Διαχρονικό, μοναδικό στο είδος του, μα πάνω απ’ όλα, σταθερό σε ό,τι πρεσβεύει από τα γεννοφάσκια του, συνεχίζει να προσελκύει καθημερινά τους φίλους της ψαγμένης κουζίνας. Μιας κουζίνας γευστικής που φέρει την υπογραφή του σεφ Λεβάν Σαγκιρίδη, προικισμένη με πολλή Μεσόγειο, αλλά και νότες από τα μήκη και πλάτη της γης.
Μια κάρτα φαγητών που σέβεται τον καθένα από εμάς, προσφέροντας επιλογές, πραγματικά για όλους. Έμφαση και στους vegan και vegetarian, με πιάτα που έχουν άποψη, μαγειρικό ύφος και αρκετή προπαρασκευή, σε αντίθεση με μια μερίδα εστιατορίων στα οποία η εν λόγω κατηγορία εκπροσωπείται με ελάχιστα πιάτα, τα οποία δυστυχώς δεν “μιλούν” γευστικά.
Ο χώρος για εσένα που ακόμη να επισκεφτείς το DOT, είναι από μόνος του μια ιστορία, ένα ταξίδι στον χρόνο, στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον. Μια σύμπραξη της αισθητικής του πριν με το σήμερα, του industrial με το art deco, της παλιάς ταμειακής, με το new age φωτιστικό του bar ή των ρετρό καρεκλών, που αντιδιαστέλλονται με τα φουτουριστικά καθίσματα των παραδίπλα τραπεζιών.
Η αύρα των Ενετικών τειχών, αλλά και αυτή της Παλιάς πόλης της Λευκωσίας, που τα τελευταία χρόνια ομορφαίνει κι όλο ομορφαίνει, προσθέτει μια εξτρά γοητεία στην όλη σου εμπειρία, ιδίως αν χρεωθείς ένα από τα τραπέζια του πεζόδρομου.
Ο Πόλυς Πολυβίου, ο ιδιοκτήτης και θεμελιωτής του DOT, όπως πάντα, έδωσε και ψες το ενεργητικό παρών του, προτείνοντάς μας μαζί με την ομάδα του, εκτός από τα πιάτα της καλοφτιαγμένης κάρτας του εστιατορίου και πιάτα ημέρας, τα οποία φροντίσαμε να τιμήσουμε δεόντως.
Δεόντως τιμήσαμε προκαταρτικά το πολύσπορο ψωμάκι, μαζί με αρωματική πάστα λιαστής ντομάτας και καλό ελαιόλαδο, πριν φτάσει κοντά μας η βελούδινη φάβα, που τα βρήκε όμορφα στο στόμα, με τηγανιτή κάππαρη, καραμελωμένο κρεμμύδι και δροσερά ντοματίνια.
Η μουσική, που έχει μια στροφή στο γαλλικό τραγούδι, εμένα με συνεπήρε μαγικά στα bistro σε Παρίσι και Λυών, μεριά, κάτι που ήρθε σε απόλυτη αντιστοιχία με τον χώρο, που είναι κι αυτός ταξιδιάρικος και ποσώς ρομαντικός.
Το σοτέ καλαμάρι, που έχει καλά γραμμωθεί και χαρακτεί με μαχαίρι, είναι ένα πιάτο που οπωσδήποτε πρέπει κι εσύ να δοκιμάσεις μαζί με εξαίρετο πουρέ σελινόριζας, κονφί ντοματίνια και σπαράγγια, ραντισμένα όλα με λαδολέμονο.
Με σελινόριζα ως βάση και το πιάτο ημέρας, το χταπόδι σχάρας, παρέα με τραγανά λαχανικά, ενώ για εσένα που είσαι φίλος των ριζότο, σε ενημερώνω ότι θα το απολαύσεις al dente, προικισμένο με μανιτάρια και τρούφα.
Αποτελειώνουμε το ερυθρό μας κρασάκι, σχολιάζουμε το όμορφο ψηφιδωτό από παρέες όλων των ηλικιών και λέμε το ύστατο μπράβο στον σεφ για το σπιτικό του τιραμισού, νοτισμένο με σιρόπι εσπρέσο και οργανικό κακάο.
Αθηνάς 6Α’, Λευκωσία, 1016
22 101228
Τη Κυριακή 13 Οκτωβρίου, θα έχουμε γι’ ακόμα μια φορά την ευκαιρία να ζήσουμε μία πολύ ιδιαίτερη εμπειρία στην καρδιά της Λεμεσού στο πλαίσιο της
Έρωτας, φυσικά και η διαδρομή για να φτάσεις από την είσοδο του εμβληματικού ξενοδοχείου, μέχρι και τον γαστρονομικό σου προορισμό. Μονοπάτια, κρυμμένα κυριολεκτικά μέσα στο
Ωραία που ‘ναι η Κυριακή, άμα βάλεις όμως στο πρόγραμμά σου κάτι το διαφορετικό ή κάτι το οικείο που σε κάνει εσένα κι όσους αγαπάς,
Καλό χοιρινό κρέας, κόκκινο κρασί, Κουμανδαρία και ξηρός κόλιανδρος, οι βασικοί συντελεστές του βραβευμένου σεφ Σάββα Σάββα, που θα μας μάθει σήμερα να φτιάχνουμε τα
Η οδός Στασικράτους στη Λευκωσία, έχει να παινεύεται και για το Νοερά της. Κι αν με ρωτάς να σου πω περί τίνος πρόκειται, έχω να