
Διαχρονικό, μοναδικό στο είδος του, μα πάνω απ’ όλα, σταθερό σε ό,τι πρεσβεύει από τα γεννοφάσκια του, συνεχίζει να προσελκύει καθημερινά τους φίλους της ψαγμένης κουζίνας. Μιας κουζίνας γευστικής που φέρει την υπογραφή του σεφ Λεβάν Σαγκιρίδη, προικισμένη με πολλή Μεσόγειο, αλλά και νότες από τα μήκη και πλάτη της γης.
Μια κάρτα φαγητών που σέβεται τον καθένα από εμάς, προσφέροντας επιλογές, πραγματικά για όλους. Έμφαση και στους vegan και vegetarian, με πιάτα που έχουν άποψη, μαγειρικό ύφος και αρκετή προπαρασκευή, σε αντίθεση με μια μερίδα εστιατορίων στα οποία η εν λόγω κατηγορία εκπροσωπείται με ελάχιστα πιάτα, τα οποία δυστυχώς δεν “μιλούν” γευστικά.
Ο χώρος για εσένα που ακόμη να επισκεφτείς το DOT, είναι από μόνος του μια ιστορία, ένα ταξίδι στον χρόνο, στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον. Μια σύμπραξη της αισθητικής του πριν με το σήμερα, του industrial με το art deco, της παλιάς ταμειακής, με το new age φωτιστικό του bar ή των ρετρό καρεκλών, που αντιδιαστέλλονται με τα φουτουριστικά καθίσματα των παραδίπλα τραπεζιών.

Η αύρα των Ενετικών τειχών, αλλά και αυτή της Παλιάς πόλης της Λευκωσίας, που τα τελευταία χρόνια ομορφαίνει κι όλο ομορφαίνει, προσθέτει μια εξτρά γοητεία στην όλη σου εμπειρία, ιδίως αν χρεωθείς ένα από τα τραπέζια του πεζόδρομου.
Ο Πόλυς Πολυβίου, ο ιδιοκτήτης και θεμελιωτής του DOT, όπως πάντα, έδωσε και ψες το ενεργητικό παρών του, προτείνοντάς μας μαζί με την ομάδα του, εκτός από τα πιάτα της καλοφτιαγμένης κάρτας του εστιατορίου και πιάτα ημέρας, τα οποία φροντίσαμε να τιμήσουμε δεόντως.
Δεόντως τιμήσαμε προκαταρτικά το πολύσπορο ψωμάκι, μαζί με αρωματική πάστα λιαστής ντομάτας και καλό ελαιόλαδο, πριν φτάσει κοντά μας η βελούδινη φάβα, που τα βρήκε όμορφα στο στόμα, με τηγανιτή κάππαρη, καραμελωμένο κρεμμύδι και δροσερά ντοματίνια.

Η μουσική, που έχει μια στροφή στο γαλλικό τραγούδι, εμένα με συνεπήρε μαγικά στα bistro σε Παρίσι και Λυών, μεριά, κάτι που ήρθε σε απόλυτη αντιστοιχία με τον χώρο, που είναι κι αυτός ταξιδιάρικος και ποσώς ρομαντικός.
Το σοτέ καλαμάρι, που έχει καλά γραμμωθεί και χαρακτεί με μαχαίρι, είναι ένα πιάτο που οπωσδήποτε πρέπει κι εσύ να δοκιμάσεις μαζί με εξαίρετο πουρέ σελινόριζας, κονφί ντοματίνια και σπαράγγια, ραντισμένα όλα με λαδολέμονο.

Με σελινόριζα ως βάση και το πιάτο ημέρας, το χταπόδι σχάρας, παρέα με τραγανά λαχανικά, ενώ για εσένα που είσαι φίλος των ριζότο, σε ενημερώνω ότι θα το απολαύσεις al dente, προικισμένο με μανιτάρια και τρούφα.


Αποτελειώνουμε το ερυθρό μας κρασάκι, σχολιάζουμε το όμορφο ψηφιδωτό από παρέες όλων των ηλικιών και λέμε το ύστατο μπράβο στον σεφ για το σπιτικό του τιραμισού, νοτισμένο με σιρόπι εσπρέσο και οργανικό κακάο.

Αθηνάς 6Α’, Λευκωσία, 1016
22 101228

Το να διαθέτει κανείς μαγειρική φαντασία είναι, σαφώς, ένα μεγάλο χάρισμα. Το να δημιουργούνται όμως από τον σεφ και δημιουργό, πρωτόγνωρες γεύσεις που εκστασιάζουν τους

Άμα κλείνεις τα δεκάχρονα σου, πρέπει και να το γιορτάζεις μεγαλοπρεπώς. Στο Holy Cow τίμησαν δεόντως την πολυετή γαστρονομική τους παρουσία, που σημείωσε ότι γράφει

Κάθε Δεκέμβριο, το Colors Café του ξενοδοχείου Four Seasons μας υποδέχεται σε μια ζεστή, γιορτινή ατμόσφαιρα, όπου κάθε λεπτομέρεια αναδεικνύει την πιο μαγική εποχή του

Η μεγαλύτερη είδηση της χρονιάς μόλις έσκασε: η Netflix προχωρά στην εξαγορά της Warner Bros και ο κόσμος της ψυχαγωγίας αλλάζει για πάντα! Μιλάμε για

Είναι κάποια μαγαζιά που είναι τόσο μοναδικά, που για αυτά τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ένα από αυτά είναι και το Kohili, που θα το
