![](https://fineanddine.com.cy/wp-content/uploads/2024/07/Νίκος-Πορτοκάλογλου-copy-300x142.jpg)
Ο Φαρμακάς, τα προϊόντα του, η γη και τα νερά του, έχουν την τιμητική τους, αυτή την Κυριακή, 22 Οκτωβρίου. Το Κοινοτικό Συμβούλιο Φαρμακά και ο Σύνδεσμος Αποδήμων και Φίλων Φαρμακά σε προσκαλεί στο χωριό για το 9ο Ετήσιο Φεστιβάλ Οίνου και Ντομάτας.
Χώρος συνάντησης η πλατεία Φαρμακά από τις 10.00 – 17.00, όπου εκεί θα απολαύσεις πλούσια εδέσματα, όπως σουτζούκο, παλουζέ, κυδωνόπαστο, χαλούμι, τραχανά και όχι μόνο. Θα μάθεις επίσης διαδραστικά για το πώς γίνεται το φούρνισμα των ψωμιών, τη διαδικασία απόσταξης της ζιβανίας, αλλά και θα γίνεις ειδήμων, για να φτιάξεις κι εσύ στο σπίτι σου κουλλουρούθκια με το έψημα και παραδοσιακά πιττούθκια.
Δεκαπέντε χρόνια συνεχούς παρουσίας στα γαστρονομικά δρώμενα του τόπου, γιορτάζει η ταβέρνα Παλιομούχταρος και το πανηγυρίζει δεόντως. Την Τετάρτη 7 Αυγούστου ο σεφ της βραβευμένης
Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας, ότι τάχα
Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την περιοδεία της με τρεις τελευταίους σταθμούς, την Πάφο
Φρεσκο-αλιευμένο κυπριακό τονάκι και καρπούζι, ντόπιο και ζουμερό, σε μια συνταγή που θα κάνει θραύση. Απλά ακολούθησε τις οδηγίες της chef de partie του εστιατορίου