Jasmine Gastrobar. Για πιάτα ημέρας με άποψη και χαρακτήρα που…

Στο Jasmine Gastrobar στη Λακατάμεια μας έχουν καλομάθει… και μας αρέσει πολύ. Εκτός από την καλοφτιαγμένη λίστα φαγητών του εστιατορίου, σε κάθε σου επίσκεψη θα πάρεις στα χέρια σου και μία δεύτερη λίστα με πιάτα ημέρας, που σε ενημερώνω προκαταβολικά ότι προκαλούν σιελόρροια μόνο και μόνο από την πρώτη τους ανάγνωση.
 
Η λίστα κρασιών του μαγαζιού έχει κι αυτή αναβαθμιστεί δυναμικά, ενώ οι baristas θα είναι κατά τη δική σου επίσκεψη στα πόστα τους για να σου φτιάξουν ένα ή περισσότερα από τα δημιουργικά τους cocktail.
 
 
Αψεγάδιαστη η amuse bouche πιπεριά με γέμιση κρεμώδη τυριά, που έπλεε σε δροσερά πελάγη από γκασπάτσο πιπεριάς Φλωρίνης, αλλά και απίστευτα δροσερή αξιολογήθηκε η τραγανή εποχιακή σαλάτα με μαρούλι, κατσικίσιο τυρί, σύκα, γλυκόξινο dressing σύκου και καβουρδισμένα φουντούκια που προλόγισε τη βραδιά μας.
 
 
Η διεθνούς ρεπερτορίου, επιλεγμένη μουσική μάς ταξίδεψε σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, με τον ίδιο τρόπο που διακτινιστήκαμε μακριά, και συγκεκριμένα στην Άπω Ανατολή, με τα πικάντικα sushi rolls με γέμιση γαρίδα τεμπούρα και αγγούρι, αλλά και με τα εξαρτησιογόνα bao bun με πάπια Πεκίνου, ανανά και σαλάτα wakame.
 
 
Το σχαροψημένο, εκτροφής μόνο με καλαμπόκι, κοτόπουλο σχάρας πήρε αμέσως τα εύσημά μας, ενώ το ίδιο πράξαμε μόλις δοκιμάσαμε το άγριο λαβράκι με fondue πράσου, πουρέ σελινόριζας, που συνοδευόταν από κρεμώδη σάλτσα μανιταριών και σοταρισμένα shimeji μανιτάρια.
 
 
 
Το Cabernet Sauvignon είχε ήδη φτάσει στο αρωματικό του απόγειο για να συναντήσει στο στόμα την άριστη, με κάθε σημασία της λέξης, μοσχαρίσια μπριζόλα γάλακτος, με πουρέ πατάτας ευλογημένο με τρούφα, που ήρθε παρέα με σοτέ broccolini και veal jus.
 
 
Το φρεσκοφτιαγμένο, όνομα και πράμα, τιραμισού του executive chef M.D. Dilbani είναι μία από τις καλύτερες εκτελέσεις που έχω δοκιμάσει φέτος και στο συνιστώ ανεπιφύλακτα. Μοναδικά και δημιουργικά τα γλυκά ρολάκια με κανταΐφι, που μέσα τους έκλεισαν ξαλμυρισμένο χαλούμι, αλλά το ίδιο έχω να δηλώσω και για την τάρτα λεμονιού, που εξωραΐστηκε αισθητικά και γευστικά με φρέσκα, ποικιλόχρωμα μούρα.
 
 
 
 
Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ 310, Λακατάμεια, 2313
 
96 616161

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο Μίλτος Πασχαλίδης γιορτάζει τα 30 χρόνια της προσωπικής του δισκογραφίας με μια συναυλία όνειρο

Φέτος ο Μίλτος κλείνει τριάντα χρόνια προσωπικής δισκογραφίας, και τα γιορτάζει μαζί μας. Χρόνια πλούσια, γεμάτα σημαντικές συνεργασίες, αξέχαστες γνωριμίες που εξελίχθηκαν σε φιλίες ζωής,

“Μοντέρνα Κυπριακή Κουζίνα” με τον Σεφ Αντώνη Αττούνη: Σεμινάριο για την Επανεφεύρεση της Παράδοσης με Γαστρονομική Καινοτομία

Η κυπριακή κουζίνα κουβαλά στις γεύσεις της μνήμες, ιστορία και πολιτισμό. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η γαστρονομία καλείται να επανεφεύρει την παράδοση, παντρεύοντας τις ρίζες