Λακατάμεια μας έχουν καλομάθει… και μας αρέσει πολύ. Εκτός από την καλοφτιαγμένη λίστα φαγητών του εστιατορίου, σε κάθε σου επίσκεψη θα
Η έξοδος για φαγητό αποτελεί για πολλούς από εμάς μια ιδιαίτερη εμπειρία, που ξεπερνά την απλή ανάγκη για ένα γεύμα ή απλώς για να γεμίσει
Φέτος ο Μίλτος κλείνει τριάντα χρόνια προσωπικής δισκογραφίας, και τα γιορτάζει μαζί μας. Χρόνια πλούσια, γεμάτα σημαντικές συνεργασίες, αξέχαστες γνωριμίες που εξελίχθηκαν σε φιλίες ζωής,