Το όνειρο του καταξιωμένου και πολυβραβευμένου chef Chris Theofanous, να δημιουργήσει τη δική του γαστρονομική εστία, πήρε σάρκα και οστά με το COR Gastronomy. Στο πλευρό του, ως φίλοι, άξιοι συνεργάτες και συνιδιοκτήτες, οι πολυπράγμονες και εμπειρότατοι στον χώρος της εστίασης, Γιώργος και Χρίστος Χειμωνίδης, του με πολλές περγαμηνές εστιατορίου Salt & Fire, δημιουργώντας μαζί με τον καλό τους φίλο, ένα γαστρονομικό concept που σίγουρα θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τα εστιατορικά δρώμενα του νησιού.
Το μόλις 50 θέσεων εστιατόριο στην πιο glamorous, by the sea περιοχή της Λεμεσού, ανάμεσα στα ξενοδοχεία Parklane, The Grand Resort και Amara, φιλοδοξεί, έχοντας στο οπλοστάσιό του μια γκάμα από παρεΐστικα πιάτα δημιουργικής, διεθνούς γαστρονομικής γραφής, που θα εναλλάσσονται ανά εποχή, να ταλανίσει τους γευστικούς μας κάλυκες, με πρωτοκλασάτα, φρέσκα θαλασσινά ημέρας, εκλεκτές βοδινές κοπές, νοτισμένα όλα με άφθονες πινελιές γαλλικής φινέτσας.
Η περίοπτη state of the art κουζίνα, σου επιτρέπει, όπου κι αν καθίσεις, είτε στον μινιμάλ ενδοχώρο ή στο πολυπόθητο chef’s table, είτε στην πανέμορφη καλυμμένη βεράντα με φόντο την περιμετρική βλάστηση, το όλο μαγειρικό έργο του βραβευμένου σεφ και της περισπούδαστής του ομάδας στην κουζίνα.
Στο επίκεντρο, η εξειδικευμένη σχάρα των σεφ που θα φορτώνεται καθημερινά με ξύλα ελιάς και εσπεριδοειδών, για να ψήσει απάνω της με περισσή δεξιοτεχνία, τα πολλών ημερών ωρίμανσης κρεατικά από τις καλύτερες φάρμες του κόσμου, αλλά και τα φρέσκα φιλέτα ψαρικών που θα παραλαμβάνονται καθημερινά από τους συνεργάτες ψαράδες.
Οι οινολάτρεις, δεν έχουν παρά να επιλέξουν ανάμεσα σε μια λίστα πέραν των 170 ετικετών από κορυφαίους καμπανίτες, αφρώδη κρασιά και παλαιοκοσμικές ή νεοκοσμικές ετικέτες από τους καλύτερους αμπελώνες του κόσμου.
Η έμφαση στην εξυπηρέτηση, στην οινική κουλτούρα, αλλά και στη χαλαρή, μεν, αλλά επαγγελματική εξυπηρέτηση, είναι εκ των ων ουκ άνευ. Στα ηνία, άτομα που έχουν θητεύσει σε εστιατόρια βραβευμένα με αστέρια Michelin, πλάι σε κορυφαίους σεφ και επώνυμους σομελιέρ, υποσχόμενοι να βάλουν κι αυτοί με τη σειρά τους, το απαραίτητο λιθαράκι στην όλη γαστρονομική εμπειρία. Μια εμπειρία, που από τα μέσα Ιουνίου, όπου αναμένεται η έναρξη εργασιών, θα ονομάζεται πλέον COR Gastronomy.
Περιοχή Αμαθούντος, Λεμεσός
Το ίδρυμα Βίκτωρ Ιωαννίδη, σε συνεργασία με το Espace Jouenne στη Μασσαλία καθώς και με τη στήριξη του Δήμου Λεμεσού, διοργανώνει την ομαδική έκθεση “OTHER
Οι κριτές των “The World’s 50 Best Bars 2024” αποφάνθηκαν κι εφέτος, ότι η Ελλάδα κατέχει σταθερά μια θέση στην λίστα με τις χώρες που
Έτοιμος για να τα δώσει όλα, ο βραβευμένος μας σεφ Σταύρος Σωτηρίου (Head chef – Limanaki – Amathus Beach Hotel Limassol) στον παγκόσμιο διαγωνισμό για
Χαράς ευαγγέλια, εθνική υπερηφάνεια και συγκίνηση, μετά την ανακήρυξη του Κύπριου σεφ Αντώνη Αβούρη, ως ο καλύτερος νεαρός chef της Γαλλίας, ανάμεσα σε 165 διαγωνιζόμενους,
Με το συμπάθιο δηλαδή. Από το σπίτι μου μέχρι το ξενοδοχείο που δουλεύω, πρέπει να περάσω πάνω από 17 κυρτώματα στο πήγαινε και άλλα τόσα