Il Teatro. Το καθαρόαιμο ιταλικό εστιατόριο που θα σε κερδίσει με την πρώτη μπουκιά

Ρομαντικό, ατμοσφαιρικό και κουλτουριάρικο, σχεδιασμένο με αγάπη, κρύβεται μεταξύ του ουρανού, της θάλασσας και των όμορφων κήπων του πεντάστερου Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa, Limassol. Λεμονιές, μανταρινιές, ρίγανη και θυμάρι, ζαρζαβατικά, φιάλες με ελαιόλαδο, μια κούπα με κίτρινα λεμόνια σε κάθε τραπέζι και ένας περίοπτος φούρνος για πίτσες στις ανοιχτές κουζίνες του εστιατορίου, οι πρώτες προσλαμβάνουσες, με το που θα πατήσεις το πόδι σου στο αμφιθεατρικού σχεδιασμού open air εστιατόριο του πολυβραβευμένου resort.

Οι άλλες προσλαμβάνουσες δεν είναι άλλες από το χαμόγελο, τον επαγγελματισμό και τη γνήσια φιλοξενία των ανθρώπων του Il Teatro, που θα φροντίσουν να σε φιλέψουν ευθύς, με το που θα καθίσεις στα όμορφα στρωμένα τους τραπέζια, με σπιτική φοκάτσια και κριτσίνια, που θα τα βρέξεις μέσα σε καλό ελαιόλαδο, πάστα ελιάς, αλλά και αλοιφή μπουράτας, νοτισμένης με βότανα.

Τα γεμιστά, με τυρί ρικότα, κολοκυθολούλουδα και γύρη μέλισσας, ως ακόμη ένα amuse bouche, ανέβασαν εξαρχής τον πήχη ψηλά, ο οποίος ανέβηκε λίγο πιότερο, παρέα με ένα ποτήρι Μωροκανέλλα, με λεμονάτο ταρτάρ από Bluefin τόνο που έγινε ένα με ντομάτα, κάππαρη, ασκαλώνια και ελαφρά καπνισμένη μαγιονέζα.

Οι ωμές, γλυκοφάγωτες κόκκινες γαρίδες από την περιοχή Mazara del Vallo, μαζί με πέστο από πιστάτσιο, μάραθο και φράουλα, είναι σαφώς ένα πιάτο που θα το επιλέγεις κι εσύ σε κάθε σου επίσκεψη, όπως φυσικά θα πράξεις και με τη Σαρδηνιακή φρέγκολα, τα σφαιρικά ζυμαρικά, που γίνονται η βάση για να αναπαυθούν πάνω τους τραγανές γαρίδες, μαζί με ένα συνονθύλευμα από μάραθο, μπισκ και στοιχεία από πικάντικο σαλάμι.

Τα καλύτερα ακούσαμε για τα σπιτικά ταλιολίνι σπανακιού με μπρινουάζ κολοκυθάκι, βασιλικό, κατσικίσιο τυρί και πινόλια, και τα πιστοποιούμε μετά και τη γευστική τους δοκιμή, μα το ίδιο θα διαπιστώσεις κι εσύ άμα ξεφουρνιστεί και για το δικό σου τραπέζι μια πληθωρική Al Tartufo πίτσα με σάλτσα κρέμας κατσικίσιου τυριού, μοτσαρέλα di latte, πασπαλισμένη με άγρια μανιτάρια και φιλετάκια φρέσκιας καλοκαιρινής τρούφας.

Το σχεδόν δέκα ετών Γιαννούδι, στα κρασοπότηρά μας, δεν άργησε να σμίξει στο στόμα με το άριστα – με κάθε σημασία της λέξης – Costata di Manzo, την εκλεκτή rib eye ταλιάτα των 300g (Special cut of the day), συνοδευόμενη με τριλογία από σπιτικές σος, πουρέ πατάτας και εποχιακά λαχανικά.

Ο έναστρος ουρανός, ο μαγικά φωτισμένος υδάτινος κόσμος του resort, η μυρωδιά της ρίγανης και του βασιλικού, συνεπήραν όλες μας τις αισθήσεις, όπως ακριβώς συνέβηκε και με τον Baba Napoleon, τη γλυκοαλχημιστική σύνθεση των pastry chef, απογειωμένη με σαντιγύ λευκής σοκολάτας, ρούμι, μήλο και εσπεριδοειδή, με το παγωτό κανέλα να ολοκληρώνει επιτυχώς το γευστικό παζλ.

Parklane a Luxury Collection Resort & Spa Limassol
Γιάννου Κρανιδιώτη 11, Λεμεσός, 4534
25 862000

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γιατί οι οίκοι αξιολόγησης εστιατορίων ζητούν από τα εστιατόρια να έχουν όσο το δυνατό περισσότερα τοπικά προϊόντα στα μενού τους; Στην Κύπρο…

Τα τελευταία χρόνια, μια ολοένα και πιο έντονη απαίτηση κάνει την εμφάνισή της στους κύκλους της γαστρονομίας: οι κορυφαίοι οίκοι αξιολόγησης εστιατορίων,  όπως ο Michelin,