
Δεν το χάνεις με τίποτα. Στο απόλυτο κέντρο της Μαρίνας Ζυγίου, σε υποδέχεται εδώ και 22 χρόνια στους πλημμυρισμένους με ξυλεία και ναυτικό DNA, χώρους του, υποσχόμενο να ικανοποιήσει τα γούστα ακόμη και του πιο απαιτητικού ιχθυολάτρη.
Το προσωπικό, που το βλέπεις χρόνια εκεί, με κάποιους να υπηρετούν με πάθος από την πρώτη μέρα, θα σε υποδεχτεί με χαμόγελο, μα πρώτα απ’ όλα θα σε περάσσει από τη μεγάλη τους βιτρίνα θαλασσινών, για να ξεκινήσεις από εκεί το γαστριμαργικό σου ταξίδι.
Από εκεί ξεκινήσαμε και εμείς, θαυμάζοντας τη ψαριά της μέρας, που μέχρι και σπανιότατο, κυπριακό Χριστόψαρο του κιλού και κάτι, διέθετε, άφθονα μπαρμπούνια, σαργούς, φαγκριά και λευκόσαρκες σφυρίδες.
Με ένα Λεμεσιανό Sauvignon Blanc, αρωματίζουμε τους γευστικούς μας κάλυκες και μπαίνουμε ευθύς στα προκαταρτικά με λαδοριγανάτες φρυγανιές, σαλάτα Captain’s Table και πλουσιοπάροχες, σπιτικές αλοιφές. Γαρίδες με τσίλι και οι ομόλογές τους a la σαγανάκι με φέτα και ντομάτα στο προσκήνιο και πάμε ευθύς για γευστική δοκιμή του λατρεμένου ψαροσουφλέ, σερβιρισμένου και ψημένου μέσα σε όστρακο.
Στην υγειά της παρέας με ξυνιστέρι από ψηλούς αμπελώνες, στα κρασοπότηρά μας, τσιμπολογώντας κριτσανιστά καλαμαράκια και υπέροχα ψημένο στη σχάρα, πλοκάμι χταποδιού, συνοδευμένα με τραγανές, κυπριακές πατατούλες.
Υπέροχο το ψήσιμο και των ροδαλών μπαρμπουνιών, που δεν ξέρω ούτε πότε ήρθαν, μήτε πότε χάθηκαν από την πιατελίτσα, αλλά πιο υπέροχο σε ψήσιμο και γεύση, αποδείκτηκε, το μεγάλου μεγέθους λαυράκι, που απογειώθηκε στο πιάτο μας, απλά κι ωραία με λαδολέμονο και χοντρό αλατάκι.
Φρεσκότατο και εξαρτησιογόνο, το σπιτικό, ανάλαφρο banoffee του μαγαζιού, πλαισιωμένο από ποικιλία γλυκών του κουταλιού και άφθονα φρούτα, κομμένα και ραμμένα στα δικά μας γούστα.
Γρηγόρη Αυξεντίου 48, Ζύγι, 7739 (Παρά τη Μαρίνα Ζυγίου)
24 333737
Ό,τι και να γραφεί για το μυθικό και ένα από τα κορυφαία Château στον κόσμο, το Château Angélus, δεν μπορεί πραγματικά να αποτυπώσει το μεγαλείο
Ετοιμαστείτε για τη μικρή… αναστάτωση του φθινοπώρου! Αυτή που μας λέγανε ότι δε θα ξανάχουνε μα τελικά την αφήσανε και εφέτος. Την Κυριακή αλλάζει η
Από Αθήνα μέχρι και στην Άλωνα και συγκεκριμένα στην γκαλερί του νεοαφιχθέντος εστιατορίου Αλώνια & Σαλόνια, θα περιοδεύσει «Η Τελευταία Συνεδρία του Φρόιντ» που ανέβασε
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στις 16, 17 και 18 Οκτωβρίου οι sold-out, από την πρώτη κιόλας ανακοίνωση, οινογαστρονομικές βραδιές στο NissiBlu Beach Resort, με πρωταγωνιστή
Ο Οδηγός Michelin, μπορεί να σου θυμίζει εστιατόρια και αστέρια, μα μάθε ότι στα 1920 ο Οδηγός Michelin στη Γαλλία συμπεριλάμβανε προτεινόμενα ξενοδοχεία για να