Herzig. Η πεμπτουσία της διεθνούς κουζίνας στη Βιέννη, σε 7 πράξεις – Michelin Guide Restaurant

Herzig. Η πεμπτουσία της διεθνούς κουζίνας στη Βιέννη, σε 7 πράξεις – Michelin Guide Restaurant

Review by Nick Andrew – Greek & English

Στο βαλμένο σε μια πανέμορφη γειτονιά της Βιέννης, εστιατόριο Herzig, ακριβώς απέναντι από το παγκοσμίως γνωστό παλάτι Schonbrunn, ο πολυταξιδεμένος, ευρηματικός σεφ Sören Herzig, μεγαλουργεί γαστρονομικά σε ένα χώρο, που μπορώ και κυριολεκτικά να τον αποκαλέσω μουσειακό.

Η μέχρι πρότινος γκαλερί- μουσείο Dorotheum-Fünfhaus, μεταμορφώθηκε σε ένα fine dining εστιατόριο, με πρωτοπόρο interior design, minimal χαρακτήρα, έργα τέχνης ζωγραφισμένα στους τοίχους και αισθητικές πινελιές που σίγουρα δεν έχουν γίνει copy paste.

Προετοιμάσου σαν πας, να ζήσεις από την αρχή μια υπέροχη εμπειρία – έκπληξη, που δεν είναι άλλη από το να απολαύσεις από το rooftoop του εστιατορίου, εκτός από ένα ποτήρι σαμπάνιας, τη θέα ολάκερης της καταπράσινης πόλης της Βιέννης.

Μόλις κατέβεις ξανά στη σάλα εστίασης, ο  σομελιέρ του Herzig, που πραγματικά μας εντυπωσίασε με τις γνώσεις και τα οινικά του παντρέματα, θα ξεκινήσει το όμορφο έργο του, ενώ παράλληλα ο βραβευμένος σεφ θα αποδείξει με τα πρώτα amuse bouche του, ότι είναι ένας από τους πιο αξιόλογους σεφ της Αυστρίας.

Το Degustation menu, 5 ή 7 πιάτων είναι ένα όμορφο γαστρονομικό ταξίδι, όπως αυτό που σημάδεψε τη ζωή του σεφ Sören Herzig, ο οποίος εργάστηκε σε εστιατόρια σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Όλες αυτές τις επιρροές, τις έχεις βάλει με δεξιοτεχνία στα πιάτα του, χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνικές και πρωτοκλασάτα υλικά.

Το μενού επτά σταδίων που δοκιμάσαμε, ήταν όντως μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία, στην οποία η κάθε μπουκιά φαγητού, είχε μια μικρή ιστορία πίσω της.  Σπιτικό ψωμί με βούτυρο γιαουρτιού και αλοιφή με σέλινο, ωμό σκουμπρί με στρείδια και ginger, φρέσκα πέστροφα ψημένη σε hay butter και θρυλικό σε υφές χτένι, τυλιγμένο σε δυσεύρετο μανιτάρι Black Pearl King, αρωματισμένα με κανέλα και μαύρο σκόρδο, μόνο ορισμένα από τα πιάτα που μας έκαναν να κλείσουμε τα μάτια σε κάθε μπουκιά.

Η συνέχεια, ακόμη πιο δημιουργική με πρωταγωνιστές τις φρέσκες αυστριακές μορχέλες (είδος μανιταριών) που πήραν άριστα για το πάντρεμά τους με κρέμα μαύρης μουστάρδας, τάραγκον και αλάθητο χοιρινό ζωμό.

Το αριστουργηματικό και σε παρουσίαση,  τρυφερό καρέ αρνιού, που σπάνια έχει κάποιος την ευκαιρία να δοκιμάσει τόσο ποιοτικό κρέας, με μαριναρισμένες φράουλες και πιπέρι melange blanc, υπερέβηκε των προσδοκιών μας, ωθώντας μας να σφίξουμε το χέρι του σεφ σαν πέρασε και από το δικό μας τραπέζι.

Ο σεφ Herzig, έδειξε τη μαεστρία του και σαν έφτασαν οι γλυκές του δημιουργίες που ομολογώ, ήταν όλα πιάτα που διστάσαμε για αρκετά δευτερόλεπτα να αγγίξουμε με το πιρούνι, για να μην καταστρέψουμε τα μικρά εδώδιμα έργα τέχνης που δημιούργησε.

Το τριαντάφυλλο με rhubarb και βανίλια Ταϊτής και το A l’ orange επιδόρπιό του με γάλα αρωματισμένο με μπαχαρικά και ελαιόλαδο, είναι όντως δυο γλυκά που θα θυμάμαι για πάντα. Προετοιμάσου φυσικά, μαζί με τον καφέ ή το τσάι σου να δοκιμάσεις τους ύστατους, μικρούς πειρασμούς, κλεισμένους σε ένα μικρό κουτί, με πολλά συρτάρια και εκπλήξεις, που θα σε κάνουν να ξανανιώσεις παιδί, ανοίγοντας τα ένα ένα για να βρεις μικρούς εδώδιμους θησαυρούς.

Πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα εξυπηρέτησης για τη φιλική της προσέγγιση, αλλά και τον επαγγελματισμό της, την ταχύτητα αλλαγής πιάτων και σερβίτσιων, αλλά και για την άριστη επικοινωνία της με την κουζίνα. Άριστα και για τον σομελιέ, που όπως το σεφ του εστιατορίου, κι αυτός μας ταξίδεψε με φρέσκα, αλλά και παλαιωμένα σπάνια κρασιά, από την Αυστρία μέχρι και την Μαδέιρα.

Χωρίς ίχνος δισταγμού, δηλώνω ότι ο κάθε γαστρονόμος που επισκέπτεται τη Βιέννη, οφείλει να κάνει ένα σταθμό στο Herzig. Ένα εστιατόριο με ηγέτη ένα δημιουργικό σεφ που σίγουρα τον αναμένουν αμέτρητες βραβεύσεις στο άμεσο μέλλον.

Schanzstrasse 14, 1150, Vienna
06641159300

REVIEW IN ENGLISH

Herzig. The quintessence of international cuisine in Vienna, in 7 acts – Michelin Guide Restaurant.

Review by Nick Andrew – Greek & English.

Nestled in a beautiful neighborhood of Vienna, the restaurant Herzig, right across from the world-renowned Schonbrunn Palace, the well-traveled, innovative chef Sören Herzig showcases gastronomic brilliance in a space that I can only literally call museum-like. The former gallery-museum Dorotheum-Fünfhaus has been transformed into a fine dining restaurant, with pioneering interior design, minimal character, artworks painted on the walls, and aesthetic touches that surely haven’t been copy-pasted.

Prepare yourself, as you embark on a wonderful surprise experience from the start, enjoying from the restaurant’s rooftop, besides a glass of champagne, the panoramic view of Vienna’s lush greenery.

As you descend back into the dining hall, Herzig’s sommelier, who truly impressed us with his knowledge and wine pairings, will begin his beautiful work, while simultaneously, the award-winning chef will prove with his first amuse-bouche that he is one of Austria’s most remarkable chefs.

The Degustation menu, 5 or 7 courses, is a beautiful gastronomic journey, akin to the one that marked Chef Sören Herzig’s life, who has worked in restaurants across the globe. All these influences, he skillfully incorporates into his dishes, using modern techniques and top-quality ingredients.

The seven-course menu we tried was indeed a unique gastronomic experience, where each bite had a little story behind it. Homemade bread with yogurt butter and celery cream, raw mackerel with oysters and ginger, fresh sturgeon baked in hay butter and served with scallop, wrapped in elusive Black Pearl King mushrooms, flavored with cinnamon and black garlic, just some of the dishes that made us close our eyes with each bite.

The continuation, even more creative, with fresh Austrian morels (mushrooms) perfectly paired with black mustard cream, tarragon, and unmissable pork broth. The masterpiece in presentation,  tender lamb loin, which one rarely has the opportunity to taste such quality meat, with marinated strawberries and white pepper, exceeded our expectations, prompting us to shake the chef’s hand as he passed by our table.

Chef Herzig demonstrated his mastery even as his sweet creations arrived, which I admit, were all dishes we hesitated for quite a few seconds to touch with the fork, not to ruin the small edible works of art he created.

The rose with rhubarb and Tahitian vanilla and his A l’orange dessert with milk flavored with spices and olive oil are indeed two sweets that I will remember forever.

Of course, prepare yourself, along with your coffee or tea, to try the ultimate small temptations, enclosed in a small box, with many drawers and surprises, which will make you feel like a child again, opening them one by one to find small edible treasures.

Many congratulations to the service team for their friendly approach, as well as their professionalism, the speed of changing dishes and serving, and for their excellent communication with the kitchen. Excellent also for the sommelier, who like the restaurant’s chef, took us on a journey with fresh, but also aged rare wines, from Austria to Madeira.

Without a trace of hesitation, I declare that every connoiseur visiting Vienna must make a stop at Herzig. A restaurant with a leader, a creative chef who surely awaits countless awards in the near future.

Schanzstrasse 14, 1150, Vienna
06641159300 

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts